Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaggggaaa

Pominięta tabletka antykoncepcyjna

Polecane posty

Gość aaaaggggaaa

Witam, mam pytanie: pominęłam 15 tabletkę Narayi z blistra, tzn. wzięłam ją po 16h po planowanym czasie. Jest to pierwsza tabletka trzeciego tygodnia. Czy mam postąpić według zaleceń dotyczących trzeciego tygodnia, czyli nie robić przerwy przed kolejnym blistrem? Czy jako że do końca zostało mi jeszcze 6 tabletek, co razem z tą spóźnioną daje 7 tabletek brania bez przerwy, nie muszę od razu rozpoczynać nowego opakowania? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość hgfktudciy
bierz normalnie jak bralas zrob przerwe a jak sie naprawde mat=rtwisz dodatkowo prezerwatywa przz tydzien lub niech nie konczy w srodku ja zapominalam bardziej nic sie nie stalo ,ale mozesz sie dodatkowo zabezpieczyc dla wlasnego samopoczucia :)

Zrób tak jak napisali w ulotce-to chyba najlepsze źródło informacji-czyli bez 7 dniowej przerwy weź kolejne opakowanie. Nie wiem jak jest w przypadku tabletek Naraya ale w większości tabletek ochrona jest zachowana jeśli weźmiesz pominiętą w ciągu 12h. Cilest ma 24h. Sprawdz co masz na ulotce i postępuj zgodnie z wytycznymi. Skoro to 1 tabletka 3tygodnia,to postępuj tak jak napisał producent leku w informacji o pominięciu tabletki w 3 tygodniu.