Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ze skazą

po jakim czasie nastąpuje poprawa z wymiotami i zaparciami na Nutramigenie?

Polecane posty

Gość mama ze skazą

synek pije 9dni, a dodatkowo 6dni jest na latopicu i nadal wymiotuje (wcześniej wymiotował także po moim mleku i 2tygodnie na bebilonie pepti). Na Nutramigenie doszły zaparcia. Niby kupy nie są twarde, bardziej takie plastelinowe, czasami jak pasta, a pomimo tego strasznie marudzi,wygina się i męczy przy ich zrobieniu. Ile to może jeszcze potrwać? Chciałam mu zagęszczać mleko, ale znowu pewnie po Nutrionie będą jeszcze większe zaparcia i on chyba wtedy szału dostanie, bo już teraz jest bardzo niespokojny. Co robić, poradźcie. Do alergologa jedziemy w środę, a kontrola u pediatry zaraz po alergologu jak wróci z urlopu, bo mamy zaufanie tylko do tej jednej pani dr, inne nas olały szczerze mówiąc.

Gość mama ze skazą
podnoszę

Gość mama ze skazą
up

Gość lady bronka
jeśli chodzi o zaparcia moja córka nie miała problemów po nutramigenie. wymioty i kolki ustąpiły praktycznie w pierwszych dniach podawania. może spróbuj podawać dziecku jakiś probiotyk, ja podawałam latopic, bo jest bez białka krowiego, czyli idealny dla skazowców.

Gość mamamama28
dawaj dalej latopic - dopajaj sporo - jak dziecko nie chce pić to ja dawałam miarke mleka mniej do mleka i wtedy jakby wypił te 30 ml wody.. u nas też tak było a potem sie unormowało - pomogło też po 4 m-cu zaraz jabłuszko, śliwki suszone itd