Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cruorem

anemia

Polecane posty

Gość cruorem

Przez zasłabnięcie stwierdzono u mnie anemię, jednak ważę 64 kilo przy wzroście 165, nie jestem specjalnie gruba bo nie mam brzucha który wisi ale też nie jestem szkieletem, cieżko mi w to uwierzyć. Ostatnimi czasy jadam bardo mało przez problemy z żołądkiem bo większym posiłku, jeśli już jem to tylko warzywa, jakieś owoce, trochę chleba bardzo rzadko skubię mięso makaron a tym bardziej ziemniaki, czy to możliwe że ta anemia to prawda? Czy po prostu coś chwilowego?

Gość ja tez mam taki problem:)
to ze tyle wazysz to nie jest przyczyna problemu. po prostu masz niedobor zelaza. nie wiem ile masz lat,bo czesto jest to problem nastolatkow, poza tym mam pytania: 1)jestes wegetarianka? bo najwiecej zelaza jest w miesie 2) jakie mialas badania (tylko krew) moze warto zrobic usg brzucha (tak na wszelki wypadek czy nie ma krwawien z innych organow). niedokrwistosc to inaczej wlasnie anemia wiec dlatego zemdlalas (czyli po polsku masz za malo hemoglobiny czyli czerwonych krwinek ktore przylaczaja sie z zelazem a zelazo transportuje tlen). moze to wynik obfitych miesiaczek? a poza tym warto kupic zelazo z apteki. aha i jedna sprawa co do "aptecznego zelaza" zelazo niszczy bardzo zeby wiec uwazaj na nie i slabo sie wchlania samo z siebie wiec warto dokupic np.wit.c