Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ingebjorg

Problem z SEND 4 YOU-OSZUŚCI-PROSZĘ O PORADĘ

Polecane posty

Gość Ingebjorg

Witam serdecznie.Zamówiłam w poniedziałek kuriera SEND4YOU.Jednak dane na liście przewozowym-mimo iż wpisałam odpowiednio-były niepełne. Zadzwoniłam więc do nich z pytaniem,co należy zrobić. Umówiłam się z facetem,że zlecenie zostanie ANULOWANE,powiedział mi nawet że pieniądze z powrotem wpłyną na moje konto(!!!) Na wszelki wypadek napisałam emaila do nich że ANULUJĘ ZLECENIE,odpowiedzi oczywiście nie dostałam. Pieniądze nie wpłynęły,kurier przyszedł i wczoraj i dziś. Odpisali mi na emaila,że jak śmię zarzucać im niekompetentność?Przecież oni poprawili błędy w adresie i wysłali kuriera! Mało tego,czują iż wykonali zadanie odpowiednio.Zanosi się na to iż pieniędzy oddać nie będą chcieli!A ja nie zamierzam dać się okraść. Może ktoś wie,co zrobić?:( Napisałam do nich 3 emaile z wyjaśnieniami,jestem na prawdę oburzona...

Gość takaMALAjedna
nie rozumiem co piszesz? to w koncu wyslali kuriera?

Gość Ingebjorg
tak wysłali 2 razy mimo iż umówiłam się że go anulują i oddadzą pieniądze.a teraz nie chcą oddać pieniędzy oszuści :/

Gość Ingebjorg
problem polega na tym że niczym nie potwierdzę tego że anulowałam kuriera.ale przecież anulować zawsze ponoć można?na sendit da się anulować samemu ale nie wiem czy tam,tam chyba nie :/ nie wiem co robić

Gość Marco2012aB
Nie polecam send4you.pl Zamówiłem u nich kuriera i zapłaciłem. Kurier nie zjawił się. Anulowałem zamówienie. Ociągają się z oddaniem pieniędzy, mija 3 tydzień a oni tłumaczą, że cały czas opracowują to zgłoszenie. Nieprofesjonalni i tyle.

Gość Dorcia905
Od ponad 2 tygodni mąż szarpie się z firmą Send4You, zupełne bezkrólewie. Nie ma z kom profesjonalnie porozmawiać, każda rozmowa telefoniczna świadczy o braku zainteresowania klientem. wprowadzają w błąd, zmieniają decyzje... tak czy siak, nadal czekamy na kuriera.

Gość dfdsfa
A dlaczego nie skorzystaliście z oferty któregoś ze znanych kurierów? Send 4 You? Co to w ogóle jest? :O

Gość Dorcia905
Sprawdzam w necie firmy i nigdy bym nie wysyłała przez tę badziewną firmę, ale tym razem sprawę załatwiał mąż i jego "załatwili". Okazało się, że oni korzystają z podwykonawcy K-EX. Oni też nie potrafią odebrać przesyłki, ale ich zacznę opisywać dopiero od godz.15 - mają ostatecznie zabrać przesyłkę, do 15 poczekam. Po tej godzinie sprawa wysłania przesyłki przestanie się liczyć, bo odbiorca już na nią nie będzie czekał dłużej... i tak miał cierpliwość.

Gość maras20
Ja korzystam z ich usług i jestem zadowolony. Nie wiem co Wy chcecie? Łatwo się dodzwonić i nie ma problemu z paczkami. Ich usługi wykonuje K-EX i UPS, wiec to do tych firm mozecie mieć pretensje.

Gość Donatan
Również nie polecam send 4 you. Czekam na zwrot środków z pobrania już miesiąc. Na maile nie odpowiadają, przez telefon mówią, że przelew już wyszedł. Złodziejstwo

Gość jgos
nie oddają pieniędzy za paczki które wysyłałam za pobraniem2 miesiące temu, złodziejstwo. nie odbierają telefonów ani nie odpisują na e-maile w celu wyjaśnienia

Gość jgos
Donatan a czy Ty otrzymałeś już pieniądze za te paczki co wysyłałeś send4you czy jeszcze nie?? co z tym robić dalej?? są mi winni 1149zł

Gość gość
potwierdzam nie polecam tej firmy !!!

Gość gość
Witam mię też naciągnęli lecz poszedłem zgłosić na policję oszustwo internetowe 43 zł po ok 10 dni mail od oszustów że chcą nr konta do przelewu zwrotnego za niewykonaną usługę i mail od nich ''Witam, W zawiązku z niezrealizowaniem zamówienie 14241 prosimy o podanie numeru konta na który zwórcimy pieniążki za zapłacone zamówienie. Na przyszłość prosimy nie próbować wysyłać przedmiotów znajdujących się na liscie „przesyłek zakazanych” (min. skrzynie biegów), ponieważ jest to niezgodne z regulaminami firm kurierskich co może skutkować dodatkowi obciążeniami. Pozdrawiam, Send4You.pl Szkoda że nie można wysyłać takich przedmiotów. Pozdrowienia dla wszystkich i nie bójcie iść zgłosić na policje.

Gość senior
mi wisza juz 3210zl za paczki od lipca sprawe wziela policja w swoje rece i tak samo mnie zwodzili przez 2 miesiace i udawal ze nie wie o co chodzi ,sprawdzi i oddzwoni i do teraz nieoddzwonil

Gość gość
Mi też wiszą kasę. Siedzibę firmy też zmienił nie podając nowego adresu. Oszuści.

Gość gość
Witam, mi też wiszą zwroty pobrania, kwota 600 zł, zglaszałem sprawę na policji, a prokurator ułożył sprawę, że nie ma znamiona przestępstwa. Policja gościa wezwała i przesłuchała, on powiedział, że zaplaci i tyle po temacie. Co możemy teraz zrobić to jedynie złożyć pozew zbiorowy na tego gościa, bo z policji i innych organów się po prostu śmieje, a nasze prawo jest do tego wszystkiego nieudolne. Podaję kontakt do siebie jeśli ktoś chciałby Maciej@chojnicka.pl

Gość gość
Witam, mi tez wisi Pan S. pokaźną sumę , oszust tylko i wyłącznie. Biznesmena rżnie za czyjąś kase! Firma jest już na brata> od jakiegoś czasu, o kurcze chyba juz też nie... ;-(