Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammaOlguni

kaszka ryżowa do butli - jakie proporcje? Jaki smok?

Polecane posty

Gość mammaOlguni

moja córka ma 4,5 miesiąca, chciałabym jej wieczorem podawać kaszkę z butli, ale nie wiem jakie proporcje zachować. Podaję mleko bebiko, w dzień je kaszkę mleczno-ryżową waniliową bobovita. Chciałabym dodać jej kaszki do mleka żeby było bardziej sycące, tylko ile żeby jej smakowało? I czy normalny smok się nie zapcha? (mam nr 2 tomme tippee). Kupiłam smok do kaszy ale dziura jest ogromna...:/

metoda prob i bledow. na poczatek daj ze 2-3 lyzeczki tej kaszki do mleka - zalezy ile mleka, mysle ze 3 lyzeczki bedzie w sam raz do 180 ml.Zobaczysz, czy dziecku odpowiada konsystencja i czy mozna jeszcze zagescic nie zapychajac smoka.

Gość mammaOlguni
W takim razie dziś wypróbuję. A można dać kaszkę mleczno-ryżową czy lepiej samą ryżową? Małej smakuje waniliowa a ta jest tylko mleczno-ryżowa...

Gość zielonaherbatka
ja używam butelek tt i smoczek nr 3 do kaszki jest ok tylko kaszka musi być odpowiednio gęsta żeby się nie lało jak z kranu, może być jeszcze za wcześnie na ten smok i spróbuj na razie na 2 robić mleko z kaszką ale wtedy dawaj kaszki mało żeby się nie zapchał, sama musisz dojść do tego ile dodawać, zależy ile je twoje dziecko i jakie ma ssanie ;)