Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja cera moja cera

mam okropną cerę co robić

Polecane posty

Gość moja cera moja cera
postanowiłam że twarz oczyszczę sobie sama szperam od rana na internecie i znalazłam maseczkę rozpulchniającą do twarzy z kolastyny, stosowała któraś ją albo jakąś inną? rozpulchnię twarz, wycisnę co trzeba zastanawiam się nad maseczką ściągającą, nie wiem jaką kupić?

Gość moja cera moja cera
Ngmgngmgmg no to jaką firmę wybrac, która ma lepsze składniki???

Gość a vichy co ma niby?
vichy to jedne z najgorszych kosmetyków jakie stosowałam z aptecznymi (te są cenowo podobne lub ciut droższe) nie mają co startować nawet ziaji część kosmetyków lubię, tych najprostszych bez zbędnych bajerów i tysiąca dziwnych składników. dieta odpowiednia, nawilżanie od środka, kwasy omega 3,6,9, najprostsze kosmetyki

Gość jeszcze ja na chwile
sorry, ale niektóre rady są do bani. zaskórniki można mieć nawet przy bardzo suchej skórze - kwestia indywidualna. na pewno nie powinnaś rezygnować z nawilżania twarzy! krem musisz mieć po prostu dobrany odpowiednio do rodzaju skóry. najlepiej, żeby oba kremy (na dzień i na noc) były na bazie wody, nie oleju. używaj peelingu mechanicznego 1-2 razy w tyg. - najlepiej z grubymi cząsteczkami ścierającymi. na zaskórniki dobrze działają peelingi drobinkami pestek owoców - np. soraya ma peeling morelowy (biało-pomarańczowe opakowanie, ok13 zł) żel do mycia twarzy powinien być głęboko oczyszczający, najlepiej ze składnikami aktywnie rozpuszczającymi zanieczyszczenia i tłuszcz. przy regularnym peelingowaniu, oczyszczaniu i nawilżaniu kremami, które nie zatykają porów, powinnaś zobaczyć poprawę po 3-4 tyg. niestety zaskórniki powstają tak szybko, jak się o nich zapomina, więc systematyczne oczyszczanie to mus.

Gość moja cera moja cera
a vischy co ma niby? to który krem proponujesz mi z ziaji z ziaji nie stosowałam nigdy kremów, jedynie tonik ogórkowy bądź aloesowy

Gość a vichy co ma niby?
ja mogę biodermę polecić, cenowo jest ok (w necie zamawiam to nawet o 60% taniej, w cenie zwykłych kosmetyków, a oryginalne są) krem do trądzikowej mi się nie podobał, ale żele, toniki, peelingi jak najbardziej

Gość Ngmgngmgmg
Sante, lavera, aok, dr scheller a z tanich to alterra, alverde. kurde co ja bede pisac, marek jest od groma, trzeba na sobie potestowac. ogolnie mowiac patrz na kosmetyki naturalne i poczytaj SKŁADY! bo to jest wazne a nie logo na opakowaniu

Gość moja cera moja cera
jeszcze ja na chwile dzieki za cenne rady! jestem wdzięczna za wymienianie konkretnego kosmetyku jak np. proponowany przez Ciebie peeling morelowy, którego nigdy nie próbowałam a opinie ma dobre

Gość a vichy co ma niby?
ja używam zwykłego oliwkowego z ziaji ( w tej lekkiej wersji), ale krem musisz pod swoim kontem dokładnie bo ja różnych firm testowałam i większość to dla mnie tragedia polska Jadwiga ma dobre kosmetyki, chce wlaśnie potestować "polską papkę trądzikową" ciekawi mnei czy na wągry ruszy też ostatnio kupiłam mydło z alep iteż spróbuję, ale na razie wydaje mi się, że za bardzo wysusza jednak z tego co widzę, przede wszystkim DIETA, i ja mam od hormonów problemy

Gość najpierw do lekarza,sprawdzic
,,moja cera moja cera najpierw do lekarza sprawdzić... poddałaś mi pomysł na oczyszenie nerek świetna jest herbatka z pokrzywy,,brawo! :D poza tym trZeba nawilzac skore wlasnie kremami nawilzajacymi a nie tlustymi!!!!wiem co pisze bo sama mam czeste problemy z cera chociaz nie jestem juz od bardzo dawna nastolatka.

Gość moja cera moja cera
najpierw do lekarza, sprawdzić podaj nazwę Twojego kremu, chętnie wypróbuje bo mam dość testowania w ciemno a już nastolatką nie jestem... wiec muszę od razu uderzyć w coś sprawdzonego

Gość moja cera moja cera
kiedyś mieszkałam przez rok czasu nad morzem,,, cera bardzo się poprawiła... wygładziła... także prócz diety klimat ma znaczenie obecnie mieszkam gdzie indziej, wiec muszę pilnować sobie diety może zacznę łykać jakiś suplement na poprawę cery

Gość nie chce cię dołowac
ale zaskórniki raczej nie znikną, skoro uchowały się dotychczas.Możesz jedynie systematycznie oczyszczac cerę u kosmetyczki i stosowac preparaty ściągające, aby były mniej widoczne.Postaw na zdrowe odzywianie, oczyszczanie i nawilżanie.KOsmetyki Vichy to porażka i niepotrzebny drenaz kieszeni, one nie maja nic wspólnego z kosmetykami aptecznymi.Polecam Ziaje jak poprzedniczki, z tym ze akurat toniki sa beznadziejne, ale kremy dobre.Musisz sobie sama dopasowac, kazdy reaguje inaczej.Popytaj tez kosmetyczkę, ja dostawałam krem ściągający pory specjalnie robiony w gabinecie.

Gość moja cera moja cera
dzięki dziewczyny za porady, cenne zresztą z moje strony mogę doradzić to, żeby do mycia twarzy używać jedynie mleczka Physiogel kosmetyczka mi to poleciła kiedyś, cera się poprawiła obecnie używam zamiast tego mleczka płynu micelarnego bioderma

Gość te verde unplugged.
Ktos tu wymienil podstawowa liste naturalnych kosmetykow i ja popieram pelna geba. Wprawdzie tradzik mialam tylko jako nastolatka, ale poki uzywalam typowych kosmetykow nos mialam zawsze w czarne kropki - teraz ich nie mam, jak i wrastajacych wloskow na nogach. Przejscie na naturalne kosmetyki (prosta rada: nie kupuj nic oczyszczajacego z sodium lauryl/laurath sulfate ani ammonium l.s. w skladzie, unikaj parafiny (mineral oil, paraffinum liquidum) i silikonow (dimethicone najczesciej). I oczywiscie dieta - czym zdrowiej jesz, tym zdrowiej wygladasz.

Gość najpierw do lekarza,sprawdzic
ja kupowalam nawilzajacy krem aloesowy.nazwy Ci nie podam bo nie pamietam.pamietaj tez o oczyszczaniu skory pilingami

Gość sddda
daj spokój z tymi kosmetykami- trzeba zadbać o siebie od wewnątrz zacznij zażywać olej z wiesiołka w kapsułkach zobaczysz że ci się poprawi

Gość dck
ja mam 29 lat i też ciągły problem z syfami. byłam u endokrynologa, może nie jest idealnie, ale bez przesady. brałam pigułki anty (też te specjalnie na trądzik) i nie pomagają (tzw. trochę schodzi, ale dalej jest), brałam antybiotyki - po odstawieniu natychmiastowy nawrót. teraz od września zamierzam brać retinoidy. jak one nie pomogą, nic nie pomoże. btw badania dowodzą, że dieta nie ma żadnego znaczenia w przypadku syfów. co ciekawe, teraz olałam pigułki stwierdzając, że trudno, najwyżej mnie wysypie na maksa i już 3 miesiąc jadę bez, a wysypu nadal nie mam (tzn. cły czas coś wyskakuje, ale bez tragedii). kto by to pojął...