Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadanie z geografii

najbardziej wysunięty na północny zachód punkt Polski to...

Polecane posty

Gość zadanie z geografii

orientuję się ktoś? I na południowy wschód.

Gość zdegenerowanaMaupa
a popatrz sobie na mapę!

Gość zadanie z geografii
tak, ale zaraz się okaże że wg. źródeł to coś innego. W internecie są tylko kierunki N, S, E i W. Nie ma punktów pośrednich.

Gość wydaje mi isę ze nie ma tu
jednoznacznej odpowiedzi

Gość Rozewie
przylądek Rozewie

Gość zadanie z geografii
wg. tego co widzę na mapie to na pn-zach. jest chyba Świnoujście ale na pd.-wsch. to nie wiem, nic tam nie ma, tylko lasy :D

też mi ise tak wydaje, na twoim miejscu zrobiłabym sobie jaja z nauczyciela i wpisała ze jest to dom państwa muszczyńskich stojacy 40 m od granicy z niemcami;) tak mi pokazały google mapy w podglądzie satelitarnym:D

Gość Perw w przelocie XV
Od czego jest google? :o Zdobycie czterech najdalej wysuniętych punktów w Polsce: Na północy - Przylądek Rozewie - 5450N Na południu szczyt Opołonek w Bieszczadach - 4900N Na zachodzie kolano Odry na południowy zachód od Cedyni - 1407E Na wschodzie kolano Bugu na południowy wschód od Horodła - 2408E

Gość Perw w przelocie XV
W takim razie polecam podręcznik. 🖐️

Gość zadanie na bezsens
A mi się wydaje, że polecenie zostało źle przepisane.

Gość zadanie z geografii
Nie zostało źle przepisane. Mam ksero z treścią. jedyna oryginalna i to jest bardzo dobra koncepcja :D np. takie Świnoujście jest dość duże, trzeba by wybrać ulicę najbardziej na zachód wysuniętą i tamtejszy dom :D

wejdź w google mapy, wybierz świnoujscie, powiększ na maxa, tam w rogu jest taki dom:D zrób zrzut ekranu i to wyrdukuj:D nauczyciel padnie:D kurdze dlaczego za moich czasów licealnych google nie pokazywało takich fajnych rzeczy:D byłabym jeszcze lepsejsza w gegry:D

Gość zadanie z geografii
Zadanie było dla siostrzenicy męża, potem trzeba było posłużyć się skalą i obliczyć odległość między tymi punktami. Mam nadzieję, że dobrze wyliczyłyśmy :D jedyna oryginalna ale Twój pomysł jest super :D nauczyciel nie mógł by tego nie zaliczyć :D

w końcu obraz satelitarny;) myślałam ze licealista tu pisze:D młodsze raczej nie powinno ukazywac swojej wyzszości wobec nauczyciela, mogłoby go to zmieśc z powierzchni ziemi;)

Gość zadanie z geografii
Trochę starsza licealistka ;D Swoją drogą zadanie z deka dziwne. Niby z fizyki ale wg. mnie to geografia. Wyznacz odległość między tymi punktami.