Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xoxomamaxoxo

wynik testu

Polecane posty

Gość xoxomamaxoxo

Witam mam pytanie do osob ktore mialy podobny problem, zrobilam dwa testy w odstepi 5dni, dwa pozytywne, jednak drugi test mial bledsza kreske w polu T niz poprzedni, nie mam krwawien, bolow brzucha tylko jak bylam u lekarza powiedzial mi ze macica jest pusta , dodam ze mialam nieregularne okresy , zjawialy sie co 1.5 miesiaca, potrafilam nie miec okresu jeszcze dluzej, czy to ma jakis wplyw na to ze lekarz powiedzial ze to 7tydzien? ostatnia miesiaczke mialam od 16do21lipca, ale lekarz przypuszcza ze poprostu przy tak nieregularnych okresach mialam owulacje pozniej i moze to byc 4/5tydzien dopiero ;) jutro wynik badania HCG ale od piatku jestem cala w nerwach ;) prosze o odpowiedz.

Gość dcp
Po wyniku HCG określisz wiek płodu a testy to można sobie wsadzić .

Gość plotylla
takie testy niestety nie są zbyt dobre. Jeżeli jutrzejsza beta wyjdzie pozytywnie będziesz mogła mniej więcej określić tydzień ciąży, ale dla pewności idź na kolejną betę w poniedziałek. Przy prawidłowej ciąży powinna ona przyrastać dwukrotnie w ciągu 48 godzin więc łatwo obliczysz. Jest to najlepszy sposób na stwierdzenie prawidłowości na tak wczesnym etapie.

Gość ja robiłam testy przez 4 dni
i .... tylko w 1 miałam blada, ale widoczną kreske. Robiłąm w dniu okresu po południu. Powtórzyłam rano i ... była 1 kreseczka. Potem pare dni później były 2 ale druga jeszcze bledsza niż za 1 razem. Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że jak odbierzesz wyniki sie uspokoisz. Rzeczywiscie moze być tak, ze ciąża jest młodsza niż wynika z OM. Ja w poprzednia ciąże zaszłamm 2 dni przed terminem miesiaczki ( teoretycznym)

Gość xoxomamaxoxo
u mnie lekarz powiedzial ze owulacja mogla sie opoznic przez nieregularny okres, temu moze to byc naprawde dopiero 4/5tydzien ciazy, jednak dwa testy pozytywne to cos chyba musi znaczyc ;( jutro napisze wynik badania HCG.

Gość azu
Beta hcg nie określa dokładnego wieku ciąży -widełki dla poszczególnych tygodni są dość szerokie więc nie jest to dokładne określenie wieku ciaży. Ale przy becie ważniejszy jest prawidłowy przyrost hcg w odstępie 48godz. Kiedy robiłaś badanie -dziś czy wczoraj?