Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamara__

Jak bosko wyglądać? Dziewczyny jak to robicie?

Polecane posty

Gość Tamara__

Chciałabym dobrze wyglądać, być zadbaną, ładnie, gustownie ubraną ale nie zawsze mi się to udaje. Brak mi chyba dyscypliny. Dziewczyny jak często np. depilujecie nogi, regulujecie brwi, obcinacie paznokcie i robicie manikiur? W jaki inny sposób dbacie o siebie? Poznałam teraz fajnego chłopaka i chciałabym lepiej zadbać o siebie.

Myślę, że to indywidualna kwestia. Jeżeli czujesz w odpowiednim momencie, że trzeba zmienić manicure albo wyrwać brwi, to po prostu to zrób. Nie popadnij też w przesadę ;).

Gość hujowiczka
ja jedyne co robię systematycznie to paznokcie,w reszcie sie raczej zapuszczam:/ ale pazurki mam piękne, nóg nie gole jak noszę spodnie, włosy staram sie miec zawsze czyste

Gość Sonja__
Ja podobnie jak Ty Hujowniczka. Jeżeli zakładam spodnie to nóg nie golę. I włosy też muszą być czyste, myję codziennie lub co drugi dzień w zależności od okoliczności.

Gość Sonja__
Przepraszam, miało być hujowiczka.

Gość dawno nie podrywana
golcie sie dziewczyny, nie znacie dnia ni godziny :classic_cool: mi tez sie nie chce golic nog :O

Gość Pi ..
A ja uwielbiam mieć suuuuuuuuuper zadbane paznokietki!!

Gość Tamara__
Piszcie dziewczynki, piszcie jakie cudeńka wymyślacie, żeby się podoba i sobie i swoim ukochanym.

Gość drobinuchna
ja uwielbiam zasypiac pachnąca, tzn nie,że perfumy, ale kremik do rąk, ciało nabalsamowane, włosy pachnące, wtedy mój mąż jest przeszczęsliwy,że tak o siebie dbam,przytula sie i napawa hehe ale czasem tez potrafie zapuścić bobra, jewsli wiecie co mam na mysli :P

a ja myślałam, że jestem momentami niechlujna,. paznokcie obgryzam ze stresu, rzadko, ale jednak, ale majstruje przy nich w każdej wolnej chwili. paznokcie u stóp zawsze zadbane, pomalowane. włosy umyte codziennie, i po prostu nie umiwem wejść do wanny i nie ogolić nóg i pach. codziennie wieczorem, nawet jeśli nie chce mi sie balsamu, neutrogena do stop i glicerynowy do rak

Gość Tamara_
Kciukiem jak może jeszcze zajrzysz kiedyś. Włosy codziennie myjesz a jaką długość masz? Ja staram się codziennie myć ale jak jestem zmęczona - z tym że to naprawdę wyjątkowo - to wtedy co drugi dzień. No chyba, że mam ważne spotkanie to zmęczenie nie ma znaczenia, myję obowiązkowo. Moje włosy są średniej wielkości. Trochę czasu mi to zajmuje bo najpierw biorę prysznic lub kąpiel a potem oddzielnie myję włosy, nakładam też obowiązkowo odżywkę.

podobnie jak dziewczyny, gdy zakładam długie spodnie to nie golę nóg, paznokcie niestety czasem obgryzam ale staram się jak najmniej, jak wychodzę to zawsze mam pomalowane. Włosy co 2gi dzien. Koniecznie odżywka albo maska po myciu, a przed myciem jeszcze olejek na włosy.

Gość nogi golę rzadko ;/ jak
mam wyjść w spódnicy czy na basen czy plażę to wtedy golę a tak to czasami jak mi się zachce to depilatorem depiluje i mam spokój na dłużej. Paznokcie mam marniutkie :( krótka płytka, niewypiłowane bo i tak mi się ciągle łamią, paznokci nie maluje. Włosy myję codziennie, mam prawie do pasa ale nie są gęste więc umyć je podczas prysznica to żaden problem. Brwi reguluję raz w tygodniu sama

Gość Tamara_
Napisz coś o tym olejku. Co Ci daje i na jak długo go nakładasz przed myciem. Elektryzują mi się końcówki włosów, są przesuszone, może ten olejek by pomógł?

Włosy są odżywione, błyszczące i jak się systematycznie stosuje to poprawia się zdecydowanie kondycja włosów. Ja nakładam zazwyczaj na 2-3 h czasem więcej, czasem na cala noc i rano myje włosy:P stosuje olejek rycynowy, kokosowy albo olejek z rossmana babydream fur mama, on jest na rozstępy dla kobiet w ciazy, ale na włosy tez swietnie działa.

Gość ja nigdy nie obgryzam paznokci
w ogóle jak o tym pomyśle to sie wzdrygam nie rozumiem jak ktoś może lubić to robić