Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość @wp.pl

Loty tanimi liniami lotniczymi-porazka

Polecane posty

Gość zaczarowany olowek10000
Ryanair lepszy od wizzair? A to dobry zart. Szczegolnie te obrazone na caly swiat stewardessy :o zamienilam ryana na wizzair i teraz czekam kiedy wreszcie lot albo BA zaczna latac z Heathrow do Poznania.

tez bym chciala zamienic ryanair na jakis inny ale po prostu nie ma nic innego! jak mozecie pisac zeby zamienic to czy tamto jak moja trase obsluguje tylko i wylacznie ryanair!!! nie wiem ile wy bagazu biezecie ze tak narzekacie, kiedy ja latam do polski to w jeden bagaz 15 kilogramowy zapakuje wszystko dla siebie i dla dziecka na 2 tygodnie, a ze soba do samolotu biore tylko torebke i maly plecaczek dla mlodego z zabawkami. i co wam chodzi z tymi bagazami pod siedzeniami??? ile wy tego musicie ze soba targac ze wam przeskadza mala torba w kabinie pod siedzeniem?? bierz torebke i nie bedziesz miec tego problemu. tloku staram sie uniknac po prostu nie pchajac sie w kolejki tylko spokojnie wsiadac na koncu i tyle. jak lece z moim facetem to on stoi dla nas w kolejce. ludzie ale wy jestescie wybredni i delikatni, moj boze.. a te zaoszczedzone 200 funtow wole sobie wydac na nowa zmywarke, lodowke czy telewizor, czy kilka par butow, nic by mnie nie przekonalo, zeby doplacic 200 funtow za 1.5 lotu drozszymi liniami. kiedys sie jezdzilo co tydzien na studia pociagiem siedzac pod sciana miedzy przedzialami bez ogrzewania w starym skrzypiacym, brudnym i smierdzacym pociagu i nikt o tym tematow nie zakladal. ale z was teraz ksiezniczki jeju... :)

Gość Bulbia
Ja mam odwrotne doswiadczenia wiec wybieram wizzair Nie wiem czy wy chodzicie tydzien w jednych jeansach - 15 kilo dla mnie I dla dziecka zart Ja mam dla siebie 32 zawsze wykorzystuje kolo 28 I caly zapchany podreczny plus moje rzeczy powpychane do bagazu partnera a I tak nie biore wszystkiego co chce mowie o takim 3 tygodniowym wyjezdzie

Gość Bulbia
Do tego robicie z siebie wielkie panstwa - milionerzy, kupcie sobie po swoim prywatnym odrzutowcu I spokoj bedzie I z bagazami I z klaskaniem I obsluga lotu. A jak nie stac was na prywatny odrzutowiec to latajcie tym na co was stac I przestancie narzekac :0 Mi przeszkadza tylko I wylacznie niezrozumiale roznica w wielkosci bagazu miedzy roznymi liniami, Tyle - jestem zakupocholiczka :D

zabieram 2 pary dzinsow, z czego jedne mam na tylku, jakies jeszcze spodnie, kilka bluzek, bielizna, kosmetyczna, kupa ciuchow dla dziecka, i jeszcze zawsze cos dokupuje na miejscu, bez przesady ile tego ladowac? 15kilo to bardzo duzo bagazu. przeciez sa pralki. gdybym mogla brac 30 kilo to tez bym tyle nie brala bo kto mi to bedzie pozniej dziwgal??

Gość Bulbia
Kazdy bierze co lubi mi 15 kilo nie wystarcza :)

mi tez 15 kg nie starczalo. Bo przeciez walizka wazy kolo 2-3 kg wiec zostaje ci 12. No chyba, ze masz jakis lekki plecak.

Gość najbrzydsze sa golfy
mi 15kg tez nie wystarczyłoby, zwłaszcza że wiozę zawsze dla dzieci w rodzinie jakieś prezenty i to mi zajmuje sporo miejsca.A z powrotem coś sobie kupie i znów walizka pełna.W grudniu pierwszy raz lecę ryanair i dokupiłam sobie 5kg extra z uwagi na prezenty, maż w 15kg spokojnie sie zmieści. poza tym zastawiłam w Polsce jakieś ciuchy na wszelki wypadek, letnie i zimowe:)

Gość niepowiemniepowiemm
Jak to jest teraz z płynami i kosmetykami w bagażu podręcznym?Wystarczy wsadzić w woreczek?Ile można zabrać kosmetyków-tyle ile siei?Wiem,że jeden nie może przekraczać 100 ml.

Gość niepowiemniepowiemm
Sorry,miało być-tyle ile się zmieści?

Gość tez jestem zmuszona
latac ryanaier, bardzo chetnie bym zmienila na tutajsze panstwowe linie, ale cholera mieszkam akurat bliska lotnioska gdzie do mojego miasta lata ryanair. I co mam teraz rezygnowac z lotow w godzinach, ktore mi pasuja i jechac ponad 100km na drugie lotnisko, bo tam o 8 mam w sobote samolot lepszymi liniami? Niech sie niektorzy zastanaowia zanim napisza, ze mozna latac innymi. Wlasnie problem w tym, ze czasem nie mozna:O Co do bagazu to ryanair ma za maly, a jako tanie linie litnicze tez bym ich juz nie nazwala. Kiedys byly tanie, a teraz za bilet z tygodniowym wyprzedzeniem zaplacilam 700zl (w jedna strone):O Moze i wolalabym latac wizzairem, ceny te same, ale pakowac sie mozna przynajmniej bez stresu, ale wizzair w ogole juz zmienil lokalizacje i jestem skazana na ryanair, ktory mnie wkurza. Pomijam zachowanie ludzi, bo bydlo jest wszedzie, nawet na tych samolotach gdzie bilet 3 tys zl wynosi mozna spotkac burakow i chamow (spotkalam, zdziwienie mnie nie dopadlo gdy sie okazalo ze to moj rodak:D ). Pomijam klaskanie, bo tu w ogole nie widze problemu, ale nie tylko polacy klaszcza i nie tylko w ryanair czy wizzair- co za w ogole glupie stwierdzenie:D ale to kafe tu naprawde mozna sie dowiedziec o rzeczach, zachowaniach o jakich pojecia sie nie mialo nigdy:) Wkurzaja mnie nie stweardessy tez, a brak rezerwacji miejsc no i ten nieszczesny bagaz, mogliby chociaz te 5 kg dorzucic. No i oczywiscie lecac ryanairem masz zapewnione atrakcje czasami w postaci turbulencji i mozesz wtedy sie pochwalic, ze przezylas chwile grozy:D

Gość kkkkkkiiiiiiiiii
cizia_mizia Smierć - facet z ulicy za sterami sie nie znalazł. Tylko Polacy klaszcza. Co to za zwyczaj?? inne nacje nie klaszcza. Kierowcy autobusu tez klaszczesz jak Cię na przystanek dowiezie? Przecież autobus to taki kolos \ dobreee:D

Tez jestem zmuszona - nie jesteś :O Możesz skorzystać z innego lotniska, nawet tego oddalonego o godzinę drogi. W Anglii na lotnisko dojeżdżam prawie 2godziny i żyje. Nie rozumiem narzekania na coś, na co zdecydowaliśmy sie z własnej woli :O

Gość tez jestem zmuszona
dla mnie mozesz sobie dojezdzac i 10 godzin na lotnisko skoro masz czas. Ja go nie mam. Latam do Polski nie by wypoczywac i czesto tylko na weekend. Ryanairem wylatuje w piatek tak jak mi pasuje po poludniu i wracam w niedziele w nocy. Tamtymi liniami musialabym latac w sobote rano badz w piatek (a wyobraz sobie ze pracuje i nie moge w piatki) i wracac w niedziele po poludniu nie z lotniska w moim miescie wiec kolejny dojazd (2h). Sorry ale ja nie mam wakacji by sobie przemieszczac sie i latac gdy chce, jak ty masz to fajnie. Wiec ja akurat musze latac ryanairem jesli chodzi o loty do Polski. Niestety nie przesiedle calej mojej rodziny do warszawy z tego powodu by mi latac wygodniej bylo:D

wybierac sobie mozna czym chce sie latac jak lata sie pomiedzy londynem a warszawa. ja latam z bristolu do poznania albo gdanska i tam nie ma zadnego innego przewoznika. nawet jakbym chciala leciec z londynu do poznania to nadal mam ryanair. z birmingham do poznania tez ryanair. no co tu duzo dyskutowac, przewoznika sobie nie wybierasz bo oni sie podzielili juz trasami i co linia to obsluguje inne trasy. chyba niepotzebnie to tlumacze, myslalam, ze kazdy wie.. a co do klaskania to ostatnimi czasami lecialam z uk do rzymu, zdaje sie to byl easyjet i ludzie klaskali a jakos zadnego polaka naokolo nie slyszalam..

Gość tez jestem zmuszona
dokladnie, jak ktos lata do Warszawy to moze sobie przebierac i wybierac. Nie kazdy jednak leci do tej stolicy tylko wiec owszem ja jak i pewnie wiele innych osob jestesmy zmuszeni podrozowac ryanairem. Jednak ja lece tylko 1godz 40min wiec uwazam, ze nie jest to jakies ogromne poswiecenie z mojej strony skoro jestem w tym miescie co chce, a nie w stolicy. Czas tez jest cenny i latajac do stolicy marnowalabym go, a te niecale 2 godziny komfortu w samolocie by mi tego niezrekompensowaly. Do ryanair mam zastrzezenia tylko i wylacznie dlatego, ze z tanich lini lotniczych robia sie juz srednio tanie linie lotnicze, a skoro chce sie podnosic ceny to mozna by tez podniesc jakis komfort pasazerow.

A ja i tak będę sie upierał, ze możesz sobie z innego lotniska polecieć. Jeśli u mnie z zurychu nie ma bezpośrednich lotów to pojadę na lotnisko, które jest oddalone o 2 godziny i wtedy Polece bezpośrednio. Jeśli mi nie pasuje jeden przewoźnik, to skorzystam z usług innego. Z innego lotniska. Nikt was na sile do samolotu nie pcha.

do bristolu mam 70 mil a do londynu 200. to po pierwsze. a po drugie z londynu polece drozszymi liniami do warszawy co najwyzej a nie do poznania (bo nie ma). z warszawy do poznania mam kolejne 300 km. czyli zeby wybrac sie innymi liniami musze dodatkowo posciecic 530km drogi czyli okolo 7 godzin dodatkowej podrozy. to ja juz wole ryanair ktory lata na lotniska poza stolicami.

aha, jakby co to ja akurat nie narzekam, dla mnie to szybko i tanio, tylko ludzie potrafa sie zachowywac wiesniacko.. alternatywa istnieje ale glupia bym byla gdybym ja wybierala z powodu kosztow i czasu podrozy. robilabym sobie tylko niepotzebny problem. to tak jak pociag - niby masz rozne firmy ale i tak jedziesz tymi ktore akurat obsluguja dana trase.

z malym dzieckiem przedluzac sobie podroz o kilka godzin i przesiadke (w moim przypadku) dla tych kilku malych udogodnien - nie widze sensu

ok ma sie te 10 kg podrecznego, ale podrozujac z malym dzieckiem dziekuje za takie cos. Targaj za soba torbe podreczna, jeszcze jakis plecak dziecka i samo dziecko. Aha powodzenia

Gość utcgsr
Nie wiem skąd się wzięła opinia że tylko My Polacy klaszczemy podczas lotu ostatnio odbyłam podróż z Hamburga Lubec do Barcelony o dziwo klaskali Niemcy na koniec kapitan odwdzięczył się puszczając fanfary szkoda że nie poczekałam jeszcze momentu z nagraniem tego. http://www.youtube.com/watch?v=uhJSRRHUIc8

Gość noicozezeszwecji
Troche odejde od tematu . Czy ktos wie czy beda wznowione loty z Wroclawia do Sztokholmu ? To jest skandal ze do Oslo sa loty a do Sztokholmu nie i trzeba sie tluc z Katowic .

Gość palalamma
Ja latam Easyjet i jestem zadowolona. Rodzicow z dziecmi wpuszczaja na poczatku, nie narzucaja jkichs dziwnych oplat, np jak nie ma sie wydrukowanego biletu czy jak sie ma dodatkowa reklamowke z zakupami zrobinymi w strefie bezclowej. Nie ufam Ryanair, bo oni strasznie sie trzymaja takich wlasnie glupich zasad. Ktos tu opisywal jak to lecial do Emiratow Arabskich, ale co tu porownywac lot dlugodystansowy do lotu 2-godzinnego? Latalam po Europie LOTem, Lufthansa i BA i jedyna roznica od Easyjet to zarezerwowane siedzenia i jedzenie wliczone w cene biletu.