Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabyławgóraachh

Zimny nosek i policzki---Dziecko marznie????? PPomóżcie

Polecane posty

Gość Mamabyławgóraachh

Dziś byłam a córka na spacerku ok.20stopni ale zimny górski wiatr ubrałam jej body z dłg.rękawem i na to ciepły polar-rączki miała nawet ciepłe i kark też ale policzki i nosek zimne..:/ czy to oznacza ze było jej zimno? Czy wystarczy ze sprawdzałam jej sam kark ktory był ciepły? Pytam bo jakoś nie mam przekonania do tego że temp sprawdza sie dziecku na karku-bo wydaje sie mi ze kark ma zawsze ciepły bo przecież na nim ma polarek ..:/

Gość indoneskaaaaa
a Ty jaki miałaś nos? :D

Gość Mamabyławgóraachh
A ja miałam ciepły bo na mnie słońce świeciło:D:D dziecko było w gondoli bo ma 5msc

sprawdzaj tylko kark. mój często ma chłodne policzki, ale nie marznie :) co więcej muszę dbać żeby dłoni nie miał ciepłych, bo jak dłonie są u niego ciepłe to już kark spocony! czyli za gorąco mu. wiec w przypadku moich dzieci (oboje tak mają) ciepły kark, chłodne dłonie i zimne nosy :D

Gość Może dopowiem
Jak będzie mu zimno to kark mimo polarku będzie zimny, zapewniam cię

Gość Mamabyławgóraachh
Dziękuje dziewczyny:) Więc jednak jej nie było zimno uff :):) To będę tylko ten kark sprawdzać:)

Gość no właśnie,,,,_:
ja mam zawsze ten sam problem i też wydaje mi sie ze po sprawdzaniu karku to nie jest do końca prawdziwy wynik. Przeważnie dziecko leży lub siedzi więc w plecki mu ciepło. A ja wiem po sobie że jak mam zimne stopy i ręce to mi jest chłodno i ja jakoś sprawdzam rączki i nóżki. Np wczoraj poszłam z maluszkiem na spacer i jak wróciłam miał zimne nóżki no i juz panika no nie wiem ale jak tak uważam

Gość do no właśnie
popieram-też nigdy nie sprawdzam karczku tylko rączki - a tamte głupoty opowiadają:P

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
mój może mieć lodowate ręce a plecy całe spocone ... sprawdzajcie alej te rączki ;)

Gość zonaKraka
Ja jak synu leżał, sprawdzałam mu klatkę piersiową- po prostu wkładałam rękę pod bluzkę, jak skóra była chłodna to wiedziałam że mu chłodno. Też ogólnie stosowałam się do sprawdzania karku, ale w gondoli jak dziecko leży na plecach to ciężko żeby miał chłodny... Generalnie wolałam lżej ubrać i przykryć od góry, właśnie po to żeby te plecy nie były ciągle mokre. Ręce i nos nieraz miał chłodne, na to nic nie poradzę. Mój mąż jest dorosły a dalej ma krążenie takie że ciągle ma chłodne dłonie i stopy :)