Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiktoria2012.09

Pielegnacja...

Polecane posty

Gość Wiktoria2012.09

Jak dlugo spia wasze noworodki? Czy da sie jajkolwiek przestawic takiego maluszka na sen nocny? Moja corcia ma 8 dni, w ciagu dnia spi po 4 h miedzy karmieniami, w nocy budzi sie co dwie. Jak czesto zmieniacie pampersa? Czy powinnam ja wybudzac na zmiane? Czy to nie za rzadko gdy zmienie jak wstanie po 4 h?

Gość ciekaaaawe
Ile ty masz lat dziecko ? Bo mam wrażenie że ledwo sama wyszłaś z pampersów.

Gość azu
Przecież to noworodek więc nie ma jeszcze ustalonego rytmu dnia i nocy. ale z czasem sie nauczy. Pampersa zmieniałam gdy była kupa albo gdy był przesikany bardzo. a tak to nie bo po co? Tylko z racji upływu czasu?

Gość ciekaaaawe
Niech ktoś wezwie opieke spoleczną :] :D:D ona sobie nie poradzi i kupi śliski kocyk ;)

Gość co wyobraźnia podpowie
Noworodka powinno się karmić nie rzadziej niż co 3 godziny. Więc powinnaś wybudzać do karmienia. Bierzesz, przewijasz i wtedy dziecko się wybudza, wiec karmisz. J Noworodek jeszcze żyje swoim rytmem , ale z czasem powinien mieć bardziej uregulowany tryb życia. Moja córka po miesiącu zaczęła spać dłużej w nocy, wtedy jej już nie budziłam, bo dobrze przybierała na wadze. Pampersy zmieniałam u noworodka przed każdym karmieniem ( a nie rzadko i po karmieniu, jak coś się przydarzyło. Szło tak 10-12 pampersów na dobę, wszystkie pełne. Lepiej zmieniać częściej niż potem walczyć z odparzeniem.