Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Macie jakies pomysly może?..

Co sobie wziąć do jedzenie do pociągu? Będę jechać 13 godzin

Polecane posty

Gość serio serio serio
weż coś czym można zabezpieczyc przedział w nocy przed włamaniem, np. pasek który trudno przeciać, zawsze lepiej jechac z kimś i wtedy czuwacie na zmiany, jedno śpi drugie czuwa, w nocnych pociągach są straszne kradzieże, złodzieje są przygotowani, rozpylają nawet w przedziałach gaz usypiający i okradają podróżnych, mało tego są w zmowie z konduktorami :o liczą na to ze człowiekowi w podrózy nie będzie sie chciało zgłaszac utraty np. dokumentów i 100 zł na policję, prosze pomyśl jak sie zabezpieczyć w nocy przed kradzieżą :(

jade pociagiem z rezerwacja miejsc co nie staje na wielu stacjach tzn tylko te glowne miasta wiec licze ze bedzie bezpieczenie:( poza tym pewnie i tak nie zasne dlugo, nie umiem ot tak byle gdzie spac, to bede czuwa.c...........mam gaz pieprzowy i schowam torebeczke z dokuemntami pod kurtke nalozona

Mozesz upiec kotlety i włozyć je do bułki, bez masła ( nie zepsuja się, ludzie tak robią na dłuższe podróże ) Jabłko Paluszki, precelki, mentosy, tictaki , batoniki. Woda mineralna, jakaś pepsi jak lubisz...

Gość fafamaffaaa
lody,zupa,masło,smalec,czosnek,gdzie jest kurwa zbyszek

Gość weź sobie
kawałek pieczonego kurczaka/np.udka/ albo kabanosy , może być inna dobrze podsuszona kiełbasa, pieczywo, pomidor, jabłko i mineralna do picia.Jakis batonik tez nie zaszkodzi, jesli lubisz słodkości.W podróży dobrze cos zjeść, ale bez przesady, lepiej byc na lekkim głodzie bo to zdrowiej i bezpieczniej.

Gość spróbuj doczytac o tym
gdzieś w internecie, są konkretne porady jak się zabezpiczać ale skutecznej metody nie ma, jeśli masz na myśli małą saszetkę na sznurku na dokumenty do powieszenia na szyję to załóż ją na gołe ciało tak aby zwisała na plecach, schowaj tam dokumenty i pienądzę, na to wszystkie ciuchy, jak bedą cię przeszukiwać to sie zbudzisz ale i tak mogą grozic nożem na przykład :( nie przyjmuj od nieznajomych poczęstkunków w postaci picia czy jedzenia, nie nawiązuj nowych znajomości w pociagu, to moze byc potencjalny złodziej, który szykuje sobie grunt do działania :(

Gość ja ostatnio często tak jeżdże
zrobiłam sobie makaron razowy z ziołami i oliwą pyszne, syte i nie śmierdzące danie :-D możesz też zrobić makaron z warzywami a miejscówki nie gwarantują bezpieczeństwa :-O jechałam w biały dzień i dosiadło sie do mnie (na gape) dwóch kryminalistów na kacu...masakra I nie pij za dużo bo kible to porażka, nawet w pierwszej klasie :-O komfort jazdy jak na I klasę to też porażka, wagony intercity jeszcze od biedy mogą być, ale te stare czerwone 1 klasa są masakryczne! jechałam relacjami KATOWICE-USTKA , Gdynia-Kraków i odwrotnie w składzie nie było nawet warsa

Gość sprawdz czy jest w skladzie
erestauracyjnye, jesli tak, mozesz pojsc, poza tym wtedy beda roznosic kjawe i herbate. Weż kanapki z czym i salata, jablka, banany, moga byc soczki do picia przez slomke.

kurde teraz to sie boje i zamiast o jedzeniu mysle jak sie chronic przed zlymi :(:(

Gość ja ostatnio często tak jeżdże
może wykup sobie kuszetkę jesli jest taka możliwość

byle nie kiełbasę owiniętą w papier do kanapek fuj.. jak ja nienawidzę jak ktoś obok mnie w pociągu wyciąga śmierdzącą kiełbachę, albo mielone, do reki, do tego buła bleeee

Gość huihiu
ja kupuje sobie w starbucksie kanapki na wynos. Sa one podgrzane w opiekaczu, scisniete, wiec nic nie wylatuje i sa bardzo dobre i syte. Poza tym nie lepiej bylo sobie kupic bilet lotniczy? Ile cie ta podroz bedzie kosztowala?

nie stac mnie na LOT, pociag to 70 zl, mam miejscowke na miejsce siedzace

Gość maniooo ciekawskiii =)
Uwielbiam takie tematy :D

Gość huihiu
jak jedziesz w nocy, to po prostu zjedz kolacje w domu,, w pociagu spij i zjedz sniadanie na miejscu:D

Gość Powiem ci tak ...
To Warsy wróciły :) Ostatnio jeździłem prawie półtora roku temu. To jest tak, że mam stale i no zmiana. Od lat bo wycofali je i były tylko na międzynarodowych. Wars fajny jest :)

Kanapki ze Starbucksa :D

Gość spróbuj doczytac o tym
jak sie już zdecydowałaś jechac sama to jedź, w końcu Polska to nie dziki zachód (jeszcze) ale bądź świadoma zagrożenia i ostrożna

Normalnie materiał na książkę - jadę PKP i jem po cichu parówkę :classic_cool:

Gość jiojhio
daj przepis na ten makaron:)

Gość a sa juz kuszetki od 20 zl
takiew bez poscieli,nie lepiej?

kocham kafe:D

ja nie chce wlasnie lezacych, dopiero bym sie czula niepewnie!!!!! za 7 godzin odjazd, nerwy są!

Gość Powiem ci tak ...
A miejscówka nie gwarantuje. Zdarzyło mi się. Chuje sprzedali miejscówek więcej niż miejsc było! W Skarżysku przesiadalem się na ekspres i do gdańska jak pół pociągu stałem, bo była pełny i wszyscy mieli bilety z miejscowkami. To było 4 było lata temu.

moze teraz nie ma takich problemow zreszta,jesli bedzie pelny ludzi to fajnie, moze bardziej bezpiecznie wlasnie..

A są stojówki na miejsca stojące?

Gość nie ale ponoć są
kiblówki - miejscówka w WC

Gość gość
Jeżdżę sama pociągami na trasie Kraków-Gdańsk, jestem studentką. Nie raz zdażyło mi się jechać samej w przedziale... Wykładałam się wygodnie, światło zaświecone, śpiwór, plecak pod głowę a w śpiworze przy ciele portfel i w ręce gaz pieprzowy... i tak czujnie spałam. Jeszcze nigdy mnie na szczęście nie okradli, nie ma co straszyć, bo w biały dzień w Krakowie na ulicy mogą Was maczetą potraktować.

Gość gość
PSA W PLASTERKACH