Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brunet wieczorową nocą

po co się żenić? pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość mentaI cut
"Miłość wierność uczciwość jeśli ktoś nie wyznaje tych zasad w związku to się nie żeni czy nie wychodzi za mąż." po prostu ludzie się pobierają żeby mieć dzieci, a nie dla trwałości związku. no chyba, że naiwne kobiety myślą, że ślub = wierność. owszem stabilność, owszem, ale dlatego bo są dzieci, a nie bo ślub.

Gość mentaI cut
" A facet nawet w wieku 50 jak o siebie dba wygląda super" proszę was, zejdźcie na ziemię

Gość Renkaaa
Brunet - czy Ty jesteś jakiś niepoważny, masz 15 lat czy co? Dojrzała kobieta też może wyglądać pięknie, być zadbana i atrakcyjna ;/

nie mowie tu o wujkach z brzuchem piwnym :)

Renkaa, tak może, ile znasz takich kobiet? 1/10? Ile masz w rodzinie wujków którzy użeraja się z otyłymi żonami?

Gość mentaI cut
już wiem. ślub się bierze po to, żeby inni wiedzieli, że już znaleźliśmy kogoś do rozmnożenia :D

Gość Renkaaa
Zaskocze Cię, bo w najbliższej ani jednego. A wszystkie moje ciocie są po 40. Jasne, że nie wszystkie są sexbombami ale wyglądają ładnie i kobieco. Włącznie z moją mamą, która ma 60lat i waży nosi rozmiar 38 ;]

facet w wieku 50 lat jest super tylko wtedy jesli jest świetnie ustawiony, bardzo przystojny i WYJĄTKOWO dobrze sie trzyma, ale umowmy sie, ilu takich chodzi po ulicy ? zazwyczaj 50 latek to lysiejący tatusiek z bębnem i 3 tysiacami na rekę + do tego rodziną na utrzymaniu to raczej słaby material na kochanka, czyz nie ? ;) Ci legendarni 50latkowie z wielkim powodzeniem są tak samo rzadko spotykani jak super atrakcyjne czterdziestki na widok ktorych kazdemu facetowi od nastolatka po emeryta glowa obraca sie dookoła tulowia ;) jedni i drugie istnieją, ale jaki to procent społeczenstwa ?

Gość potrzez ślub pokazujemy
partnerowi, że myślimy o nim poważnie. Miłość wierność uczciwość znacie to? Jeśli ślub znaczy dla kogoś papierek to nie kieruje się tymi zasadami w związku. To czy partner dotrzyma słowa przysięgi zależy od tego jakiego partnera wybierzecie i odwrotnie.

hahahah a przed slubem myslalas o partnerze niepowaznie? milosc wiernosc uczciowosc tylko po slubie tak? :)

bez nicka 1986 Prawda, dałem tylko przykład że mozna korzystac z zycia do powiedzmy 30-35 a do tego czasu sie bawic. Rozbaawiaja mnie kolesie zeniacy sie w wieku 22 lat, porazka zyciowa

Gość ślub ma być przypieczętowaniem
związku i początkiem wspólnej drogi jako rodzina

ślub to kolejny etap, przysiega bycia ze soba na dobre i an złe na całe życie, osobiscie neiw yobrażam soebi zakłądać rodizny (budowac wspólnego gnaizdka, planować dzieci) bez tej obietnicy

Gość Renkaaa
Dlaczego porażka? Nie każdego bawi przygodny seks nie wiadomo z kim, chlanie, ćpanie i dziwki. To, że Ty jesteś niedojrzały, nie znaczy, że każdy facet taki jest ;]

,,Miłość wierność uczciwość znacie to? Jeśli ślub znaczy dla kogoś papierek to nie kieruje się tymi zasadami w związku.'' Wlasnie mi się wydaje, ze w przypadku tych osob, milosc, wiernosc i uczciwosc są tak silnie zakorzenionymi cechami, ze nie potrzebuja dowodu w postaci papierka, ktory rzekomo ma powstrzymywac przed zdradami i rozstaniem

Gość skoro są tacy wierni to czemu
nie przysięgną sobie to przed Bogiem i ludźmi? Najwyraźniej nie są pewni czy to ta osoba " a nóż a widelec będzie lepsza / lepszy"

skoro są tacy wierni to czemu nie przysięgną sobie to przed Bogiem i ludźmi? bo nie każdy jest wierzący? ile to ślubów było za namową, bo wypada, bo co powie babcia?

,,skoro są tacy wierni to czemu nie przysięgną sobie to przed Bogiem i ludźmi? '' Bo nie każdy wierzy w Boga? Nie wszyscy byli wychowywani w rodzinach o silnie zakorzenionej religijności i dla nich nasz Bóg znaczy tyle co dla nas hinduskie bożki? A ludzie z kolei nie są żadnymi autorytetami, żebym miała przed nimi składać przysięgi dotyczące mojego życia.

Gość Renkaaa
Jest coś takiego jak ślub cywilny ;]

Gość tylko podczas ślubów mówi się
o wierności miłości i uczciwości. coraz mniej ślubów a coraz więcej zdrad i wolnego seksu niedługo ludzie nie zapomną co to miłość, wierność i uczciwość.

Gość nieodpowiedni partner
po prostu

Gość bez ślubu facet może od tak
odejść

wiec partnerzy sue staraja zeby go miec dla siebie, po slubie juz maja umowę i nie musza sie starac

Gość Renkaaa
Dla Ciebie podpisywanie papierka, dla mnie zakładanie rodziny. Ot, różnica poglądów. Ale nie mówcie, że ślub to życiowa porażka, dla mnie rodzina jest sensem życia i sorry, ludzie którzy nie potrafią być w związku mają jakiś problem.

Gość brainstrorn
JA chce miec meza, bo chce stworzyc dom, jakiego nie mialam. chce o kogos dbac, chce nie byc egoistka

co to za budowanie rodizny bez ślubu? i jak tak żyjąc miłoscią z dnai an dzień planowac dzieci, wspólna przyszlosc ...?