Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypadaczyniebardzo

400 zł dla pary na slub

Polecane posty

Gość wypadaczyniebardzo

Zastanawiam sie ile dac parze znajomych na slub. Z nas dwojga pracuje tylko narzeczony. Czy 400 zł będzie odpowiednie?

Liczy się to, że przyjdziecie, a do koperty włóżcie tyle, na ile możecie sobie pozwolić ;)

Gość Taki oto chaotyczny post...
Mało.

Gość daj ile mozesz,a nie tyle ile
ile wypada......

Ja dla siostry dałam 500 bo nie byłam w stanie więcej, uważam że 400 będzie ok.

Gość wypadaczyniebardzo
Nie jest to rodzine musze podkreslic tylko zwykli znajomi ze studiów. Na początku myslałam o 300, bo tyle byśmy mogli dac, ale jak pomyslę, ze oni od osoby prawie 200 zł dają to myśle, ze mniej niz 400 jednak nie wypada.

Gość UWAGA ! UWAGA! UWAGA !
600 zł było by bardziejsze :) ale jeśli macie póxniej głodować to nie ma co się rozrzucać

Gość młoda przed ślubem
Jak macie dawać ochłapy w postaci 400 złotych to nie przychodźcie na ślub, młodzi zaoszczędzą na jedzeniu, albo zaproszą kogoś kto ma klasę i wie, że trzeba zapłacić przynajmniej za jedzenie. Za 400 złotych to możesz sobie z chłopakiem iść do McDonalda, a nie imprezę weselną.

@młoda przed ślubem z Twoim podejściem na Waszym przyszłym ślubie jedynymi gośćmi weselnymi będą zapewne muchy. Pozdrawiam

Gość kkkiiikkkaaa
młoda przed ślubem, to niezły wieloryb musi być z ciebie skoro w mcdonaldzie ozstawiasz 400zł:D:D:D:D A 400zł od znajomych jest odpowiednią kwotą, 300zł też. Nie popadajmy w paranoję.

powiem tak że jesli miałabym zapłacic za talerzyk aby sie młodym zwrócilo to0 przy 3 nastolatków musze zaplacić jakieś 1250 :classic_cool: chyba jednak takiej parze podziekowałabym za zaproszenie i poszła z wiązanką na sam ślub. Nawet jesli ich szanuje to jednak nie odbiore dzieciom od ust tylko po to by wlac w siebie litr alkoholu przez dwa dni :O Sama robiłam chrzciny komunie i kiedys zrobie wesela i nie sadze bym liczyła na to że coś na tym zyskam :O to chore:O

Gość kkkiiikkkaaa
Kurcze, ale wesele jest normalną imprezą, na którą zaprasza się GOŚCI, a nie sponsorów. Jak idzie się do kogoś na urodziny to kupuje się prezent, a nie przelicza ile jubilat wydał na ciasta, przekąski i wino, a potem wkłada równowartośc w kopertę. Nie wiem skąd podejście, ze prezent musi równać się kwocie wydanej na osobę na przyjęciu.

ale nie mozna patrzec na to ile mlodzi placa od osoby , bo w sumie skad mozemy o tym wiedziec, to ich sprawa jakie wesele planuja zrobic. a jesli powiedza ze od osoby placa 1000 to im dacie 2 czy 3 ? ja na chrzest jako matka chrzestna dalam 500 a oprocz tego wiadomo jakies kwiatki pamiatki ubrac tez sie w cos trzeba a nie mialam stalej pracy wiec byl to dla mnie wydatek i nie uwazam zebym dala malo. kiedy bylam nastepnego dnia u nich to babcia dziecka powiedziala ze po co tyle dalam a za jakis czas bedac u nas przy znajomej moich rodzicow ktora pytala ile by trzeba dac na chrzest jako chrzestna ciotka powiedziala"nie wiem,ale te 500 to chyba takie minumum". bardzo mile to bylo .... takze wiecie co, czasem ile by czlowiek nie dal to zawsze komus bedzie zle i malo.