Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __Xavier__

Topik dla MIŁOŚNIKÓW KAWY

Polecane posty

Gość __Xavier__

Pije ktoś? Lubi? A może nienawidzi? Jeśli już to jaką? Jak przygotowaną? Za jaką szalejecie a jakiej unikacie? Ja w tej chwili siedzę nad filiżanką małej espresso. Choć szczerze mówiąc, mam ochotę na luwaka. Do napisania topiku skłonił mnie artykuł o kawowych ciekawostkach i kawowej podróży na www.singlenomad.pl

Gość __Xavier__
lubie tez pic siki ojca

Gość __Xavier__
Post powyżej to podszyw idioty-masturbanta, niemającego nic do roboty poza siedzeniem na forach i podszywaniem się pod innych. Gratulację trolu i wyrazy najgorętszego współczucia.....

Gość nie wyspana...........
dla mnie tylko Prima !

Gość wertiev
Nie lubię smaku Tchibo. Dzień zaczynam od lekkiej rozpuszczalnej z dużą ilością chudego mleka. Potem w pracy piję ok 12.00 parzoną Jacobs zieloną a w domu po poludniu/wieczorem jeszcze jedną lub dwie rozpuszczalne. Oczywiście nie skórze. To dziwne, bo choć lubię słodkości to słodka kawa jest dla mnie czymś nie do przełknięcia.:)

Gość wertiev
Skórze - słodkie:P tel szaleje:P

a ja nie wyobrazam sobie kawy bez cukru i nie znosze kawy z mlekiem

a czemu wy w ogole nie spicie ??

Gość ElenkaG
Bo za duzo kawy pija ;-). Ja najbardziej lubie Nescafe. Moze brzmi kiczowato ale ta kawa najbardziej mi odpowiada. Fajne te kawowe ciekawostki. Duzo sie dowiedzialam.

Gość Ktosia Samosia
Ja siedzę w biurze i już drugą filiżankę Maxwell Housa pije.

Gość nie wiem jak możecie pić
rozpuszczalną "kawę" każda po prostu śmierdzi :/ dla mnie ten produkt to pomyłka, brrr Najbardziej lubię kawę gotowaną w tygielku, na kuchence. Ze spienionym gorącym mlekiem :)

Gość espresso albo z kafetiery
espresso albo z kafetiery najlepiej sati , cafe sorano, mokate złotą, astrę apis a nawet primę rumbę bo ma dużo kofeiny ;) do kawy odrobinę śmietanki

Gość kawa na chłodne dni
kawa z ekspresu do tego posiekany plasterek imbiru , odrobina cynamonu i kardamonu , dolać rum albo i bez , do tego odrobina śmietanki i pić , nie trzeba ani cukru ani słodzika ;)

Gość Barista
A co powiecie na to? Filiżanka espresso. Obok shaker z kilkoma kostkami cukru, lodem i Bayley's. Espresso przelewamy do shakera i potrząsamy aż zrobi się zbyt zimny by go dalej trzymać. Przelewamy kawę z pianką do wysokiego kieliszka jak od szampana. Kopi Luwak piłem raz i mi bardzo smakowało. Nie iwem czy była orginalna indonezyjska ale polecam.

Gość ;;;;;;;;;;;;;;;
;-)

Gość Lovato........
Tylko oryginalna i tylko świeżo palona. Ekspresowa nie ma racji bytu

Barista...no extra przepis. kiedys pracowalam w COSTA(kawiarnia) jako barista. ja akurat lubie kawe nesce z mlekiem..sati czekoladowa kiedys pilam-ogolem tchibo zolta*tez dobra..niestety sypnej juz nie pije.z expressu lub rozpuszczalna na rozne sposoby.. z bita smietana np.