Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brunet wieczorową nocą

po co się żenić? pytanie do kobiet

Polecane posty

Rozumiem kobiety, one tego potrzebuja, sa tak sterowane przez społeczenstwo, ze muszą, inaczej beda wyszydzane jako stare panny. Dodatkowo to dla nich zabezpieczenie finansowe, życiowe (nawet alimenty jesli jednak małżeństwo nie wyjdzie). Już skrajnością są "zakochane" pary które znaja sie rok i wieku 20 lat są wielce zakochani i oświadczają się.

Gość Wirku
Można i romantycznie.

gdzie tu pogłębienie? chodzi ci o kredyt na wesele?

Gość wprawdzie pytanie do kobiet
ale ja jako mężczyzna powiem jako wyjątek a wręcz chyba dziś już odmieniec, że chciałbym założyć rodzinę i być ojcem i mężem.

Gość żeby stworzyć własną rodzinę
a nie być tylko znajomymi, przyjaciółmi, kochankami czy czym tam jeszcze

Gość a czemu facet ma nie chcieć
brać ślubu??? bo co???? Ja bardzo chcę!!!!!

Gość Renkaaa
Hahaha, dobre ślub jako zabezpieczenie finansowe. Sorry stary, ale mnie rodzice wychowali tak, że sama sobie zapewniam zabezpieczenie finansowe, a nie liczę na facetów, że mi da środki do życia. Dla mnie ślub ma wymiar uczuciowy, nie materialny ;] A kredytu na wesele nikt nie musi brać, w ogóle nie ma przymusu robienia wesela, można wziąć cichy ślub.

można w wieku 30 lat, wszędzie teraz 20latki się na facebooku, jeszcze rozumiem faceta jak znalazl sobie jakas fajna panne, ale oni biorą jakieś świnki

Gość nie żeń się jak nie
chcesz,jak się pozna kogoś naprawdę dla siebie,to trzeba być idiotą,żeby się nie związać na stałe,ale jak nie to lepiej chodzić na dziwki

Renkaa, może ty tak. A bez ślubu już sie nie kochacie tak? :)

Gość nie żeń się jak nie
min.warto się ożenić z osobą dla siebie,żeby nie skończyć na dziwkach

Gość Pierdole_fiku_mikuuu dziwny
jesteś. Ojcostwo to wspaniała sprawa.

nie żeń się jak nie jakich dziwkach? można sie spotykac z kobietami krótkoterminowo, jesli obu osobom to pasuje

Gość Renkaaa
Jasne, że się kochamy bez ślubu, ale dla mnie ślub jest przypieczętowaniem związku, deklaracją, że chcę się być z kimś na dobre i na złe. Nie bawią mnie "krótkoterminowe" związki.

Gość nie żeń się jak nie
hahahahaahhahhaaha,jakoś nie widać tych krótkoterminowych romansów i tych kobiet wyzwolonych,które są chętne tylko nas,jak już to widać sfrustrowanych prawików planujących gwałt,lub zdesperowane stare panny,chcące się wręcz zabić,niektórzy ludzie sobie coś dziwnego do łba wbili i myślą,że będzie jak w amerykańskich filmach,i jeszcze na kafeterii facet się wypowiada,jak to on nie zaszeleje krótkoterminowo,to zaraz się udławię kanapką

ja Ci moge powiedziec po co - jak podejrzewam - mój facet chciał się żenic chcial mnie zaklepać dla siebie, mieć wiekszą pewność, że mu mnie tak latwo ktoś nie gwizdnie, z zazdrości po prostu jest to jeden z pewnie wielu powodów dla ktorych faceci chcą slubu

Gość nie żeń się jak nie
ja nie lubię argumentów ad personam,ale jak już facet na kafeterii,próbuje się kreować na playboya,to kabarety wysiadają

Gość nienienie213
bo mężczyźni zawsze wolą młodsze a kobiety po 30stce strasznie się starzeją i zostają im chipsy i słodycze zamiast życia towarzyskiego i sukcesów.

Gość mentaI cut
matko boska ślub to tylko taki rytuał, taka kultura, zwierzaczki ślubu nie biorą. niestety ludziom się proporcje pomieszały i jak nie są zbyt bogaci to i tak wydają tyle kasy na ślub jakby z rodziny królewskiej pochodzili. przykładowo moi sąsiedzi chyba 2 lata na ślub zbierali :-/

Gość mentaI cut
po co się żenić? ano tak sobie, rytuał, hajtasz się z babą bo wiesz, że jej zrobisz dzieciaki i będziecie je wychowywać.

Dokładnie, ślub nie daje żadnej pewności, podczas zdrady konsekwencje są jeszcze gorsze.

Gość chciałabym Cię całego
Pierdole_fiku_mikuuu "żeby się nie związać na stałe" Tylko katolicy maja zludny obraz ze slub to cos trwalego zaiste smieszne Miłość wierność uczciwość jeśli ktoś nie wyznaje tych zasad w związku to się nie żeni czy nie wychodzi za mąż.

Ślub to taki papierek , ktory może ułatwic pozyczkę, kredyt, kupno mieszkania i tym podobne osobom, ktore zdecydowaly się budowac razem wspolne zycie. dla mnie zbędna formalność ;)

Gość adminzkatowic
Można zrobić skromny ślub. Zakochanym wystarczy. :) Świadkowie, rodzice, udzielający ślubu...tyle. Takie rozumowanie może prowadzić do zdyskredytowania jakichkolwiek tradycji czy symboli. A one nadają w życiu wartość. W końcu, zbieramy to cało piękno i na różne sposoby je celebrujemy. :) Przysięga zakochanych to piękna i romantyczna rzecz. Nie pytaj się tych, co tę drogę szanują, i nie staraj się dociec, co komu w duszy siedzi, co kogo determinuje do czynu. :)

Kobiety muszą szybko się hajtnąć, wiadomo kobieta nie jest jak wino, czas ucieka razem z urodą. Po wyjsciu za mąz moga w koncu utyć spokojnie :) A facet nawet w wieku 50 jak o siebie dba wygląda super, powiedzialbym ze czym starszy tym atrakcyjniejszy dla kobiet.

Gość Dziunia to twoim zdjęciu nie
dziwię się, że tak piszesz bo wyglądasz jak typowa szmata do walenia