Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kslaijdsa

Czy wasze ponad roczne dzieci śpią w dzień?

Polecane posty

Gość kslaijdsa

Chyba przestanę kłaść córkę w dzień, chociaż ciężko będzie wytrzymać jej marudzenie jak będzie śpiąca. Ale mam dosyć jej nocnego budzenia sie i siedzenia z nią po 2 godziny w środku nocy aż zaśnie

Gość kslaijdsa
Córka ma 13 miesięcy

Mój Areczek śpi w dzień różnie, ale przeważnie ok. 2. godz., 2., 1. razy. W nocy (jak na razie) się nie budzi, czasem się obudzi raz na przebranie i karmienie.

3 lata i spi w dzien od 1.5 do 3,5 h zalezy. Noc przesypia całą.

Gość kslaijdsa
jest tu jakaś mama która nie kładzie już malucha w dzień?

Gość mama 2 latka
moj 2 latek spi w dzien od 1,5 czasami do 3 godzin. tez przesypia cala noc tylko poznawo chodzi spac bo zasypia o 21 i budzi sie max o 7 rano.

Ja myślę, że możesz córkę przetrzymać w dzień - bawiąc się z nią, idąc na plac zabaw, ucząc chodzić (jeśli jeszcze nie umie sama). Niestety, trzeba będzie więcej poświęcić uwagi córce.

Gość mama 2 latka
moze zamiast rezygowac z drzemki w dzien kladz ja pozniej troche spac na noc?? moze za wczesnie idzie spac i budzi sie dlatego bo jest wyspana juz??

Mój synek ma 2 lata i ciągle potrzebuje "drzemki" w dzień. Śpi od 1,5 do 3h. Wieczorem usypia o 22 i budzi się o 9 rano.

Gość wcale nie chcą
tak, od godziny do 2-3, zależy od pogody i intensywności programu dnia.

Gość a...bc
moja córka ok roku też budziła się w nocy, wstawała i chciała sie bawić. Siedziałyśmy po 2-3 godziny. Przeszło za jakiś czas. Dziś ma dwa latka i dalej spi w dzień2-3 godz. Przeczekaj to i nie zabieraj dziecku drzemki :)

Gość kslaijdsa
Kładę ją mniej więcej o 22, więc to chyba nie jest wczesna godzina. Budzi się mniej więcej zawsze o 3 w nocy i tak dwie godziny próbuję ją uspać. W końcu zasypia po 1,5-2 godzinach i śpi do jakiejś 8-9

Gość a...bc
Miałam dokładnie to samo :D Trwało 2-3 tygodnie i przeszło tak samo nagle jak się pojawiło.

Kłaść ją już później nie za bardzo. To taki okres, to minie. Jeśli nie wytrzymujesz już, to ją w dzień przetrzymaj, ale jeśli jeszcze masz siły, to ta drzemka jest potrzebna do prawidłowego rozwoju.

Gość aguś24
Mój mały ma 22m-c i teraz śpi 1 raz dziennie zawsze o 13-14

Gość chkkjhfft
Moja córka ma 18 miesiecy, śpi koło 2 gdz w dzień, w nocy śpi od 7 do 7, nie wyobrażam sobie nie mieć wieczoru tylko dla nas

Gość kurek od kranu
autirko watpie czy 13 m dziecko wytrzyma bez spania w dzien...wszystkie mamy ciradza zeby dzieckozabawiac alenie wiem czy wiesz ze zabawy intensywne yspane i wiecznie w zlym humorzena swiezym powietrzu jeszcze bardziej poteguja sennosc u maluchow...taki okres musisz to przejsc...lepiej zeby dziecko chodzilo nie w

Gość kurek od kranu
autirko watpie czy 13 m dziecko wytrzyma bez spania w dzien...wszystkie mamy ciradza zeby dzieckozabawiac alenie wiem czy wiesz ze zabawy intensywne yspane i wiecznie w zlym humorzena swiezym powietrzu jeszcze bardziej poteguja sennosc u maluchow...taki okres musisz to przejsc...lepiej zeby dziecko chodzilo nie w

Gość zonaKraka
Mój ma 1,5 roku i śpi, problem w tym że właściwie bez względu na plan dnia drzemka trwa 2-3 godz, sen nocny ok. 9-10 godz, ale problem w tym że jeśli z jakiegoś powodu synu nie ywbega się na świeżym powietrzu, i to porządnie, nie może zasnąć i drzemka się opóźnia, potem spanie nocne również... bardzo rzadko kiedy nie zasypiał np. do 16:30 odpuszczałam drzemkę, bo nie ma sensu jak ma wstawać o 19:00 i zasypiać grubo po północy... I tak normalnie kładzie się ok. 22:00...

Gość ojtam ojtam
synek 2 latka śpi w dzień i planuje jak tylko bedzie sie dało długo żeby spał - wogóle myśle pod przedszkole - a tak spią od 12 czy 13 1 godzine albo dwie w zależności od przedszkola - a pozatym dla mnie kładzenie dziecka spać o 22 to jakaś masakra - mój o 20 śpi i przynajmniej mam wieczór dla siebie - wstaje 6-7 rano ale to mi nie przeszkadza - do przedszkola też tak będzie wstawał

moja coreczka ma 20 miesiecy od wczoraj koniec z dziennymi drzemkani. do tej pory spala raz od 12 do 14, spac chodzi o 20tej. budzila sie w nocy, co konczylo sie spaniem w naszym lozku. bez drzemek spi cala noc, szybko zasypia. jesli czuje sie zmeczona w ciagu dnia zajmuje ja czyms ciekawym

Gość take on me
Mój 3 latek też śpi w dzień ok 1,5 h

Gość zonaKraka
ojtam ojtam- szczerze mówiąc, ja wolę pospać do 9:00, a co do "kładzenia go"- hm, innej metody nie ma, kładł się przed 20:00 tylko kiedy nie miał drzemki i dwa dni, jak był przestawiony po pobudce o 5:00 rano... mamy albo- albo, wieczorów dla siebie nie mam i tak kiedy pracuję, bo pracuję tylko wieczorami, dorywczo. Owszem, mogłabym go ściągać z łóżka o 6:00 rano, na bank by wieczorem dobrze spał, tyle że jaki to ma sens jak żadne z nas nie lubi wstawać o tej porze? Wieczorem bym się kładła o 22:00, zamiast tak jak lubię- o północy albo później... Na takie atrakcje będzie czas jak pójdzie kiedyś do przedszkola czy szkoły.

Gość jdhfhd
13-miesięczne dziecko potrzebuje snu w dzień! Moje ma dokładnie tyle samo i jeszcze nie przespałam dłużej niż 3 godziny pod rząd. Trudno, taki typ się trafił. Nie spodziewałam się, że z dzieckiem będzie lekko.