Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYNEWWORK1

CO "SCIEMNIC" ABY DOBRZE WYSZLO?:)

Polecane posty

Gość MYNEWWORK1

taka sprawa: mam prace, ktora chce zmienic. zlozylam kilka cv i zaproszono mnie na rozmowe kwalifikacyjna. potencjalny pracodawca zaproponowal tydzien probny. jaki podac powod w pracy tej obecnej, ze chce tydzien urlopu? dodam, ze w firmie jest przyjazna atmosfera i nie wystarczy zlozyc podania o urlop. szefowa zapyta czy gdzies wyjezdzam, dlaczego chce ten urlop- odpada pogrzeb, wesele itp. tylko nie mowcie chcesz i tyle- musi byc konkretny powod w przeciwnym razie-z pewnych przyczyn- moze mi zaproponowac inny termin

Gość 90y8ugh
a nie możesz w tej przyjaznej firmie powiedzieć wprost o co chodzi? może zaproponują ci podwyżkę żebyś została? :-)

Gość arya
co to za jakies dziwne zwyczaje tygodnia probnego ? i pewnie jeszcze nie płatnego :D nie ma czegos takiego jak probny tydzien.

Gość jakiś facet się wyglupia
powiedz że przyjeżdża rodzina dawno nie widziana z daleka i musisz ich przyjąć, obwieźć po świecie/mieście, zabrać tu i tam..

Gość kiego kuta
proponuję już pójść ustawić się w kolejkę do Biedronki, na wyprzedaże czas i podobno można kupić sześć trumien za połowę ceny

Gość sdfsdasda
jedziesz do chorej babci/cioci pomoc..

Gość sdxz
Weź sobie 4 dni urlopu a w jeden idź oddać krew. Jak się oddaje to dają dzień wolny. Możesz iść i wyłudzić L4.

Gość sdxz
Możesz powiedzieć że masz remont w domu, malowanie,panele i musisz pomagać. Możesz wykorzystać urlop na żądanie.

Gość MYNEWWORK1
dziekuje za podpowiedzi- jestescie kochani:). dostalam ten urlop. co do "okresu probnego" to zalezy ktora firma- tydzien czy miesiac sa dosc czesto spotykane- potencjalny pracodawca wiedzial, ze pracuje ale chce zmienic prace wiec poszedl mi na reke. gdyby chcial aby to byl miesiac miala bym wiekszy problem. niestety w tej przyjaznej firmie nie moge powiedziec o co mi chodzi. prezes zmienil umowy i "obcial" podstawe i wprowadzil wynagrodzenie prowizyjne tzn placi w zaleznosci od zyskow firmy. glupie to jest ale on dobrze wie, ze z praca ciezko. sa tacy, ktorzy na to przystali np matki dzieci, ktore o ustalonych godzinach odbieraja dzieci ze szkoly/ przedszkola. on nie robi problemu jesli ktos chce wyjsc z pracy czy zwolnic sie wczesniej- a nie w kazdej firmie by tak mogly bo niby kto by je zwalnial np. na godzine w trakcie pracy aby odebrac dziecko i potem to dziecko moze posiedziec z mama w firmie do konca pracy czyli np. tez godzine?