Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompletnie załamana;;;

problem ze stalkerem...co robic???już nie mam siły...

Polecane posty

Nigdy nie przypuszczałam, że na własnej skórze przekonam się czym jest stalking. Chłopak, którego znam od ok 2 lat i z którym moje kontakty do ok miesiąca czasu temu były normalne jak kolegi i koleżanki, ale nagle zmienił swój stosunek do mnie. Miesiąc temu zaczął więcej pisac i dzwonic, że zależy mu na mnie i chciałby żebyśmy się zaczęli spotykac a jak się już z nim umówiłam na mieście to po prostu nie przyszedł. A kiedy znowu zaproponował spotkanie i odmówiłam to zaczęło się piekło, dzwoni co dziennie a raczej co noc kolo 23, zaczęłam wyłączac telefon, ale ileż można się kryc...pisze mi chamskie esemesy a ostatnio stwierdził, że będzie budował "front" z moją dawną koleżanką przeciwko mnie i "zemsta będzie słodka"...ja się naprawdę boję, bo on w sumie jest zdolny do wszystkiego, w najbliższym czasie zamierzam go zablokowac tylko pytanie czy sobie nie kupi nowej karty...a numeru nie mogę sobie narazie zmienic bo mam na abonament...czy ktoś miał podobne przejścia???proszę o jakiekolwiek rady jak postępowac bo juz tracę siły...i chęci do życia.

pomoże ktoś???

pomoże ktoś??

Gość kamiii28
Najpierw go poinformuj, ze jak nie przestanie cie nekac to zglosisz go na policje o stolking. Jezeli sie nie przestraszy i nie zostawi cie w spokoju, to zglos na policje. A czy ty mu odpisujesz na te smsy lub odbierasz telefon? Zazwyczaj pomaga ignorowanie takich osob.

pomoże ktoś??

wczoraj odebrałam bo chciałam mu wyjasnic żęby dał mi spokój a on tylko się roześmiał i zaczął mnie obrazac, zeby isc na policje musiałabym miec twarde dowody a poki co mam dwa esy od niego w ktorych mnie obraza i straszy a to chyba za mało...teraz właśnie dzwonił juz 4 raz...nie odbieram...

Gość owszem_masz dowody
i teraz absolutnie sie z nim nie kontaktuj. Wszyscy psychologowie twierdzą ,że każdy !! kontakt z taką osoba dodatkowo ja nakręca

Gość co ci poradzić
Masz rodziców? Wiesz gdzie policja? To szukaj u nich pomocy, bo my nijak nie możemy. Nie kasuj tych smsów co on ci pisze byś miała dowody.

zanim odbierzesz to włącz dyktafon w telefonie i nagrywaj każdą rozmowie. Nie kasuj historii polączeń- to będzie służylo jako dowód ze wydzwania do Ciebie. Za stalking grozi mu 3 lata.

Przede wszystkim jasno i zdecydowanie powiedz, że ma przestac do Ciebie dzwonic i pisac bo jeśli nie, to podasz go na policję za psychiczne nękanie (powiedz, że zostawiasz sms-y i nagrywasz rozmowy, które będą dowodem w tej sprawie) Po za tym powiedz mu, że Twoi bliscy (rodzina, przyjaciele) o nim wiedzą - masz świadków i że jak będzie planował jakieś świństwo, pierwsze co policja zapuka do jego drzwi. U mnie poskutkowało. :)

Gość nr abonamentowy
mozesz zmienic w t-mobile ta usługa kosztuje 50zł

tyle, że on się wycwanił bo ciągle tylko dzwoni a nic nie piszę chyba coś przeczuwa, a słów wie, że mogę mu nie udowodnic, jasno dałam mu do zrozumienia, że nie spotkam się z nim a on non stop dzwoni zeby to jeszcze w dzien ,ale w nocy także...i znowu dzwonił teraz...normalnie chyba wpadnę w jakąś paranoję a najgorsze, że on chyba wyczuł mój strach...

naprawdę jest możliwośc zmiany numeru nawet mając na abonament???

to nie kasuj historii połączeń! To mowię Ci żebyś nagrywała rozmowy z nim,wystarczy włączyć dyktafon i odebrać. Powiedz mu,że jak będzie Cię gnębił to zgłosisz na policję to.

tyle, że ja nawet boję się z nim już rozmawiac...sam jego głos paraliżuje mnie...wiem, że jeśli nie będę odbierac to napiszę w koncu jakiegos kolejnego obraźliwego smsa...

nie wiem skąd się biorą tacy faceci...

to może wyłącz telefon,nagra się na pocztę głosową i będziesz miała dowód.

Gość a tak sie zastanawiam
...może i są ustawienia, gdy poczta głosowa włącza się np po 3 dzwonkach, bez żadnych wstępów typu " witaj tu poczta głosowa.." Ja nie mam zadnego wstępu

boję się tylko tego, że jak pójdę na policję to będzie z tego otwarta wojna...bo on mi napewno by tego nie podarował...