Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia788878

dziecko otwiera zamyka usta jak rybka co to znaczy?

Polecane posty

Gość Asia788878

jak w temacie: moje dziecko 6 miesiecy porusza ustami, zamyka je i otwiera, nie wiem co to znaczy, nigdy wczesniej tak nie robil, czy to znaczy ze chce jesc/pic? czy ze chce cos powiedziec a nie umie jeszcze? patrzy sie na mnie czesto i tak wlasnie ustami robi. dodam, ze robi tak tez jak sie najadl ale tez jak mysle ze to znaczy ze chce jesc i mu daje, to tez jest zadowolony. wiec co znaczy ta mowa? czy moze to odruch ssania smoczka? ze potrzebuje sie uspokoic ze mam mu dac smoczek? moze ale daje mu za czesto smoczka i ten nawyk/ odruch taki mu pozostal?

Gość zonaKraka
A płacze? Bo za smoczkiem dzieci raczej płaczą lub marudzą... A może rozszerzasz mu dietę i właśnie nauczył się otwierać i zamykać buzię do jedzenia i ćwiczy? Mój jak chciał ssać (smoczek, pierś) to wysuwał język i nim "pracował" jak przy ssaniu.

Gość Asia788878
diete zaczealm rozszerzac juz 2 miesiace temu, teraz regularnie je juz kaszki, obiadki dla niemowlat itd. w ciagu dnia, a mleko tylko w nocy jeszcze, wzglednie nad ranem. myslisz ze dopiero teraz sie nauczyl tak robic jak podczas karmienia? a moze wlasnie karmienia lyzezcka sie domaga?

Gość natataliowa
Jeżeli poruszają sie tez skrzydełka nosa by może dziecko ma problemy z oddychaniem, ale równie dobrze robić tak może bez żadnego powodu ;)

Gość onawi
moj syn jak byl maly tak robil i do tego puszczal banki ze sliny :)

Gość Kxkff
Boże jakie wy wszystkie jesteście panikary....jeszcze tekst wcześniej tak nigdy nie robił !!! No ludzie przeciez to dziecko teraz bedzie robił wiele nowych rzeczy!!!

Gość Asia78788
ale ja sie nie dziwie ze on cos robic ale DLACZEGO to robi, moze cos chce a ja nie wiem co bo nie umiem odczytac tej "mowy" !!!

Gość matakatka
Moja niunia ma 5 miesięcy i robi tak samo. Nie wiem czy dla zabawy - po prostu się nauczyła czegoś nowego i powtarza bo jej się tak podoba czy może się czegoś domaga. Dodam, że miesiąc temu przechodziła zapalenie płuc. Teraz znowu kaszle - bardzo się o nią boję - brak innych objawów. Przez te choróbska uważnie się jej przyglądam i już czasem może przesadzam. Czy Wasze pociechy też tak robiły ustami?