Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawstydzona :(

grzybica pochwy..:(

Polecane posty

Gość zawstydzona :(

Mam taki problem.. hm.. podejrzewam u siebie grzybice pochwy, wszystko na to wskazuje no i chciałabym to jakoś wyleczyć, ale jeszcze mi rok do 18-tki został co oznacza, że muszę iść do ginekologa z opiekunem, jeśli się mylę, poprawcie mnie proszę :) No i właśnie ja się wstydzę iść z kimś.. najbardziej bym sama chciała pójść, no ale nie mogę.. a przecież roku nie wytrzymam bez leczenia tego, bo o ile dobrze słyszałam to grzybica nie leczona może prowadzić do bezpłodności, a tego nie chce :( I moje pytanie jest takie czy są jakieś leki na to bez recepty? Albo czy macie może jakieś sprawdzone sposoby, żeby chociaż to złagodzić, bo to nie jest przyjemne uczucie :/ Proszę bardzo o pomoc!

Gość pomolomo
Jak to z opekunem? Chyba znowu cos przespalam. Na moj gust, to mozesz spokojnie isc do rodzinnego i wyluszczyc problem, bo grzybica zazwyczaj atakuje caly organizm a objawia sie w najbardziej newralgicznych miejscach - rowniez w okolicach ust, brody, skory glowy. Poszperaj sobie rowniez w necie na ten temat. Doraznie za kilka groszy mozesz kupic CLOTRIMAZOLUM krem. Powinno pomoc.

Gość Agaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Sa tez globulki dopochwowe bez recepty na upartego, ale jak masz problem z ginekologiem to zwykly internista tez powinien przepisac recepte - na krem i globulki

Gość Betty Q
Jeśli to grzybica to musisz byc zbadana przez ginekologa i on wypisze Ci leki, inaczej tylko zaleczysz i bedzie dziadostwo wracało. Jeśli objawy nie są bardzo dokuczliwe to kup sobie clotrimazolum masc i lactovaginal i zastosuj 7-dniowa kurację, jesli po 2-3 dniach nie bedzie poprawy to biegiem do lekarza. Jestes juz prawie dorosłai wstydzisz sie powiedziec mamie? Przeciez nawet jesli pojdzie z Toba do lekarza, to mozesz ja poprosic, zeby nie wchodziła do gabinetu z Tobą.

Gość lady bronka
na złagodzenie swędzenia, tak jak pisały dziewczyny, kup sobie maść clotrimazolum, jest bez recepty. do tego probiotyk dopochwowy lactovaginal. do gabinetu opiekun nie musi wchodzić, przecież masz prawo do zachowania intymności. a czekając do osiemnastki na wizytę zadrapiesz się jak nic.

Gość dcp
Swędzi ją oj swędzi , szkoda że pod włosami na głowie nie bardzo swędzi .

Ja wyleczyłam sama : ampułki APIVAGINUM codziennie przed snem 1 (dopochwowa) . Maść crotlimazolum 3 razy dziennie (smarować zewnętrznie , wargi sromowe itp). Provag żel rano i wieczorem do podmycia. I oczywiscie tabletki przyjmmować doustnie lacibios femina . Po tygodniu ani śladu.

Gość Betty Q
manaam - provag żel jest do stosowania (smarowania) po kąpieli,a nie do podmywania

Gość AnielaVIP
Też uważam że powinnaś pójść do ginekologa, każdą infekcję powinno się skonsultować z lekarzem, grzybica jest naprawdę ciężka do wyleczenia. Nie ma się co wstydzić, przecież możesz wybrać Panią Ginekolog. Ja zawsze na grzybicze infekcje dostaje antybiotyk doustny i dopochwowy, mój partner leczy się ze mną! Po antybiotykoterapii stosuje invag, codziennie przez 7 dni zakładam go sobie na noc w celu odbudowania właściwej mikroflory pochwy. Zawiera on bakterie mlekowe pochodzenia polskiego, które skutecznie i szybko kolonizuję pochwę przynosząc wyraźną ulgę już po drugiej globulce. Możesz spróbować!