Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziia

Kindergeld

Polecane posty

Gość Madziia

Witajcie. Sprawa wyglada tak. Mieszkam w Polsce, mam chlopaka w niemczech. Chce sie do niego przeprowadzic i kontynuowac nauke w niemczech. Wiem juz ze moge zameldowac sie tutaj bez problemu a wie ktos jak wyglada zalatwianie szkoly i staranie sie o kindergeld? Wiem ze nalezy sie on osobom do 25 roku zycia ktore sie ucza, czy potrzebne sa na to jakies papiery? Prosze nie patrzcie ze kolejna ktora chce ciagnac kase w obcego kraju tylko pytam bo wiem ze takie cos sie nalezy :)

Gość sdfsdfgggf
musisz miec staly pobyt w de,albo prace albo rodzina cie utrzyma , ale czy ty dasz sobie rade w de, nie znajac niemeickiego sprachkurs to nie szkola, za to musisz sama zaplacic,okolo 300 eu i 70 egzamin,noo chyba ze o studiach mowisz, to co innego skladasz papiery na uczelnie jak sie dostaniesz to potem kindergeld zalatwiasz okolo 182eu

Gość Madziia
Jezyk znam, to najmniejszy problem, umuwilam sie z Pania z urzedu ktora ma mi przedstawic sytuacje ale chcialam sie wczesniej cos dowiedziec, jesli dostane tu szkole to kindergeld mi sie nalezy prawda?