Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mania***

jak wybrać łóżeczko?

Polecane posty

czy lepiej kupić osobno łóżeczko i pościel czy lepiej zestaw? pytanie czy wszystkie elementy zestawu się przydają? macie jakieś polecone firmy które sprzedają łóżeczka? zależy nam na kolorze orzech/wanilia lub coś w tych odcieniach...

Gość madziulah
ja sobie upatrzyłam zestaw z materacem, kołderką i podusią, ochraniaczem i dwoma kompletami pościeli. Do tego rożek i wisząca szafka na akcesoria

Gość madziulah
oglądałam takie zestawy w sklepie ale będę zamawiała z allegro bo bardziej się opłaca i więcej dają w zestawie. Po prostu chciałabym aby wszystko do siebie pasowało

Gość jeszcze razz
Jakbym stala przed wyborem jeszcze raz to calego zestawu poscielowego bym nie kupowala. Co faktycznie z niego uzywam to przescieradlo i torba na pieluchy-taka co sie zawiesza na lozku, koldry nie uzywam jak na razie bo maly spi w spiworku, ozdobki na lozko w koncu nie zalozylam(dodatkowy element do zbierania sie kurzu i prania??), a ochraniacza akurat u mnie nie zalecaja(mam taki co idzie naokolo calego lozka) Firanka tez byla w zestawie ale akurat rozmiarowo mi nie pasuje.

Ja bym kupila najtansze, najzwyklejsze lóżeczko tylko zeby mialo 2 opcje ulożenia materaca. Do tego materacyk kokosowy lub samą piankę ale grubszą. 3 -4 prześcieradełka, kocyk, ochraniacz na szczebelki i pieluszki flanelowe do podlożenia pod glówkę jakby się ulewało. Tyle. Nic wiecej tak na prawdę nie potrzeba. Posciel topiero znacznie poźniej. Nam lózeczko posluzylo aż 10 miesiecy bo po tym czasie Zosia zaczela z niego wyskakiwac na główkę (mimo wyciąganych szczebelków) i przeniosla się do łóżka z barierką takiego niskiego. Na 10 miesiecy max 1,5 roku bbo w tym czasie większość dzieci dostaje łóżka, nie ma sensu inwestowac niewiadomo jakich pieniedzy.

Gość ojtam ojtam
ja zdecydowanie bardziej polecam łóżeczko turystyczne - plus materac i prześcieradło - pościeli zaczęłam używać po roku..

Gość gdsaff
dla mnie paskudne są te komplety ;) i jak ktoś wyżej napisał przerost formy nad treścią...ale z tym że dziecko śpi rok, cz 1,5 tylko w łóżeczku, to się nie zgodzę, różnie wiele dzieci śpi conajmniej do 2 lat, a część nawet do 3 lat...

Gość gdsaff
żadnych ochraniaczy na szczebelki, to zatrzymuje dopływ powietrza...

różnie z tym bywa. Z tego co widze po dzieciach znajomych to raczej bardzo szybko dostają "dorosłe" lóżka. Jesli chodzi o ochraniacze u mnie byly konieczne, moze nie od poczatku ale tak od 5 miesiaca na pewno. Dzieci strasnzie się "rzucały" w nocy po łózeczku i obijaly główkami, rączkami itd. Przy najstarszej nawet ochraniacz nie pomógl, po kolejnych nocnych siniakach zaczęla spać w turystycznym i nareszcie bylo ok.

Gość Kamilszalaja
Się prześpij na chwilę.

Gość viku$
o matko kliknelam na ten link powyzej i oczom nie wierze o.O jakie te rzeczy tanie w Polsce! 400zl za zestaw... masakra!