Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia777

Nie jesteście maszynami i bydłem! Użyjcie swojej siły! Zjednoczmy sie! PRZEKAZ

Polecane posty

Gość Rozia777

http://www.youtube.com/watch?v=gSUYAHg_Yzc TEKST: Przykro mi, Nie chce być cesarzem, to nie moja sprawa. Nie chcę nikim rządzić ani nikogo podbijać. Jeśli byłoby to możliwe to chciałbym móc pomóc każdemu Żydom i innym wiarom, czarnym, białym. Wszyscy chcemy sobie pomagać, ludzie tacy po prostu są Chcemy zyć szczęściem innych ludzi, nie ich cierpieniem. Nie chcemy się nienawidzić i sobą gardzić. Na tym świecie jest miejsce dla każdego a nasz planeta jest bogata i może zapewnić byt każdemu. Nasze życie może być wolne i piękne. Lecz zgubiliśmy drogę... Chciwość zatruła ludzkie dusze. Sprawiła, że świat zabarykadował się w nienawiści. Wmanewrowała nas w nieszczęście i rozlew krwi. Poruszamy się szybciej, lecz zamknęliśmy się w swoich granicach. Maszyny produkujące wszystko, sprawiły, że chcemy jeszcze więcej. Nasza wiedza uczyniła nas cynicznymi, nasza mądrość - surowymi i niemiłymi. Myślimy za dużo a za mało czujemy. Bardziej niż maszyn, potrzebujemy człowieczeństwa, bardziej od sprytu potrzebujemy dobroci i delikatności. Bez tych cech życie będzie brutalne i wszystko będzie stracone. Samolot i radio sprawiły, że jesteśmy bliżej siebie. Sama natura tych rzeczy woła o dobro ludzi. Woła o braterstwo, o jedność w nas wszystkich. W tym momencie, mój głos trafia do milionów ludzi. Miliony zdesperowanych mężczyzn, kobiet i dzieci. Ofiary systemu, który sprawia, że człowiek torturuje i więzi niewinnych ludzi. Tym, którzy mnie słyszą mówię - nie rozpaczajcie. Cierpienie, które nas teraz dotyka to po prostu przemijanie chciwości to zawziętość ludzi, którzy boją się rozwoju ludzkości to nienawiść ludzi, którzy odejdą i dyktatorów, którzy umrą. A władza, którą zabrali ludziom, zostanie ludziom zwrócona i dopóki ludzie są gotowi za nią ginąć, wolność nigdy nie umrze. Żołnierze, nie oddawajcie się w ręce barbarzyńców - ludzi, którzy wami gardzą, którzy was zniewalają, którzy regulują wasze życie, którzy mówią wam, co macie robić, myśleć i czuć. Którzy was trenują, karmią, traktują jak bydło i używają jako mięsa armatniego. Nie oddawajcie się w ręce tych nienaturalnych ludzi - bezdusznych ludzi, z maszynami zamiast serc i umysłów. Nie jesteście maszynami, nie jesteście bydłem. Jesteście ludźmi! Macie miłość ludzkości w swoich sercach! Nie nienawidzicie, tylko ci niekochani nienawidzą, niekochani i nienaturalni. Żołnierze, nie walczcie za niewolnictwo, walczcie za wolność! W 17 rozdziale Ewangelii wg. Św. Łukasza jest napisane, że Królestwo Niebieskie jest w ludziach, nie w jednym człowieku i nie w grupie ludzi, ale we wszystkich! W Tobie! To wy, ludzie macie władzę! Władzę, by budować maszyny i władzę, by budować szczęście. To wy, ludzie macie władzę by uczynić ten świat wolnym i pięknym, by uczynić to życie wspaniałą przygodą. W imiędemokracji użyjmy tej włądzy. Zjednoczmy się! Walczmy o nowy świat, godny świat, który da ludziom szansę na pracę, który da Tobie przyszłość, szanse na starość i bezpieczeństwo. Obiecując te rzeczy barbarzyńcy doszli do władzy. Lecz oni kłamią! Nie spełniają tych obietnic i nigdy ich nie spełnią! Dyktatorzy wyzwajalą siebie, lecz zniewalają ludzkość. Walczmy więc terz o wypełnienie tych obietnic! Walczmy o wyzwolenie świata! Walczmy z nacjonalizmem, walczmy z chciwością, nienawiścią i nietolerancją. Walczmy o świat rozsądku. Świat, gdzie nauka i postęp dają szczęście wszystkim. ZOŁNIERZE, W IMIĘ DEMOKRACJI, ZJEDNOCZYMY SIĘ!

Gość a masz wiarę i nadzieję?
bo ja nie

Gość Rozia777
Ja mam wiarę i nadzieję. Wierzę że ludzie mogą się zmienić. Muszą tylko otworzyć swoje serduszka i oczy...

Gość Rozia777
Nawołuję, obudźcie się ludzie

Gość eduardo de manilo don warkot
Jesteś śmieszna. Ludzka natura jest niezmienna. Kto twierdzi inaczej jest co najmniej naiwny. Taka naiwność bywa szkodliwa.

Gość Rozia777
Jest zmienna. Ja też nie byłam ideałem i błądziłam, a jednak można się zmienić. Wierzę w Was ludzie, choć czasem tak ciężko... Wystarczy poznać prawdę, prawda wyzwala

Gość równo
Rozia777 a ten apel powyżej to skąd przepisałaś? I jak zamierzasz walczyć jesli w ogóle?

Ty też... Nie będę oceniał ciebie, bo ciebie nie znam. W swoim widzeniu świata, jesteś bardzo egotyczna, bo patrzysz tylko miarą własnej osoby, przez co nie dostrzegasz prawdy o człowieku. Twoje myślenie jest bardzo powierzchowne i życzeniowe. Ludzka natura jest niezmienna i oparta generalnie na egoizmie, według zasady, że bliższa ciału koszula. I inaczej być nie może. Wszelkie idee, które zakładają możliwość zmiany ludzkiej natury, nie w skali indywidualnej pracy nad sobą, ale zmiany powszechnej dotyczącej całej ludzkości są kłamstwem i przyczyną wielkich nieszczęść, tak jak komunizm, który zakładał, że ludzie mogą zrezygnować ze swojej egotycznej natury. Poczytaj sobie o eksperymencie Zimbardo.

Ty też... Nie będę oceniał ciebie, bo ciebie nie znam. Miałem na myśli, że nie będę oceniał skali twojej zmiany, ciebie samej, jedynie to co mówisz.

Ale ja wierzę... Dużo osób na całym świecie otwiera swoje oczy. Coraz więcej ludzi się budzi, nie chcą być dłużej manipulowanymi i okłamywanymi owieczkami. Wystarczy szerzej spojrzeć i odrzucić zło. To zło w znacznym topniu spowodowane jest przez manipulację mediów...

Ten film znam doskonale. Jest bardzo sympatyczny i uroczy, humanistyczny, ale i naiwny w swojej ostatecznej wymowie.

Gość równo
Dajmy Rozia777 pożyć trochę w iluzji :D:D:D to takie przyjemne, przebudzenie będzie bolesne, oj bolesne.

Gość równo
Rozia777 :):):) Przygotuj się na twarde lądowanie.

Ty wierzysz... A ja obserwuję i myślę. Wyciągam wnioski i wiem, że ludzie w całej swojej masie, nie zmieniają się, bo cechy jakie mamy, w całej ich różnorodności wynikają z naszej historii jako gatunku i są dziedziczne. To co ty głosisz, to jest zarys utopii. Nie ty pierwsza na takie idee wpadłaś, przed tobą była masa ludzi. Ja czytałem wiele o ideach tego rodzaju i to się po prostu nie sprawdza, bo ludzie maja wpisaną w naturę, potrzebę konkurowania ze sobą i dominowania. To jest jak wśród zwierząt, od których nie różnimy się aż tak bardzo. Mówisz o mediach. Setki lat temu, nie było mediów, ale ludzie działali w oparciu o te same namiętności, cechy, skłonności. Media są jak każdy ludzki wynalazek, czyli mogą służyć ku dobremu i ku złemu. Ze względu na swoje szczególne właściwości, bardzo często służą złemu. Ja temu nie zaprzeczam, ale generalnie nie ma na to rady. Owszem można z tym walczyć, wpływać na prawo, reagować, ale to nie zmieni ludzkich skłonności, jedynie konkretne sprawy. I co ty proponujesz? Jakie zjednoczenie? Jaki bunt, walkę? Kto ma tym kierować? To się ma dziać samo? A co zrobisz z ludźmi, którzy mają konkretne ambicje, pragnienia i chcą na przykład mieć porsche? Pomijam tu kombinatorów i oszustów. Mam na myśli ludzi, którzy na to pracują. Co z nimi zrobisz? Oni chcą mieć taki przedmiot, więc muszą być zamożniejsi od średniej. Będąc zamożniejsi, siłą rzeczy żyją w lepszych warunkach. Wielu ma od mniej, nawet bardzo mało. I co? Będziesz zabierała tym zamożniejszym? Czy oczekujesz, że sami się podzielą? :D Takich jak św. Franciszek albo Gandhi, zawsze jest niewielu. To są jednostki szczególne, wybitne, ale ich sposób życia, potęga ducha i życzliwość dla ludzi, budzi co najwyżej podziw, ale nie pociąga ogółu ludzkości, bo ludzie po prostu żyją swoimi drobnymi sprawami, zmagając się z przeciwnościami życia, które każdego dnia ich uczy, że trzeba pilnować własnych spraw, bo chwila nieuwagi i ktoś nam odbierze ciężko zapracowane dobra.

Gość ja po prostu zyje uczciwie
i jestem zyczliwa dla innych. Uwazam,ze to starczy, gdyby kazdy tak robil, nie trzeba by bylo nikogo do niczego nawoływac. Pilnujmy swojego postepowania - to wszystko

Rozwijajmy w sobie miłość. Wyjdźmy do lasu, spójrzmy na głębię natury, nie patrzmy w telewizor... Jest on tylko przeciwko nam. Jest stworzony dla naszego niewolnictwa umysłu...

Rozia Spójrz na głębie natury, ale spójrz bez intencji widzenia piękna, tylko popatrz jak to wygląda właśnie W GŁĘBI. I co tam widzisz? Wszystko się nawzajem zżera. Łańcuch pokarmowy, gradacja hierarchia, konkurowanie o pokarm, walka o przetrwanie. I my się właśnie z tego wywodzimy. Jesteśmy tacy jak natura, ten las i to co się w nim dzieje. Owszem mam też zdolność do empatii (zwierzęta też ją mają), która może przeradzać się w miłość, życzliwość, głębokie współczucie, ale nikogo do takich uczuć nie nakłonisz, nie zmusisz. Ostatecznie, naturalnym jest, że przedkładamy swój interes, powodzenie, swoje sprawy, nad sprawy innych ludzi.

ja po prostu zyje uczciwie i jestem zyczliwa dla innych. Uwazam,ze to starczy, gdyby kazdy tak robil, nie trzeba by bylo nikogo do niczego nawoływac. Pilnujmy swojego postepowania - to wszystko I to jest podejście bardzo sensowne. Nie planować walki z całym złem tego świat, ale być przyzwoitym człowiekiem, czyli wpływać na swoje otoczenie. To jest bardzo dużo, ale czy tego chcemy, czy nie, wielu pośród nas, nie podejmie takiego trudu i ostatecznie przeciwko nim mamy tylko kodeks karny i policję, ewentualnie własną ostrożność, przemyślność i siłę.

Ale nie porównuj instynktów zwierząt do naszych. My nie musimy zabijać i nienawidzić by przetrwać. Chodzi mi o to by czerpać piękno z drzew, kwiatów, kolorów natury, to wszystko uwrażliwia człowieka...

eduardo de manilo don warkot rozwój duchowy jest narzędziem do zmiany ludzkości i ich wnętrz ,, W 1983 roku na Uniwersytecie Massachusetts w Armherst do medytacji przystąpiła licząca aż 7500 osób grupa. Wyniki ich 'pracy' były zdumiewające - w czasie medytacji poprawiła się sytuacja na rynku papierów wartościowych, zmniejszyła się przestępczość i odnotowano mniej wypadków samochodowych. Być może brzmi to jak wariactwo, ale to jest prawda. Zbiorowa medytacja ma ogromną moc i to bez względu na odległość czy czas. Od tamtego czasu wielokrotnie przeprowadzano różne badania nad wpływem medytacji na otaczającą nas rzeczywistość i rezultaty zawsze były tak samo zadziwiające!" http://zwnetrza.blogspot.com/p/grupowa-medyta cja.html

Rozia Ty nie odpowiadasz na moją argumentację tylko powtarzasz swoje. Ja nie porównuję nas do zwierzą, tylko stwierdzam prosty fakt, że nosimy w sobie odzwierzęce instynkty, które są jeszcze bardziej rozbudowane, bo ubrane w świadomość i inteligencję. Jeśli chcesz temu zaprzeczać, to trudno. Oznacza to jednak, że masz gdzieś prawdę o człowieku, wolisz swoja wiarę, która ma się nijak do rzeczywistości. Owszem kontakt z naturą uwrażliwia, ale wiedz, że żyjący w harmonii z naturą ludzie, znali obie jej strony. Piękną i okrutną, bezwzględną. Umieli się w tym poruszać w sensie możliwości przetrwania, jak i duchowym. Wywodzimy się od zwierząt, od natury i niesiemy w sobie jej zasady, na których była i jest oparta. Jeśli tego nie widzisz, to znaczy, że nie rozumiesz czym jest świat, jaki jest. Ty nie korzystasz, ze swoich zdolności jakże ludzkich, do wnioskowania, tylko kierujesz się emocjami, przyznaję szlachetnymi ale zupełnie oderwanymi od realiów. Fakty masz za nic, jeśli nie pasują do twojej wiary. ;)

Gość zegar z kukułką
co tu gadać i odwoływać się do natury...??? Jeszcze lew z lwem np jak świat światem nie kopulowali ze sobą i nie przedłużali gatunku bo ni cholery się to nie uda, a u nas, cywilizowanych LUDZI owszem, robią to, propagują, wmawiają że to normalne i jeszcze trochę a będą dzieci wychowywać....

Gość aersdtyy
co za pierdoły';/ mnie nikt nie chce pożyczyć 3 zł taki ten świat okropny;(

eduardo de manilo don warkot, dobrze nosimy w sobie owe instynkty, ale jesteśmy zdolni do doskonalenia naszych wnętrz... Dlatego możemy zainwestować w siebie duchowo. Istnieją ludzie którzy żyją bez jedzenia, to jest fenomen! Wszystko jest możliwe, zmiana siebie wewnątrz również