Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crazy women

po czym poznajecie ze wasz maluch sie juz najadl?

Polecane posty

Gość crazy women

witam. moj synek ma 9 miesiecy i moze to dziwne ale nie wiem dokladnie kiedy ma juz dosc jedzonka a kiedy nie. Problem w tym ze maluszek ulewa...tzn ulewa kiedy zje duza porcje. teraz daje mu znacznie mniejsze porcje i problem juz baaardzo sie zmniejszyl. ale boje sie ze nie bedzie mial wystarczajaco duzo aby przybierac prawidlow na wadze. posilek u mojego synusia wyglada tak ze jak mu cos smakuje to tak dlugo otwiera usta az zje bardzo duzo no ale potem czesto wiekszosc ulal:( Synek je podczas reklam (tylko wtedy zje spokojnie posilekp ) . jak to wyglada u Waszych dzieci? czy jesli juz mu sie odbije podczas jedzenia to znaczy ze ma dosyc???

Gość tikal
po prostu pokazuje, że już nie chce,

Gość crazy women
no wlasnie u mojego tego nie ma;/ tzn czasem sie tak zdarzy ale wtedy i tak juz zjadl wystarczajaco aby mu sie ulalo:(

Gość zonaKraka
Nie bardzo rozumiem- pytasz o posiłki typu zupki, kaszka itd? Ja po prostu dawałam czasem słoiczek, a jak gotowałam sama- też pakowałam do słoika po gotowym daniu, żeby ocenić ilość. Podpatrywałam na tabele żywieniowe i starałam się dawać podobnie, w tym wieku miał już 5 posiłków według jakiegoś planu. Jak odwracał głowę, pluł, nie chciał otworzyć buzi- rozumiałam że jest najedzony, a jeśli robił to na początku posiłku i w ogóle nie chciał go później jeść, zakładałam że mu nie smakuje i próbowałam z czymś innym. Piszesz że synek za dużo je, ciągle otwiera buzię, a z drugiej strony- że nie chce jeść i dlatego je przy reklamach (tego nie będę komentować, ale sama wiesz że fajne to nie jest). Więc spróbuj mu dawać t co lubi, konkretne porcje, posiłki o stałych porach, bez przekąsek i powinno być ok. Mojemu generalnie do teraz, a już duży jest, jak się odbije to znaczy że po jedzeniu;

Gość crazy women
no może to trochę zle ujelam z tymi reklamami. on lubi jesc i widze co mu smakuje a co nie - nie w tym problem. przy ogladaniu tv po prostu je duzo spokojniej.

Gość co z ciebie za matka????????
9-miesięcznemu dziecku pozwalasz oglądać TV? :O do tego nawet nie umiesz po 9 miesiącach życia z dzieckiem go nakarmić?! :O

Gość wiktoria..99
widzę że ma wielki twardy brzuch

Gość crazy women
kobieto opanuj się. wszystkie dzieci jakie znam oglądaj tv np wlasnie podczas jedzenia! i nie wiem co w tym dziwnego. wiadomo ze nie spedza przed tv calego dnia tylko lacznie moze jakas godzinke! a co do karmienia opisalam problem o co chodzi! kiedys jadl i jadl i ciagle ulewal wiec zmienilam sposob zywienia ale martwie sie ze nie bedzie mu wystarczalo..eh....

Gość Może dopowiem
wypracowujesz mu bardzo złe nawyki żywieniowe, nawet dorosły jedząc przy tv zjada za dużo bo nieświadomie. bedziesz tego kiedyś żałowała, dziecko powinno jeść w spokoju nawet bez zabawki która odwróciłaby jego uwagę

Gość dcp
Problemy mam XXIw są PORAŻAJĄCE . Dobrze że go.wno śmierdzi bo by nie wiedziały kiedy dziecko kupe robi :o