Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena 28

Czy to w koncu ciaza?

Polecane posty

Gość Marzena 28

Witam! Staramy się z mężem o dzidziusia juz od ponad roku czasu... Już miałam nadzieje, ze jestem w ciazy gdy okres spóźniał mi sie jeden dzien (kobiety starajacy sie rownie dlugo co my napewno mnie zrozumieja) jednak @ przyszła... przedwczoraj... wczoraj miałam bardzo słaby a dzis juz sie skonczył.... zawsze mialam krotkie @ ale nie az tak bardzo krotkie... i stad moje pytanie czy moze byc to ciaza? mam taka jeszcze cichą nadzieje, ze tak :) mieszkam w malej wioseczce a do mista bede mogla wyrwac sie po test dopiero pod wieczór...

Gość azu
moze być, ale odp. da ci test.

Gość taka jedna mala wredna ;))
ciaza moze byc, ale nie musi, moze to byc np. miesiaczka (bralas duphaston albo luteine?), moze byc krwawienie srodcykliczne obserwujesz sie? wiesz czy mialas owulacje w tym cyklu? mialas monitoring usg w gina? radze zrobic od razu test z krwi beta hcg, jak wyjdzie, ze jest ciaza, test powtorzyc po 48h - przyrost bety powinien byc dwukrotny

To mogło być plamienie implantacyjne- czego Ci z całego serca życzę. Zrób test.

Gość KiedysMozeSieUda
czesc ja tez sie staram o dzidzie w zeszlym miesiacu okres mialam co do dnia ale... trwal od 17 d0 20 i bylo to raczej slabe plamienie poszlam do gina i zlecil mi badanie bety ale wyszlo ze nie jestem w ciazy zrob sobie badanie bety lub test a tak w ogole zapraszam na nasz topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5332613 tam sa same staraczki wiemy przez co przechodzisz:)

Gość o rany julek
tak, to ciaza mnoga, beda czworaczki, wyraznie to widze w swojej krysztalowej kuli!

Gość Marzena 28
do ginekologa mam dopiero na środe :| a test tak jak pisalam dopiero na wieczór... ciesze sie ze jest choc mala nadzieja :) dodam jeszcze, ze w ostatni tydzien był dla mnie niesamowice nerwowy (ogromne problemy rodzinne) a leków żadnych nie przyjmuje...

Gość azu
gin tak wcześnie i tak ci nie powie więcej niż test czy beta hcg.

Gość KiedysMozeSieUda
Marzena 28 z calego serca ci zycze zeby ci sie udalo i na tescie pojawily sie 2 kreseczki :) daj zanc co i jak :)

To co ze ginekologa masz na srode? Jakbys chciala to pojechalabys do jakiegokolwiek laboratorium (samochodem, autobusem, z kolezanka autem itd - dla chcacego nic trudnego:P), oddala krew i wynik czarno na bialym bys miala, czy jest ciaza, czy nie. Nie ma co sie nakrecac, wiem po sobie, my sie staralismy 2 lata zanim udalo nam sie zajsc w ciaze.

Gość Marzena 28
napewno dam znac :) ale powiedzcie mi moze to byc przez stres i nerwy? choc wydaje mi sie ze przez nerwy moze sie opoznic czy trwac dluzej a nie niecałe dwa dni....

Test najlepiej robić rano bo wtedy jest największe stężenie HCG w moczu.

Marzena 28 - slepa jestes? nikt Ci nie powie co moze byc nie tak, bo mozliwosci jest wiele i nikt nie jest jasnowidzem. Kobieto ogarnij sie! Jedz na bete. Widze, ze sie nie obserwujesz, nie wiesz czy mialas owulacje , kiedy, ile trwa Twoja faza lutealna itd. Prawdopodobnie monitoringu tez nie mialas, bo o tym nie piszesz .. wszystko jest mozliwe. A zeby sie dowiedziec co i jak najszybszym wyjsciem jest zrobienie bety.

Gość chcąca
Nie chcę zakładać nowego tematu więc się podepnę. Kochałam się z facetem bez zabezpieczenia w ostatni dzień dni płodnych, mój narzeczony wsuwał się płytko i skończył poza mną. Dopusczam taką możliwość iż wystąpiło kropelkowanie, ok 7 dni po tym wydarzeniu bardzo często chodziłam oddawać mocz, wstawałam nawet w nocy co jest do mnie nie podobne, jakiś tydzień później dostałam okresu i mdłości,( sikać nagminnie przestałam),jednak był on dość skąpy i brunatny, trwał połowe krócej niż zwykle, jestem już jakieś 11 dni od pierwszego dnia tego okresu, a nadal mam silne mdłości. Opłaca się robić test czy w tym przypadku ciąża jest nie możliwa? Nie ukrywam, że ucieszyłabym się z dzidzi,ale nie obrażę się też jak jeszcze trochę zaczeka.

chcąca : tak nudnosci i sikianie tak szybko? bez przesady... to jest tylko Twoje urojenie... sorki za szczerosc ale poczytaj sb po jakim czasie wystepuja pierwsze objawy...

Gość chcąca
wiem, ale przeczytałam przed chwilą,że niektóre kobiety sikają dużo w czasie zagnieżdżenia... to byłby 6 tc, gdybym była, czyli 4 od zapłodnienia

Gość chcąca
upup

Gość tak tak, to napewno ciaza
beda co najmniej szescioraczki! widze wyraznie

Gość chcąca
"tak tak..." o co Ci chodzi? Masz ze sobą jakiś problem? nie jestem ani przestraszoną nastolatką, ani zdsperowaną staraczką (z całym szacunkiem to osób starających się), zapytałam tylko o zdanie, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, to w ogóle się nie wypowiadaj.

Gość tak tak, to napewno ciaza
nie widzisz jakie to zalosne pytac tutaj(!) ludzi (jakby byli jasnowidzami) czy jest sie w ciazy???? a kto to niby ma wiedziec???? zrob test i juz. to takie trudne?

Gość chcąca
odpowiedzi takich ludzi jak ty, czynią to załosnym. Nie zapytałam czy jestem w ciąży, tylko czy w ogóle opłaca się robić test, bo wiem, że prawdopodobieństwo jest raczej małe.