Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxccxzcxxcxz

Na widok takiej laski każdy facet się ślini... a ja mogę co najwyżej nie wychodz

Polecane posty

Życie przegrywa się swoim ZACHOWANIEM, swoją OSOBOWOŚCIĄ a nie wyglądem. Jest wiele ról, zadań i sytuacji w których wygląd jest drugo, trzeci czy nawet sześcio-rzędny. Sama się dołujesz i nakręcasz porównując do innych. Po co?

Gość xxccxzcxxcxz
JacekJ, za porównywanie siebie do innych powinnam dostać złoty medal... nie wiem, to silniejsze ode mnie, od kilku tygodni jestem wiecznie zdołowana

Za porównywanie się i dołowanie chcesz medal? Przecież Ty sobie strzelasz w stopę i generuję depresje. Posłuchaj - zawsze będą na świecie ludzie ładniejsi, bogatsi, bystrzejsi od Ciebie. Zawsze będą też brzydsi, biedniejsi i głupsi. Nie jesteś wyjątkowo z sensie pozytywnym i negatywnym. Jesteś egoistyczna - skupiasz się i użalasz nad sobą bo NIE CHCE Ci się pracować nad sobą. Nad swoim nastawieniem i samooceną. Łatwiej siedzieć w kącie i ryczeć niż wziąć się w garść i zmieniać siebie, aby zmienić swoje życie ...

Gość xxccxzcxxcxz
Chodzi o to, że pracowałam nad sobą, i kiedy już poczułam się ze sobą dobrze, ktoś to wszystko zniszczył. I teraz czuję sięnic niewarta

Jeśli masz dobrą samoocenę i kochasz siebie, wtedy żadna inna osoba Ci tego nie zabierze. Samoocena jest Twoim własnym wizerunkiem siebie. Jak ktoś mógł wejść do twoich myśli i Ci to zabrać? Musiałaś na to pozwolić ... Powiedz mi, czy jak ja bym napisał teraz coś obraźliwego o Tobie, to będzie Ci przykro?

Gość xxccxzcxxcxz
Jacek, w tym momencie prawdopodobnie tak. Ale chodzi o to, że mój (były już) facet często prawił różne komentarze na temat mojego wyglądu. Początkowo mnie to nie ruszało a wręcz bawiło, ale niestety do czasu Z kolei potem zranił mnie ktośinny I tak to się toczy, obecnie mam o sobie bardzo kiepskie mniemanie i bardzo złe zdanie (nawet nie tylko jeśli chodzi o fizyczność)

Bardzo słuszne spostrzeżenie. Masz bardzo niskie mniemanie o sobie. Dlatego Cię łatwo zranić, łatwo urazić, łatwo wprowadzić w zły stan. I teraz zobacz - będę się trochę chwalił - mnie na tym forum wyzywano na wiele sposobów i nic to mi nie robi. I teraz jesteś Ty - łatwo Cię zranić, obrazić. Czy już rozumiesz że jesteś wyjątkowo, unikalna i jedyna na świecie? Że nie ma 2 identycznych osobowości i ludzi na świecie? Że na pewno masz jakieś talenty, predyspozycje które możesz wykorzystać. Nawet jeśli ich nie widzisz, to oznacza że albo masz zły nastrój albo jeszcze ich nie poznałaś. Taka dobra samoocena to rewelacyjna tarcza, ochrona i podstawa do szczęścia. Stąd tysiące słów, książek na ten temat. Może warto zbudować sobie taką "tarczę" ?

Gość xxccxzcxxcxz
Wiem, ale to nie takie proste :( W każdym razie dziękuję za miłe słowa