Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedzenie?

Jakie porcje jedzenia dla 3-letniego dziecka?

Polecane posty

Gość jedzenie?

Ktos mi niedawno zwrocil uwage, ze daje za duze porcje jedzenia swojemu trzylatkowi, np. zupy- niewiele mniej niz dla mnie. Jak karmicie takie dzieci?

Gość a google
to ty masz?????? leniu śmierdzący!!!!!!

zależy od tego ile dziecko zjada. "zupy niewiele mniej odemnie" to zaden wyznacznik bo niektorzy zjedzą 3 lyżki stolowe zupy i są najedzeni 9albo ich nie lubią) a inni dwa talerze ;) Ja daję okolo 2 malutkich łyzek wazowych zupy. Corka zjada wszystko, syn i tak zostawia (gdzieżby książe taką truciznę zjadł) i to jest caly posilek 2 danie jest kilka godz poźniej bo na raz nie zmieszcza. Teraz jedza w przedszkolu wiec dostają zupy na dnie talerza i trochę drugiego ktorego syn i tak nawet nie tknie (znowu trucizna) Ogólnie powinnas wiedzieć ile twoje dziecko zjada i czy ma klopoty z wagą czy też nie i tego się trzymac a nie sugerowac się opinią innych ;) Mam dziecko w rodzinie ktore w ciagu dnia potrafi zjeść jeden maly sloiczek gerbera- zupkę i 2 kubkii mleka. Nic wiecej w siebie nie pozwoli wcisnąc. Ciągle od jego matki slysze ze moje dzieci to zarloki bo zjadają w ciagu dnia kromkę na śniadanie, potem jogurt, zupe, owoc i trochę drugiego dania ;) Tak wiec takie opinie to rzecz bardzo subiektywna. Nie ma co się zamarwiać jesli z dziekciem wszystko ok.

Gość dcp
Boże widzisz i nie grzmisz . Dziecko to nie ryba, nie rozerwie mu żołądka z przejedzenia, najwyżej zamieni się w maskotke mishelina.