Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiasamosiaaa

zapalenie pęcherza a starania o dziecko. Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość zosiasamosiaaa

Witajcie. Mam pytanie jestem w trakcie starania sie o dziecko... jednak przyplątało się do mnie zapalenie pęcherza moczowego i biore UroFuraginum. Czy pomimo zapalenia mozna starac sie o dziecko? Czy ktos mial taka sytuację? Za kilka dni mam dni płodne i nie chciałabym tracić tego cyklu :(

Hej . Jasne, e mozesz sie starac o dziecko. Ja mialam kiedys zakazenie drog moczowych. Wiec do dziela 3mam kciuki:)

Gość zosiasamosiaaa
czasucieka dziekuje! a przy tym zapaleniu zaszalas w ciąze?

Gość ale jestes dziwnaaaaa
zosiasamosiaaa a nie lepiej poczekac??? chyba liczy sie zdrowie a starac sie mozesz na przyszly cykl wylecz to kobieto lepiej bo zrobi sie nie daj boze cos z tego to nie zarty:O

Gość zosiasamosiaa
No moze i lepiej poczekac, dlatego wole sie dopytac.. czy to sie wyklucza wzajemnie? a moze ten problem z pęcherzem nie ma wplywu na starania o ciąże? Dodam ze juz dobrze sie czuje, nic mnie nie boli bo biore leki. Czy ktos byl w takiej sytuacji?

Gość Mamsunga
Ja bym poczekala. Pal szesc E. coli ale jak masz na przyklad zapalenie wywolane przec paciorkowca i sie przeniesie w okolice pochwy i zakazi pochwe. Paciorki w ciazy sa niebezpieczne dla dziecka. Ja bym nie ryzykowala... Z drugiej strony jak furaginum pomaga to pewnie E. coli, to w sumie jak oddasz mocz od razu po stosunku (co z kolei nie jest wskazane przy staraniach, zeby sperma nie wyplywala) i moze cos profilaktycznie typu zurawina, borowka, choc zurawina chyba lepsza z witamina c (ja w ciazy lykalam prouro bo ciagle cos mnie lapalo), to nie powinno byc zle... Choc ja dla spokoju ducha bym starala sie w kolejnym cyklu. Powodzenia!

Gość ?.?.
nie byłam w takiej sytuacji, ale przy infekcji pecherza tez mi pomaga urofuraginum, coś z witamina c i żurawiną-np.prouro, albo sama żurawina do podjadania-ja dorzucałam do płatków śniadaniowych i póxniej profilaktycznie provag. Co do starań zadzwoniłabym do swojego ginekologa.

Gość nieznajoma:))
hej pomoze ktos?ja ze swoim facetem kochalam sie od jakiegos czasu bez zabezpieczenia powiedzial ze chce miec dziecko i juz @ dostalam 22sierpnia gdy sie zakonczyla robilismy pene stosunki niedawno zrobialm test ale wyszedl negatywny dzis zlapal mnie silny bol brzucha tak mocny ze nogi mi mdlaly wskoczylam w auto i do lekarza tam mi obadal brzuch dal furagine nospe i jakis debretin przeciwbólowy nie mowiac mi nawet co dolega i mam do was pytanie czy mozliwosc zakarzenia pecherza bo podejrzewam ze to cos moze byc poniewaz czesto siusiam moglo wplynac na test ze nie wyszedl?ze moze jakas nadzieja jest ze sie udalo?i jesli tak to czy moze to zle wplynac?prosze odpowiedzcie mam 23 lata mama moja wyjechala za granice a ja nei mam z kim pogadac :(

Gość uiopjgf
Zapalenie w ciazy to powazna rzecz,moze to wasz facet ma jakąs bakterie w sobie np zarazil sie ja na basenie i podczas stosunku was zaraża co moze miec wpływ na poronienie np w 6 tyg ciązy.Po co ryzykowac?zrobic posiew z pochwy zobaczyc co tam jest a urofuraginum nie jest na recepte,a samemu to mozna sie doleczyc.

Gość nieznajoma:))
ja dostalam furogin ten silniejszy co dostajesz z przepisu na recepte a nie uroruragiunum lekarz mi przepisal te leki.boje sie troszke ;/

Gość gość
Dziewczyny to moze mi pomozecie staram sie z meżem o dziecko i po dniach plodnych dostalam zapalenie pecherza. Biore furagine ale czy moze to zaszkodzic ? pomocy

Gość Anne
Dnia 17.09.2016 o 10:44, Gość gość napisał:

Dziewczyny to moze mi pomozecie staram sie z meżem o dziecko i po dniach plodnych dostalam zapalenie pecherza. Biore furagine ale czy moze to zaszkodzic ? pomocy

Ponawiam powyższe pytanie. Jestem w takiej samej sytuacji.