Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luizka19

dwie prezerwatywy na raz?

Polecane posty

Gość luizka19

mam 19 lat niedługo chce ze swoim chłopakiem mieć ten pierwszy raz,panicznie boję się ciaży,czy mogę poprosić mojego chlopaka żeby nałożył dwie prezerwatywy? da się tak?która z firm jest najlepsza?

nie używa się 2 prezerwatyw naraz, bo prędzej pękną niż jedna. bodajże to ocierający się o sobie lateks z obydwu prezerwatyw wpływa na to, że są o wiele bardziej podatne na uszkodzenia. wystarczy jedna, tylko załóżcie ją dobrze za pierwszym razem i nie draśnijcie jej np. paznokciem.

Gość __oo__
@luizka19 Jak byś się nie zabezpieczała zawsze masz szanse zostać mamusią........

Gość luizka19
pomagasz...:) i tak wystarczająco się stresuje

nie ma czym się martwić. jedna wystarczy, trochę ostrożności i wszystko będzie cacy. co do firmy : mi odpowiada durex, unimil i może też być rosex (czy jakoś tak) :)

Gość Byle było tak
Jesli prezerwatywa jest nowa a nie jakaś zleżała staroć i jeśli twój facet nie jest mistrzem świata w wydolności i opóźnianiu wytrysku to prezerwatywa nie pęknie. Tylko kupcie jakiś normalny model albo nawet grubszy a nie takie ultra cienkie.

Są prezerwatywy z środkiem plemnikobojczym - w razie pęknięcia prezerwatywy działa jeszcze ten środek. Wartoby było jeszcze iść do giną, albo poszukać w sieci jak się wyznacza dni ploodne metoda objawowa. Jeżeli nauczysz się to robić, to kilka dni PO owulacji jest w 100% bezpieczne nawet bez żadnego zabezpieczenia.

Gość kij_w
Wszystkie pękają, durexy, unimile i rosetexy. Te pierwsze najrzadziej, ale jednak. Zwłaszcza jak będzie to Twój pierwszy raz, więc niekoniecznie będziesz wilgotna. Jak czekaliście do tej pory, to poczekaj jeszcze kilka dni, aż będziesz w okresie niepłodnym, zawsze to mniejsze ryzyko.

Gość Dwie
a do środka super takon

Nawet przy nieunormowanym cyklu da się wyznaczyć moment owulacji metoda objawowa (a dokładniej termiczno-objawowa) Nie da się określić przy nieregularnym cyklu kiedy się zacznie owulacja, ale da się określić moment jej wystąpienia i zakończenia. Ponoć istnieją kobiety hiper-płodne, ale to już cud natury jeden na milion :D