Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swete

koronki na zabkach

Polecane posty

Gość Swete

hej wszystkim.. chcialabym was sie poradzic. Otoz chodzi o to ze od jakiegos czasu planuje sobie zrobic koronki na jedynce i dwojce niestety sa to moje martwe zeby ;/ nie mam w nich nerwu poniewaz zostal usuniety :/ gdyz od zawsze mialam problem z zebami ..:( wszystko byloby super gdyby na tych sinych zebach nie robily sie jakies plamy a niestety zaczely sie pojawiac .. niewiem od czego poniewaz dbam o higiene jamy ustnej i nie pale papierosow.. dziewczyny doradzcicie prosze czy taka koronka oplacalna jest na takich martwych zebach.. czy widac jakis efekt .. czy to jeszcze bardziej nie zaszkodzi .. i te ktore ja maja czy jestescie zadowolone? a moze znacie jakis inny zabieg korygujacy martwy (siny z plamami) zab.. ? pomozcie prosze :)

Gość taka sobie jedna girl
Ja mam na jedynce koronę cyrkonową. Droga, ale naprawdę ładna i super zrobiona. Nie widać absolutnie żadnej różnicy. Też miałam przebarwioną jedynkę i długo zwlekałam bo się bałam coś z tym zrobić. Idź póki jeszcze masz dobre korzenie. Ja dwa lata temu zapłaciłam ze wszystkim ok. 1500 zł, ale naprawdę warto. Poczytaj sobie na necie o koronach cyrkonowych i się przekonaj. Poszukaj tylko dobrego gabinetu.

Gość Swete
ahaa no mi juz te zeby dawno przeszkadzaja i zawsze zwlekalam ze zrobieniem koronek chyba dlatego ze poprostu mam obawy iz szybko sie tez zepsuja albo wyleca itp.. ale odkad zauwazylam te plamy na tych marwych zebach to poprostu nie moge na nie patrzec i to chyba jeden narazie ratunek.. no a jak z bulem? bolalo? a jak dlugo czekalas na cale wykonczenie? bo ja pracuje i poprstu wstyd bd sie pokazac w takich zebach zpilowanych .. jestem zagranica noi mam jednego dentyste na oku ma dobra opinie takze srobuje u niej

Gość taka sobie jedna girl
U mnie to trwało jakieś 2 tygodnie, najpierw wyczyścił wszystko jeszcze raz, włożył jakiś wkład do środka do korzenia, później dobrał kolor, spiłował ząbka i na czas robienia korony miałam włożonego takiego zastępczego zęba. TO wyglądało tak jak ząb, miałam to chyba 3 dni i później już założoną miałam swoją koronkę. Normalnie chodziłam do pracy. Bólu nie było bo to martwy ząb, ale pytał czy chcę znieczulenie.

Gość Swete
no w sumie racja przy martwym zabu chyba nie raczej nie jest odczuwalny bol dzieki ci bardzo za pomoc teraz jeszcze bardziej jestem nakrecona na te koronke.. :) a odczuwasz jakas roznice? miedzy zebem naturalnym a koronka? jeszcze raz dzieki ci za pomoc bo naprawde wiele mi to dalo a chcialam sie poradzic kogos kto juz tez mial robiona koronke.. :)