Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dffdsdsfdsfdfs

Mam obsesję na punkcie wyglądu

Polecane posty

Gość dffdsdsfdsfdfs

Doszłam do wniosku, że nie jestem ani ładna, ani brzydka, ale przeciętna. I wiem, że to głupie, ale bardzo mnie to boli :O Strasznie chciałabym mieć twarz taką jak Eva Longoria, Doda lub Miranda Kerr... chciałabym też być wyższa i mieć większe piersi ale to osobny temat... Ostatnio tak się zdołowałam, że praktycznie nie wychodzę z domu, nie maluję się, itd, powoli sięzapuszczam (a zawsze byłam zadbana, lubiłam się malować i dobrze ubrać - teraz nie widzę w tym sensu). Chyba wpadłam w depresję :O

Gość pani XXxX
nie rozumiem Cię. Rozumiem, gdy ktoś ma "depresję", bo jest baardzo gruby, tak że się męczy przy każdym wysiłku, gdy ktoś stracił kogoś bliskiego lub zdrowie. Jesteś młoda, zdrowa, kiedyś te "problemy" wydadzą Ci się śmieszne. Zresztą myślę, że problem może nie leżec akurat w wyglądzie, tylko np. braku chłopaka, braku adoracji, nie czujesz się doceniana. I źle zatytułowałaś temat, jak ktoś ma obsesję na punkcie wyglądu to się bez przerwy stroi i siedzi przed lustrem.

Gość japoński kamikadze
Witaj Autorko:) dlaczego tak pesymistycznie? Jesteś przeciętna i co w tym złego? jak chodzi o piersi niektórzy mężczyźni wolą małe. makijaż dopuszczalny, ale delikatny, nie lubię tapeciar. A jakim jesteś człowiekiem? jesteś wrażliwa, sympatyczna, miła? A tak w ogóle ile masz lat?

Gość dffdsdsfdsfdfs
Mam 22 lata Nigdy nie byłam w 100% z siebie zadowolona, ale kilka miesięcy czułam się bardzo dobrze. Potem poznałam jednego faceta, potem kolejnego (ten mnie skrzywdził) i zaczęłam (zbyt dużo) myśleć o sobie, o swoim charakterze, oraz wyglądzie. Gdybyście powiedziały żebym napisała co mi się w sobie nie podoba wymieniłabym wszystko. Od wzrostu zaczynając, na głosie kończąc.

Gość dffdsdsfdsfdfs
kilka miesięcy temu*

Gość japoński kamikadze
Nie znam dziewczyny, która byłaby z siebie w 100% zadowolona, ale lepiej dla dziewczyny jak jest niższa niż wyższa, bo ma większe pole manewru, bo jednak generalnie faceci szukają dziewczyn niższych od siebie:) jak tak piszesz, to jestem przekonany, że fajna jesteś, tylko doła masz, a dlaczego ten drugi Cie skrzywdził?

Gość dffdsdsfdsfdfs
Bo nagle zerwał ze mną kontakt, niestety nie wiem dlaczego ;) Mi się podobają dziewczyny wysokie (czy tam średniego wzrostu). 170-175 jest dla mnie idealny ;)

Gość japoński kamikadze
A Ty ile masz tego wzrostu? jak masz ochotę pogadać to podaje moje gg 44445696

Gość pani XXxX
nie każdy musi mieć długie nogi, na pewno masz inne zalety

Gość dffdsdsfdsfdfs
155 cm :(

Gość dffdsdsfdsfdfs
Zaraz zobaczę czy mam jeszcze gg :) Mam niestety tylko 158 :(

Gość dffdsdsfdsfdfs
a ty?

Gość dffdsdsfdsfdfs
Nogi mam proporcjonalne do ciała, no ale nie ukrywam, że tylko w szpilkach czuję się naprawdę dobrze. Gdybym miała przynajmniej te 10 cm więcej byłabym przeszczęśliwa. Ale niestety, tego nie zmienię. A nie wiem czy potrafię zaakceptować

Gość dffdsdsfdsfdfs
podszywy mam jedynie 153 cm :(

Gość dffdsdsfdsfdfs
No cóż, widzę, że ktoś zaczął się pode mnie podszywać. :O

Gość japoński kamikadze
Chciałaś mieć coś z Evy Longorii to proszę bardzo:) trzeba szukać pozytywów. u kobiety taki wzrost to nie koniec świata;p u faceta byłoby gorzej:)

Gość pani XXxX
Masz normalny wzrost, jak większość dziewczyn. Buzię też masz pewnie normalną. Problem musi leżeć gdzie indziej, musisz czuć się nieszczęśliwa, dlatego siebie nie akceptujesz. Pomyśl, nawet ludzie bez nóg, na wózkach czują się szczęśliwi i się akceptują, to zależy od psychiki.

Gość dffdsdsfdsfdfs
Eva Longoria ma przynajmniej piękną twarz ;) Jak dziewczyna jest ładna to wiele można jej wybaczyć ;) A ja jestem przecięta, o wzroście dziecka.. na taką Natalię Siwiec np każdy facet zwróci uwagę, nieważne czy jest w zwykłych jeansach i trampkach, czy w sukience - zawsze wygląda zjawiskowo A ja nie widzę teraz nawet sensu ubeirania się ładnie, bo i tak jestem niska i niezbyt ładna :O

Gość dffdsdsfdsfdfs
PaniXXxXX, wiem, i dlatego jestem na siebie zła, że myślę o takich pierdołach i wyszukuję sobie sztucznych problemów Sama jak miałam duze problemy ze zdrowiem obiecałam sobie nie przejmować się błahostkami. A teraz nie ma dnia żebym o tym nie myślała I masz rację, jestem nieszczęśliwa... mam wahania nastrojów... albo np myślę o byłym facecie (do którego już nic nie czuję) i boję się, że kogoś sobie znajdzie. Jak będzie ładniejsza to będzie źle, a jak brzydka - też źle, bo to by oznaczało, że w taki typ celuje i że ja też jestem niefajna :O

Gość japoński kamikadze
Nie ma brzydkich kobiet są różne gusta,a o pani Siwiec to kompletnie nie mój typ;/

Gość dffdsdsfdsfdfs
Ok, Siwiec ma wyraxnie zrobioną twarz, ale oprócz tego perfekcyjne ciało

Gość dffdsdsfdsfdfs
Muszęiść bo obowiązki wzywają ;) Dzięki wszystkim, którzy się odezwali. Zajrzę jutro Dobranoc i miłej nocy :)

Gość pani XXxX
N Siwiec jest śliczna :) ale zawsze się znajdzie ktoś ładniejszy od nas . A wzrost dziecka to tak poniżej 150cm, wiele kobiet ma przecież 150 cm - 160 cm , nie znam żadnej która miałaby depresję z tego powodu, zwyczajny kobiecy wzrost. Gorzej jakby facet miał 150 cm. Uwierz w siebie i się nie zadręczaj myślami , że są piękniejsze - zawsze będą buźka 🖐️

Gość japoński kamikadze
jak chodzi o mnie to dziewczyna może być przeciętna z wyglądu, ważna czy reprezentuje jakiś poziom jako osoba:)

Gość wes dziewczyno przestan
a ja mam 172 i ładna twarz nawet bardzo jesli wierzyc innym :) długie nogi biust miseczke C, ponoc tyłek idealny nie za duzy nie za mały i do tego fajnie odstajacy i co ztego??? Jedynie we mnie nie podobaja mi sie włosy bo mam takie cienkie jak u dziecka , jak mam gorszy dzien potrafia mnie zdlowowac ale tak to nie zwracam na nie uwagi I jak pisałam wyzej co z tego???!!! 3 miesiace temu zdiagnozowano u mnie nerwice Straszne paskudztwo jesli ktos jest w temacie I autorko nie zachowuj sie jak dziewczynka ktora powinna cos dostac a tego nie dostala bo nalezalo sie komus io narzekasz na swoj los zamiast sie cieszyc z tego co masz rece nogi mozesz mowic biegac smiac sie Widzisz swiat oczami i go slyszysz Ogarnij sie!!!! Wolalabym byc przecietna ale zdrowa!!!! Kiedys to zrozumiesz ze madrzy ludzie nie sa z kims i nie lubia kogos za wyglad, no a jesli niestety obracasz sie wsrod idiotow to chyba nie pora patrzec na siebie krytycznie tylko spojrzec na nich, bo cos z nimi powinno byc nie tak I zadreczac sie z powodu jakiegos faceta, nie no jestes niemozliwa Wes dziewczyno sie w garsc bo daleko Twoje myslenie to Cie nie zaprowadzi Doluj sie bardziej po huj cieszyc sie zyciem co nie???

Gość japoński kamikadze
wes dziewczyno przestan życzę wytrwałości w walce z nerwicą ja już spadam,. nara

Gość Niezla prowokacja
J.w.

Gość dffdsdsfdsfdfs
"jak chodzi o mnie to dziewczyna może być przeciętna z wyglądu, ważna czy reprezentuje jakiś poziom jako osoba " Ja wiem... mi np nie podobają się modele, często wpadał mi w oko ktoś, kto dla kogoś innego był zupełnie nie do przyjęcia :) Ale na siebie nie umiem tak spojrzeć i daćsobie taryfę ulgową. Ale pracuję nad tym żeby to zmienić "Kiedys to zrozumiesz ze madrzy ludzie nie sa z kims i nie lubia kogos za wyglad" Ale ja to doskonale wiem, i sama znam wiele osób, które nie są pięknę, ale mi się bardzo podobają ze względu na to, jakie są (inteligencja, sposó bycia, charakter itd). Niestety doszłam do momentu, w którym nie widzę w sobie nic ciekawego, również jeśli chodzi o osobowość "zadreczac sie z powodu jakiegos faceta" Pamiętam jak kiedyś widziałam jego rozmowę z kolegą, i powiedział o mnie, że jestem ładna, ale że jakaś pani X jest nieprzeciętna, i zeby mi tego nie mówić :O Strasznie mnie to zabolało (pani X nie dała mu swojego numeru, i poczułam się jak towar zastępczy drugiej kategorii")

Longoria ma akurat mały, szczurowaty pyszczek. Kobiety mają tyle mozliwości, by zmieniac swój wygląd, wiele da się zmienić/zatuszować/poprawić makijażem, fryzurą, ubiorem. Faceci mają gorzej niestety ;).