Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość późna palaczka.

Czy któras z was zaczeła palić w wieku późniejszym niż nastoletni?

Polecane posty

Gość późna palaczka.

ja zaczęłam jak miałam 29 lat, a wszyscy mówią że zrobiłam głupio i że taka głupota jest zrozumiał tylko jak sie ma nascie lat. Jakie jest wasze zdanie?

Gość Lady Diva 69
Zaczęłam mając 32, uważam, że dobrze zrobiłam. Poza tym palenie zmniejsza ryzyko parkinsona i- chyba-alzheimera, jest przyjemnie zakurzyć rano do kawki. Lepsze to, niż pić.

Gość późna palaczka.
a ile masz teraz lat?

Gość późna palaczka.
i jak zaczełas, sama z siebie? bo mnie namówiła koleżanka z pracy i teraz mam wyrzuty sumienia ze nie jestem asertywna :P

Gość Lady Diva 69
Lata odczytasz z nicka. Przez parę lat "pykałam" raz na ruski rok, w towarzystwie, dla zabawy. Raz się zaciągnęłam, było przyjemnie. Przez pół roku tak kilka razy w tygodniu, wieczorem, do kawki z mężem. Mąż stwierdził, że seksownie wyglądam, mnie się coraz bardziej podobało- i zaczęłam regularnie. Palę mało, w pracy takiej opcji nie mam, ale za to jaka rozkosz zapalić! I nikt mi nie powie, że to głupota- tak mało przyjemności w tym życiu!

Gość Hans z Wrocławia
Masz 69 lat? Szokełe. :classic_cool:

Gość Lady Diva 69
69 lat, to by było super- nie trzeba już czekać na emeryturę, niestety, rocznik 1969. Przecież w przyszłym roku- gdyby liczba przy nicku oznaczała wiek- musiałabym napisać "Lady Diva 70", a po co rokrocznie zmieniać, Hans aus Breslau?

Gość już po fajkach
zaczelam majac 22 lata wiec juz nie nascie:P nikt mnie nie namowil sama wpadlam na ten durny pomysl zeby sie pobudzic i odstresowac.

Gość rewelacja sezonu
ja miałem 21

Palenie jest fajne. Potwierdzam, czytałem o mniejszym narażeniu palących tytoń na chorobę Alzheimera i chorobę Parkinsona, to silny argument ZA.

Gość jkaiwo
Papierosy palić jest ogólnie przyjemnie, tylko drogo....

Gość simaaa
Ja zaczelam palic ok 30stki-wczesniej to czasem ot w pubie albo gdzies na party-papierosek aby dla towarzystwa-teraz juz wiecej i raczej codziennie.

Gość podawajcie niki
zmniejsza ryzyko zachorowania na parkinsona i alzchaimera bo przecietny palacz zyje króerj o 14 lat wiec nie zdazy zachorowac

Gość bądź silna siłą woli
Ja zaczęłam palić około 1.5 roku wstecz, jestem powyżej 30r.życia. Teraz już nie palę - zrozumiałam, że papierosy nic mi nie dają. Marnuję zdrowie za pieniądze na które ciężko pracuję, niszczę płuca, serce, niszczę siebie. Papieros nie daje mi absolutnie nic. Świat nie staje się po nim lepszy, nie odstresowuje się po nim, tyle cięźkich decyzji, stresujących sytuacji przeszłam w życiu a papieros w żaden sposób mi nie pomógł, nie uśnieżył bólu. Nałóg, który mnie niszczył. Ponadto widok bliskiego człowieka, który palił 40 lat, a teraz nie może złapać oddechu i dusi się, inhalatorów- daje do myślenia.

Gość gość
Ja zaczełam w wieku 20 lat na imprezie. Od razu mnie to pociągało i palę do dziś. Nawet 2 paczki dziennie i nie żałuje.

Gość gość
Ja zaczełam w wieku 20 lat na imprezie. Od razu mnie to pociągało i palę do dziś. Nawet 2 paczki dziennie i nie żałuje.