Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jak...

czy jak matka nie pracuje czy dziecko może zostać przyjęte do przedszkola?

Polecane posty

Gość czy jak...

jak w temacie. Nie pracuje - nie, że nie chce - tylko nie mam z kim zostawić dziecka, mąż ma prace zmianową, dziadków nie ma, na nianie wiadomo ze z jednej pensji nie stac - zreszta nie o nianie mi chodzi tylko o kontakt z dziećmi i nauke zachowań spolecznych. Nie pracuje któraś z was a pomimo to przyjęli wasze dziecko???

Gość kasia zosia kasia
oczywiście ze twoje dziecko moze zostać przyjete mimo że nie pracujesz ale ma mniejsze szanse, bo dzieci rodziców obojga pracujacych mają pierwszeństwo. musisz szukać przedszkola gdzie nie ma zbyt wielu kandydatów.

Gość 096
Ja nie pracowałam i dziecko przyjęli bez problemu.

Gość czy jak...
Chodzi o przedszkola panstwowe, bo zapomniałam napisać. Z tego co wiem to podstawa programowa w godz 6-13 jest bezplatna, dopiero za przekroczenie doplaca sie coś kolo 3zł za godz + posiłki. Sprostujcie jeśli sie myle.

Gość czy jak...
Chodzi o przedszkola panstwowe, bo zapomniałam napisać. Z tego co wiem to podstawa programowa w godz 6-13 jest bezplatna, dopiero za przekroczenie doplaca sie coś kolo 3zł za godz + posiłki. Sprostujcie jeśli sie myle.

Gość bhjjkhjk
U nas też raczej nie ma z tym problemu a mieszkam w dużym mieście.

Gość bhjjkhjk
Do 13 za darmo tylko za posiłki się wtedy płaci i zajęcia dodatkowe. A później ok.3zł za godzinę.

Gość sssssssssser
moja córka chodzi, ja nie pracuje. Trzeba pomyśleć tez perspektywicznie.... a może zacznę pracować, i co wtedy? Niania za 3 razy więcej?

Gość sssssssssser
jak to do 13 za darmo? Mówicie o wszystkich grupach wiekowych?

Gość Miliana23
A wiecie moze czy we wszystkich państwowych przedszkolach wprowadzono te darmowe godziny?To byłoby wyjście dla mam poszukujących pracy jak znalazł tylko czy to możliwe?

Gość Miliana23
sssssssssser ale nie płącisz za jej pobyt? U nas opłata to 350 zł mnie nie stać na tyle w razie gdybym nie miała pracy te darmowe godziny by mi pasowały.

Gość sssssssssser
no jak nie płacę??? Płacę 281 zł za wrzesień. O darmowych pierwsze słyszę!

Gość co to ma do rzeczy
czy rodzic pracuje czy tez nie stac cie na przedszkole,wiec posylalaj u nas bez problemow przyjmuja dzieci/wnuki z rodzin nauczycielskich, w koncu jest to ten sam resort

Gość bhjjkhjk
We wszystkich państwowych przedszkolach do 13 jest za darmo.

Gość Miliana23
No własnie jak płącicie to u mnie odpada bo ciężko z kasą ale jakby te darmowe godziny weszły np u nas w przedszkolu posyłąłabym małą choćby żeby poprzebywała z innymi dziećmi.

Gość Miliana23
no i własnie to mnie zastanawia czy na pewno?

Gość Ana M
Oczywiscie ze moze sie dostac jak sa miejsca.moja corcia zanim poszlam do pracy chodzila do przedszkola od roku.

Gość Miliana23
sssssssssser to czemu piersze słyszy o darmowych jak niby istnieją?

Gość kolorowa fuksja..
Moje dziecko 3 lata chodziło do przedszkola państwowego- ja nie pracuje, bo zwyczajnie nie mam takiej potrzeby :) u mnie było tak: od 8 do 13 bezpłatnie, a reszta płatna 2.80 za godzine + rytmika, angielski i ceramika. Ogólnie miesiecznie płaciłam + - 290-300zł zalezne od liczby dni dziecka w przedszkolu- jak nie chodził te dni były odliczane.

Gość Miliana23
Ana M i to by było rozwiązanie moznaby było w tym czasie szukać pracy a tak z małą ciężko jest widać tobie sie udało a za ten rok płaciłas chodzi mi o stałą opłate wiadomo ze posiłki i wymagane rzeczy itd to trzeba kupić ale czy ta opłata jest obowiazkowa.Muszę coś wymyśleć bo inaczej nigdy nie wyjde z domu z tego siedzenia w domu a oszaleć można.

Gość Miliana23
a no własnie niby za darmo ale 300 zł masakra

Gość Ana M
ja placilam normalna stawke za przedszkole

Gość Miliana23
To z innej bajki jak dajecie radę nie pracować i opłacać te 300 zł z jednej pensji wszystko?A gdzie wydatki zw z mieszkaniem wyzywieniem jakiś kredyt jak was na to wszystko stać?

Gość aaraa
podstawa programowa jest niepłatna ale wyżywienie owszem,

Gość kolorowa fuksja..
Każdy ma inny standard życia, znam osoby gdzie pracuje 2 partnerów i ledwo na jedzenie im wystarcza, ja nigdy nie borykałam się z problemami finansowymi, w życiu jedyna praca jaką wykonywałam to praktyki na studiach, praca w zawodzie 8miesiecy :D Jak cie nie stać idż do opieki, przecież od tego jest ta instytucja.

Gość bhjjkhjk
U nas wychodzi za te kilka godzin do 13 ok.150zł. Czyli wyżywienie+zajęcia dodatkowe i klasowe. A w jakich miastach mieszkacie bo ja się nie spotkałam jeszcze z tym żeby przedszkole było płatne do godz. 13, napewno są to przedszkola państwowe?

Gość aaraa
od 8 do 13 godz. zajęcia w przedszkolach państwowych są bezpłatne.placi się za zajęcia dodatkowe i za wyzywienie

Gość Ana M
Moj maz dore zarabial to nas stac,dla jednych 300zl to duzo dla innych nie wiele.ja nie szukalam pracy,praca jakos sama mnie znalazla a ze nie lubie siedziec w domu to z usmiechem na twarzy zgodzilam sie.Teraz corka chodzi do przedszkola posko amerykanskiego i tu te 300zl to smieszne pieniadze