Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poród rok po roku

poród rok po roku

Polecane posty

Gość poród rok po roku

mam pytanie do mam które rodziły w niewielkich odstępach czasu (wiem każdy poród jest inny i każda kobieta jest inna) ale ostatnio dowiedziałam się że z reguły gdy są małe odstępy między porodami to drugi idzie nawet błyskawicznie u mnie pierwszy trwał około 6 h jak to było u was??? (głupie komentarze sobie odpuście - nie odpowiadam na takie)

Gość azu
A co ma odstęp między porodami do czasu ich trwania? U mnie odstęp był kilka lat a drugi poród był zgrabny i szybki w porównaniu do pierwszego. Jak więc widzisz żadna reguła.

Nie ma reguły. Generalnie uwaza się, ze kolejne dzieci rodza sie szybciej, ale niektore przypadki pokazuja cos wrecz odwrotnego. Ja nie moge podzielic sie swoim doswiadczeniem, gdyż ze wzgledu na bliźnięta miałam cc.

Gość Z reguły kolejne porody
są szybsze niż poprzednie, niezależnie od tego ile czasu minęło między porodami. Tak jest u większości kobiet, z którymi rozmawiałam (ja koniec końców miałam cc). Nie oznacza to jednak, że porody te są mniej bolesne czy "łatwiejsze". Bywa, ale regułą to nie jest. Powodzenia anyway!