Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika 20

Jak zrobić paprykę faszerowaną ?

Polecane posty

Gość Monika 20

Znacie fajny przepis krok po kroku z proporcjami ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mieso mielone, czosnek, ugotowany ryz, majeranek, sol, pieprz:) to jesli chodzi o farsz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika 20
Paprykę faszeruję mięsem mielonym z ryżem i co dalej z papryką ? Obsmażam,zapiekam ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maximagdaa
Zapiekasz w piekarniku, najlepiej naczyniu żaroodpornym. Farsz jak do gołąbków, sos też do tego przyrządam pomidorowy. Pyszności :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobra jest też papryka nadziewana serem Almette z ziołami. Później to wszystko wrzuca się do przyprawionej oliwy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
raz jadłam wersję, gdzie w papryce była pokrojona w kostkę kiełbasa i starty ser żółty. całkiem smaczne, ale potwornie tłuste i ciężkostrawne. no ale co kto lubi ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krok po kroku :)
4 większe papryki ok. 300 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 pomidor mały koncentrat pomidorowy 1/5 szklanki ugotowanego ryżu ok. 50 g sera żółtego 1/2 łyżeczki pieprzu grubo mielonego 1/2 łyżeczka soli (lub wedle uznania) 1 łyżeczka bazylii W misce mieszasz mięso mielone z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i pomidorem. Dodajesz ryż. Potem żółty ser ,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Papryce odcinasz kapelusiki i wycinasz środek. Napełniasz farszem do pełna i do nagrzanego do 200 C piekarnika. Na około 45 minut, aż z wierzchu będą rumiane, a mięso mielone nie miekkie. Przed podaniem można jeszcze posypać startym serem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oprócz papryki
można faszerować : pomidory,bakłażany,cukinię..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można też faszerować
ziemniaki, cebulę, kalarepkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można też faszerować
i pomidory i pieczarki :0 ostatnio zrobiłam taki miks pt czym chata bogata - przepyszności były farsz był z ogonków pieczarek, cebuli, wędliny, ogórka kwaszonego :), sera żółtego, i kukurydzy z puszki: przyprawiony oregano, czosnkiem, solą i pieprzem nadziałam nim: pomidory, pieczarki duże, ziemniaki i cukinię wszystko lekko skropiłam olejem i do piekarnika przepyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×