Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnbvgbgb

mieszkanie na kredyt a zwiazek

Polecane posty

Gość panna migotkaaaaaa
Jeżeli płacisz pół na pół i będziesz spłacała kredyt razem z nim to musi być mieszkanie zapisane po połowie, nie daj się wykorzystywać. Znajdzie sobie nową zabawę a Ty zostaniesz na ulicy. Takie czasy nastały, dzisiaj nie ufa się nikomu. Nigdy nie zgodziłabym się żeby mieszkanie było tylko na mojego partnera. U mnie jest inna sytuacja, bo partner wprowadził się do mnie, do mojego własnościowego mieszkania ale Ty powinnaś ze swoim o tym poważnie porozmawiać. Wszystko robimy na pół a jak ja nie mam( mniejsze zarobki) to sam kupuje np. pralkę i nie uważam tego za coś złego, skoro traktujemy się poważnie.... powodzenia

Gość autorze kochany
on z nią nie planuje, i ona to wie, ale się łudzi a nawet jak planuje to taki problem, że spłaci pół mieszkania i nie daj boże facet odwali kite i bez testamentu dziedziczą jego starzy, to niby jest ok? ona nie chce mieszkac ZA JEGO tylko WSPÓLNIE opłacać wszystko bierz kredyt sama i Ty mu to proponuj, zobaczymy czy się zgodzi skoro to taki dobry układ to mu też nie powinno przeszkadzać w takim razie

Gość abigail briggs
to zrób tak: weź kredyt, kup mieszkanie i je wynajmij. Czynsz pokryje ci ratę kredytu w banku i zostanie jeszcze na opłacenie pokoju u twojego chłopaka. Tym sposobem 1. zabezpieczasz przyszłość - jakby co, to masz własne lokum, nie jesteś od niego zależna 2. na razie mieszkasz tanio, płacisz za pokój a masz do dyspozycji całe mieszkanie co do natury waszego związku się nie wypowiadam. Facet jest chyba z tych "trudnych", którym ciężko przychodzi odklejenie się od mamusi i założenie własnej rodziny. Obawiam się, że zawsze będziesz u niego na drugim planie, zawsze wybierze swój interes ponad ciebie... ale to twoje życie..

Gość mnbvgbgb
dzieki za rady wezme je pod uwage, wlasciwie o i tak juz podjelam decyzje.. zeby sie jednak rozstac

Gość rozkoszneumizgi
moim zdaniem sluszna decyzja. tylko jeszcze musisz ja umiec zrealizowac. powodzenia

Gość abigail briggs
no i to najrozsądniejsze wyjście... ileż można walczyć o uczucie... i co to za uczucie, o które trzeba walczyć? Odechciewa się żyć z kimś takim. Życzę dużo siły teraz.

Gość mnbvgbgb
dziekuje:)

Gość autorze kochany
najlepiej a co do kredytu...taaaa, niech liczy że kolejny facet będzie z mieszkaniem albo, że umrze jej babcia i w spadku da mieszkanie, to lepsze rozwiązanie z pewnością niż jakieś głupie branie kredytu, lepiej przez ten czas (do śmierci babci) tysiąc miesięcznie wywalać na wynajem

Gość gfhjudfujh
teraz mieszkacie u jego rodziców. gdzie pójdziesz jak się rozstaniecie?

Gość jeśli go kochasz, jesteś z nim
na poważnie i wiążesz z nim przyszłość powinnaś pomóc z kredytem z mieszkania będziecie przecież korzystać razem jako rodzina. Przecież chcesz założyć rodzinę?

Gość autorze kochany
"jeśli go kochasz, jesteś z nim na poważnie i wiążesz z nim przyszłość powinnaś pomóc z kredytem z mieszkania będziecie przecież korzystać razem jako rodzina. Przecież chcesz założyć rodzinę? " polecam książkę do 3 klasy szkoły podstawowej "Uczymy się czytać ze zrozumieniem"🖐️

Gość autorze kochany
"jeśli go kochasz, jesteś z nim na poważnie i wiążesz z nim przyszłość powinnaś pomóc z kredytem z mieszkania będziecie przecież korzystać razem jako rodzina. Przecież chcesz założyć rodzinę? " polecam książkę do 3 klasy szkoły podstawowej "Uczymy się czytać ze zrozumieniem"🖐️

Gość autorze kochany
kocham brać srake do ryja

Gość autorze kochany
sam mam problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego nawet w języku polskim