Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwa_mama_

za 2 dni termin porodu....

Polecane posty

Gość niecierpliwa_mama_

a mnie się wydaje, że kompletnie nic się nie dzieje :-( skurczy brak... nie widać ich ani na ktg ani ja ich nie czuję. czop albo wcale nie odszedł albo odszedł tak, że nie zauważyłam (o ile to możliwe). szyjka się obniżą, ale rozwarcia brak. lekarz mówi, że mam spokojnie czekać, ale już mi się cierpliwość kończy. jak to było u was? czułyście już kilka dni przed porodem, że coś się zaczyna dziać, czy wszystko zaczęło się nagle?

Gość azu
w teorii to jeszcze i 2tyg. możesz czekać o ile wszystko ok będzie. u mnie było rozwarcie, szyjka skrócona na zero. Poszłam po terminie do szpitala i samo się rozkręciło dość szybko. A nie wyglądało na to że coś sie zacznie. Nie pchaj się zbyt prędko do szpitala po oxy to nic pięknego i lepiej rodzić bez. :)

Gość etam u mnie tydzien po termini
e nic się nie działo rano byłam w pracy a w nocy się zaczęło..

Gość niecierpliwa_mama_
mam nadzieję, że jednak nie będę musiała czekać jeszcze 2 tygodnie. oczywiście, że na ochotnika się do szpitala pchać nie będę, bo na wywoływaniu porodu wcale mi nie zależy, ale wiecie jak jest... ta końcówka ciąży już strasznie się ciągnie i chciałabym mieć to już za sobą i wreszcie zobaczyć maluszka :-)

Gość spokojjjjniee
u mnie też nic się nie działo czułam się dobrze nawet brzuch mnie nie bolał a nagle o 4 nad ranem 2 dni po terminie dostałam skurczy takich jak na miesiączkę no i o 23 dopiero urodziłam:) POWODZENIA

Gość w terminie
w dniu porodu udalam sie na KTG (bo tak mialam sie zglosic). wszystko bylo OK, nic sie nie dzialo, zadnych skurczy, serducho bilo dobrze. Mialam sie zglosic za 4 dni, jak nie urodze. A w nocy wody odeszly, skurcze zaczely sie rano. Jedyne co czulam w dniu porodu, to totalne zmeczenie- przespalam reszte dnia po powrocie z KTG.

Gość niecierpliwa_mama_
te 2 ostatnie wpisy pocieszające :-) no nic, muszę po prostu czekać... mam nadzieję, że już niedługo.

Gość Z pewnością wiecie
Ja też za dwa dni mam termin:) ale ja w sumie prawie nie spie, ciągle czekam i każdy skurcz witam z radością. A co ma u Ciebie być, syn czy córka:) ?

Gość niecierpliwa_mama_
synuś :-) a u Ciebie?

Gość Moze masz
Idz do sypialni z mężem -długo i namiętnie tylko :p i powinno pomóc :) mi pomogło :D

Gość jeszcze chwila
ja mialam termin na 1..a dzisiaj 4..;/ czop odchodzi od czwartku partiami..rozwarcie w czwartek mialam na 1 cm..szyjka skrocona tez na 1 cm.. uprawialam sex, dlugo spacerowalam, sprzatalam i nic..3 noce z rzedu bolal mnie brzuch jak na okres, wczoraj mialam rozwolnienie, dzisiaj pobolewa mnie troche brzuch i krzyz.. od paru dni mam troche obolale sutki ale nic z nich nie cieknie..i czekam i czekam..a tu nic..

Gość niecierpliwa_mama_
jeszcze chwila --- ja właśnie tego najbardziej się boję - że termin minie i nic konkretnego nie będzie się działo. chociaż u Ciebie to już w zasadzie jest wiele objawów, więc to pewnie końcóweczka. a jak to jest z tym czopem? tzn. skąd wiadomo, że to czop? czy on zawsze ma taką galaretowatą konsystencję? bo ja u siebie dzisiaj widzę bardzo dużo takiego białego, gęstego śluzu i się zastanawiam czy to może być czop czy raczej zwykły śluz. no i nie wiem, czy to ma jakiś związek z porodem, ale od samego rana strasznie kręci mi się w głowie. czy siedzę, czy stoję czy leżę, to czuję się jak na karuzeli. p.s. metodą z sypialnią niestety u mnie nie przejdzie, bo mąż się boi, że zrobi krzywdę dziecku. tłumaczę mu, że teraz to już może tylko pomóc, ale nie da się przekonać :-)

Gość jeszcze chwila
u mnie czop zaczal odchodzic po waginalnym badaniu...pierwszym przez cala ciaze..polozna chciala sprawdzic rozwarcie..bo w uk nie badaja tak ciazarnych wogole..u mnie to gesta brazowawa wydzielina.. w sumie to tak przypuszczam ze to czop no bo co innego..podobno pomaga tez masaz sutkow..jeszcze tego nie probowalam ale chyba wieczorem zaczne.;)czekac do terminu to jeszcze jest okej..ale po terminie to juz ja np jestem rozdrazniona..wszystkim sie obrywa bez powodu.. a ja potem mam wyrzuty sumienia ze jestem taka nieznosna..

Gość niecierpliwa_mama_
no i tak... jutro termin i dalej cisza. wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że w ciągu kilku dni będzie po wszystkim. mam tylko nadzieję, że kilka dni to bardziej 2 niż 10 :-)