Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eh my kobiety

Wolę nie uprawiać seksu niż się tym zamartwiać

Polecane posty

Gość eh my kobiety

Tym, czyli czy przyapdkiem nie ciąża. Wiem, jak te tematy sa na forum traktowane, ale potrzebuję obiektywnej opinii. I małolatą nie jestem, zeby nie było. Wszytko przez zaburzeia hormonalne i nie mogę przez to dojśc do ładu ze swoim cyklem. Ogólnie powiem, ze od stycznia mam zaburzenia miesiaczkowania. Moje cykle od stycznia do chwili obecnej kstzałtowały się róznie - bo i 77 dni, i ponad 40, i po 30 parę dni. Po kilometrach wychodzonych do lekarzy okazało się, ze mam policystyczne jajniki. Nie wiem, czy to tylko PCO czy cały zespól - jednak są dodatkowe objawy (własnie zaburzenia oraz nadmierne owłosienie). Mozliwe, że mam też problemy z tarczyca. A denerwuję się bo w 8 dniu cyklu był stosunek zabezpieczany prezerwatywą. Jednak pekła, ale na szczescie wytrysk był poza mną. Jednak wątpliwości pozostają gdyż cykl trwał tylko 27 (nie wiem, czy kiedykolwiek miałam aż tak krótki). W 11 dniu cyklu odczuwałam mokrość, ale sluz nierozciągliwy (moze owulacja?) potem było sucho. Od 18 dnia cyklu ból piersi. Okres trwał 4,5 dnia. W pierwszym dniu ból brzucha i krzyza (normalka). Krwawienie w pierwszym dniu obfite, potem "takie sobie". Niby finału we mnie nie było, niby okres był, ale przez te zaburzenia ja już niczego pewna nie jestem. Będe wdzieczna jesli któras z kobiet wyrazi swoja opinie:)

Gość magnezzzzz
Wydaje mi się, że szanse na ciąze są minimalne a wręcz zerowe.

no przeciez skoro jestes pewna ze wytrys byl po za toba to nie mozesz byc w ciazy , to przeciez oczywiste:)

U mnie też wykryli pco.. Nie wiem czy to Cię pocieszy czy nie, ale mając torbiele znacznie trudniej jest zajść w ciąże, kobiety zmagające się z tym schorzeniem są bardzo często bezpłodne, czego oczywiscie Ci nie życzę, I pewnie dlatego jeszcze nie zaszłam w ciąże, przy stosunkach przerywanych nie zabezpieczajac sie. Moim zdaniem absolutnie nie masz sie czym przejmowac, Pozdrawiam:)

Gość eh my kobiety
Dziekuję Wam za odpowiedzi! Tak, wiem, ze pco utrudnia zajscie, ale w moim przypadku teraz to nawet dobrze. Nie planuje dzieci poki co. A co bedzie potem, zobaczę. Pozdrawiam również:)

Gość eh my kobiety
anonimowa - pozwól, ze o coś zapytam. czy przy diagnozowaniu pco miałas badania hormonów? jesli tak, to jakich?