Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche sie martwie

stan zapalny .35tc

Polecane posty

Gość troche sie martwie

w styczniu bylam u dentysty,bo zaczal mnie bolec zab.dodam ze jest zaplombowany.ale bolal naprawde dosc mocno.dentysta chcial zrobic zdjecie ale ja juz spodziewalam sie ze moge byc w ciazy i zdjecia nie zrobil.dentysta mowi ze najprawopodobniej czeka mnie leczenie kanalowe ale bez zdjecia nie zrobi bo nie wie napewno.teraz po tych osmiu miesiacach znow boli i to dosc mocno.w sumie wytzrymuje,nie chce go wyrywac wiec poczkeam.ale chce wiedziec czy przypadkiem nie mam stanu zapalnego.jakie wyniki musze zrobic zeby sie o tym przekonac???? domyslam sie ze morfologie.i wtedy patrzec na crp??czy na cos jeszcze??

Gość X-peria
na OB, to osobne badanie.

Gość agula8
no napewno jest stan zapalny skoro boli.Mój dentysta robił kanałowe bez zdjęcia, ale na 3 raty.W badanaich stan zapalny wychodzi też z leukocytów-tyle że one w ciąży i tak są podwyższone.Może profilaktycznie antybiotyk? porozmawiaj ze swoim ginekologiem. Bo na porodówce z bolacym zębem-to nie brzmi ciekawie.Jeśli antybiotyk to weź osłone-ja w ciązy dostałam provag. Mnie tez w ciąży posytaly sie zęby-ale miała dobrego dentystę i wyleczyłam prawie wszystkie.