Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FikuśnaDama

EKSMISJE NA BRUK zaczęło się, są ranni

Polecane posty

Gość lepior
co mi się widzi, że temat padnie to forum inteligentnych inaczej, prędzej poruszyłby temat dżdżownicę 🖐️

Gość Taki oto chaotyczny post...
CHORY KRAJ :(

Gość UWAGA ! UWAGA! UWAGA !
Racaj będzie coraz gorzej, jak się ludzie nie ruszycie i coś z tym nie zrobicie, w kupie siła !!!

Gość rfgbklngrfk
zwykłe skurwysyństwo i tyle S K U R W Y S Y N Y K U R W Y CH O Ł O T A Nie o takie Polskę chyba walczył pierwszy bufon Wałęsa,nie o takie:(

Nowa właścicielka kamienicy przy ul. Hożej 1 po jej przejęciu drastycznie podniosła czynsze i wielu dotychczasowych lokatorów musiało się wyprowadzić. Została m.in. pani Teresa i jej syn. Zajmują trzypokojowe mieszkanie. Kobieta od jakiegoś czasu nie płaciła jednak czynszu, dlatego sąd wydał nakaz eksmisji. Zaproponowaliśmy tej pani 30-metrowe mieszkanie socjalne w bloku przy al. Solidarności mówi Onetowi Urszula Majewska, rzeczniczka Urzędu Dzielnicy Śródmieście. Ten lokal jest czysty, zadbany, w bloku jest winda. Jednak ta pani nie chciała go przyjąć tłumacząc, że mieszkanie jest za małe, nieustawne, itd. Lokal ma może ciut gorszy standard, niż te, w którym ta pani przebywa obecnie, ale można w nim normalnie żyć dodaje.

Gość pani bezczelnego kota
hgg a wlasnie w pierwszym linku pisza inaczej o decyzji sądu. no ale, my pewnie sie prawdy nie dowiemy. i raczej ja bym onetowi tak bardzo nie wierzyla, to zaklamane media.

Gość rfgbklngrfk
Nawet jeśli był dług,cośgo spowodowało ta kobieta jest chora,może miała do wyboru życie albo czynsz człowiek to nie pies,nawet psu budę się stawia i to wszystko w kraju z którego pochodził Jan Paweł II coż ,nie każdy może w ramach cieciowania Niemcowi mieszkać za free

rozumiem że może jest chora, dostaje groszową rentę, ale takie jest życie. Jak się nie ma pieniędzy to nie mieszka się w 3-pokojowym mieszkaniu w samym centrum Warszawy

Chazarowie odzyskują "swoją" własność. Niestety, w Poznaniu podobnie, zainteresujcie się lokatorami przy ulicy Stolarskiej.

Czynsze są celowo podnoszone, żeby pozbyć się lokatorów z atrakcyjnych lokalizacji. Czy to jest o.k ? Są osoby, którym liczy się 2-3 tys co miesiąc. Szczególnie centrum Warszawy.

Gość z tego co wiem to nie na bruk
tylko do 30m mieszkania o ktorym marzy niejedna wielodzietna rodzina, a poza tym o ile wiem to ta pani zalegala z opatami, wiec nie ma sie czemu dziwic

no a co dziwnego w tym że czynsz w centrum Warszawy jest wyższy niż na zadupiu? to normalne.

Gość bluuuuuuuuuuu
może wreswzcie zastanowicie się jak głosujecie :( Tylko i az tyle możecie zrobic.

Ale nie 3 tys .. Lokalizacja też tu nie ma znaczenia. Moi znajomi na Mokotowie płacą 300zł. podczas gdy ja w dzielnicy uchodzącej za tańszą 700zł... więc ? To jest celowa robota, żeby wyrzucić ludzi. Naprawdę tego nie widzisz ?

Gość z tego co wiem to nie na bruk
ok, czynsze sa podnoszone, ale jak ktos napisal wyzej, jak kogos nie stac to nie mieszka w 3 pokojowym mieszkaniu w centrum warszawy, nie rozumiem dlaczego inni mieli by ta pania sponsorowac, dlatego ze jest chora? a ona jedna taka w polsce? nikt jej nie wyrzuca na bruk tylko ma zaproponowane mieszkanie zastepcze, ale jej sie podobno nie podoba rozklad, polozenie...takiej to palac by nie zadowolil, sa ludzie ktorzy naprade sa wyrzucani na ulice i mieszkaja w jakis altankach dzialkowych bo nie maja gdzie sie podziac, a tej sie kolor scian nie podoba

Po prostu nie widzę w tym nic złego. Jeśli jestem właścicielem kamienicy to wolę żeby czynsz był 1000 zł, a nie 100 zł poza tym 3tys czynszu w wawie norma w centrum

Gość hankakochanka
ale dostala mieszkanie w zamian, tylko ze wedlug niej bylo z male, wiec albo stac ja na placenie duzego mieszkania i placi, albo idzie na male, nikt na bruk jej nie wywalal przeciez.

Gość pani bezczelnego kota
hgg chyba nie znasz realiow :O nie jest norma czynsz 3 tys, norma sa czynsze ponizej 1 tys, nie myl oplat za wynajem z czynszem 🖐️

Gość może były jakieś
proceduralne nieścisłości i dlatego

Gość opłata za wynajem
to jest własnie czynsz sieroto

nie mylę pojęć. Po prostu uważam że jeśli ktoś dostaje mieszkanie zastępcze i jeszcze wybrzydza to powinien pomieszkać pod mostem, żeby nabrać pokory.

Gość dlaczego miałoby nie
być? nie płaci to wylatuje. norma

Rosalinda, naprawdę powinnaś się leczyć.

Gość ona tak ma.
to stara pisówa czyli komunistka