Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam wózka

Jaki wozek polecacie ? Proszę o pomoc :)

Polecane posty

Gość Szukam wózka

W lutym zostanę mama po raz drugi i szukam dobrego wielofunkcyjnego wózka, z pierwszym miałam Concord Neo ale go sprzedalam, teraz zastanawiam sie nad X-landerem XA model 2012 kolor, wcześniej myślałam tez o Hauck Malibu, w sumie chcialabym aby spacerowka rozkładala sie na płasko i składała ze stelazem bez konieczności jej ściągania, proszę o poradę i z góry dziękuje :)

Gość Szukam wózka
Roan Marita to nie dla mnie :) wole wozek ze skretnymi kołami :)

a no ok, mnie osobiście te kręcące się koła doprowadzają do szału, ale każdy ma swój gust i swoje zdanie :) napewno coś odpowiedniego znajdziesz, tylko zależy czy szukasz do jakiejś konkretnej sumy czy suma nie ma znaczenia :P

Ja wybralam wozek Jedo 4fyn ,Marite ogladalam ale nam sie nie podobala,fajne wozki sa tez z Espiro,duzo moich kolezanek mialo i sa zadowolone....nad x landerem tez sie zastanawialam ale ja rodze w pazdz i szukalam wozka z wieksza gondola niz x lander,Teutomia ma tez fajne wozki tylko juz drozsze...co do skrecanych przednich kolek to myli sie ten ze sa wkurzajace,mozna je np w czasie zimy zablokowac ale po zimie super sprawa

jak dla mnie Espiro jest za cięzki.. Marita ma dużą gondolę bo też patrzyłam na to za 17 dni mam termin będzie robiło się chłodno więc odpowiednio wieksza gondola musi byc na ten okres. Marita podoba mi się tez dlatego,że jest duża spacerówka :)

ja poprostu nie jestem nastawiona do tych kółek nawet jeśli się blokują, moja bratowa ma skręcane kólka, wiem ze mozna blokowac ale mimo to nie jestem za nimi.

No sa gusta i gusciki...Marita nie jest tez lekkim wozkiem,my go nie wybralismy bo przypomina nam w wygladzie taki wozek ala retro...kazdy wybiera wg siebie,Espiro nie masz racji nie sa az takie ciezkie,zreszta mi bylo wszystko jedno jaki ciezki ,mieszkam w wiezowcu w winda i nie bede go nosic...

wybor wozka to indywidualna kwestia gustu. Mi sie absolutnie nie podobaja nowoczesne wozki. raz ze wygladaja fatalnie, powyginane w kazda strone, obrzydliwe... a dwa ze są niewygodne w prowadzeniu. duze koła rozwiazują problem z kraweznikiem i weszelkimi nierownosciami, wozek nie utknie w rowku. Pasy amortyzujące ktorych nowoczesne woski nie maja- dziecka nie telepie w kazda strone jak w nowoczesnych wozkach. Ale mamy o tym nie mysla ze " bujanie sie" wozka jest przydatne. Pamietajcie ze to dziecku ma byc wygodnie :O plytkie gondole itp.. brak kosza pod spodem do ktorego mozna nawalic ile sie chce... eh... ja mam zamiar kupic taki mniej wiecej http://www.online-babyshop24.co.uk/ebay/page55a/farbwahl/14.jpg

Marita nie nalezy tez do lekkich wozkow,ogladalam i Marite i Espiro kazdy jeden model...wiec nie sadze bys miala racje,raczej Espiro sa lezejszymi wozkami niz Marita,my odrzucilismy Marite bo nam sie kojarzyla z takim bardziej ala retro wozkiem....sa gusta i gusciki zreszta...Nie przy wyborze nie sugerowalam sie ciezarem bo mamy windy wiec nosic go nie bede.... Patrzylam tylko na to czy koloa sa pombowane,czy skretne przednie,czy duza gondola,czy spacerowka rozklada sie na plasko,czy mozna inny fotelik wrzucic do stelaza,czy ma 5cio unktowe pasy bezpieczenistwa,czy ma regulacje wysokosci raczki bo jestesmy z mezem wysocy,czy ma kosz na zakupy pakowany(nie chcialam takiego zwyklego metalowego bo w zimie wszystko bedzie uchlewione)itp

Gość inTime84
ja kupilam espiro enzo evo 2012.i uwazam ze jest super.wyglada wizualnie lepiej niz x lander a kosztuje sporo mniej.co do wagi ...to wazy tyle co kazdy wozek.wszystcy robia problem z wagi wozka a tak naprawde te wszystkie wozki sa 1kg ciezsze lub lzejsze od danego.POlecam Espiro bo naprawde jest Swietny

Gość inTime84
jedyne do czego moge sie doczepic jesli chodzi o ten model espiro to to ze nie dostalam do niego foli przeciwdeszczowej do spacerowki. wielkim plusem jest skorzana raczka,torba w cenie wozka.na wszystko jest przykrycie na nozki.i do fotelika ,gondoli i spacerowki.ja mam kolor fioletowy i uwazam ze jest sliczny

itakCitonicnieda -- gratuluje wyboru. Ja się wlasnie na taki będe czaic, mialam okazje prowadzic wiele wozkow. Dźwigać mniej, ale mam porownanie. I za cholere nie wybiore 3 kołowca bo są niestabilne i jeden super reklamowany leciał mi na bok niebezpiecznie przy zjezdzie z chodnika. Zauwazylam ze wiekszosc matek sugeruje się głównie wagą. Większego błędu nie ma. Bo jesli wozek jest ciężki przy wnoszeniu, nie oznacza to ze ciężko się go będzie prowadzic. Niedawno przy prowadzeniu lekkiego wozeczka napociłam się jak głupia, bo musialam go pchac i naprowadzać calą silą, tak beznadziejne mial kolka. Z rodziny / dziadkow/ ciotek/ nikt nie wychodzil z dzieckiem na spacer. Wozek zawsze mozna pusty postawic na dole w korytarzu, Mozna go przypiąć jak rower, zakryć pokrowcem. Ludzie nie plują do wozkow. Nie kradną ich. Nie trzeba za kazdym razem dzwigac go na 4 piętro ! Lekkie wozki - to nie solidne wozki. I znowu nikt nie patrzy na to, co sie stanie z lekkim wozkiem podczas wypadku. Zaden z ciezkich wozkow nie jest na tyle ciezki, bysmy nie mogly go wniesc do gory.. z reszta wg mnie, po co to tachać...

Gość inTime84
miluchnaaa31 czytajac to co masz w stopce ,kurcze..jestes przykladem na to ze jednak mozna :D ogromnie ci gratuluje:D i trzymam kciuki

Dokladnie smierc(ale nick masz smutny) masz racje,3kolowca tez bym nie wybrala,duzo osob narzeka wlasnie na to ze nie sa stabilne...

Gość misska@@
ja kupiłam mutsy transporter- lekki, zwrotny , duży kosz na zakupy, składa się prosto i do malutkich rozmiarów

a w ktorą stronę wolicie wozic dziecko w wersji spacerowej? do siebie czy w kierunku jazdy? Ja zawsze do siebie, musialam widziec wszelkie muchy, pszczoly, zalanie sliną, czy sokiem,spadajace buciki, skarpetki itp.

Też mam transportera, w miarę jestem zadowolona. Mógłby jedynie mieć lepszą amortyzację. Co do wagi to i tak nie jestem w stanie wnieść wózka na 2 piętro (z dzieckiem). Zostawiam na dole przy piwnicach.

Gość Szukam wózka
Wozek Espiro Enzo Evo nie jest wcale dużo tańszy niż X-lander XA na Allegro kosztuje 1400zl bez fotelika, a go nie potrzebuje bo mam taki od 0-20kg :) no i kolory X- landera te z 2012 strasznie mi sie podobają i nie mogę znaleźć wózka który by je przebił :) no i szkoda ze nie ma torby :(

Gość Szukam wózka
Aha i cena to max 1500zl

Gość agdvnhgn
itakCitonicnieda - jak możesz poleca wózek skoro dopiero jesteś w ciąży?

Ja mogę polecić ci ten który sama teraz użytkuję. Na razie tylko gondolę bo mała ma dopiero 3 miesiące. To babyactive el nino. Lekki wazy tylko 10 kg, składany jedną ręką.Spacerówka rozkładana na płasko. Ma blokowalne skrętne pompowane koła. Skórzana wygodna rączka. Jestem bardzo zadowolona.

Miarka el nino serio wazy tylko 10kg z gondola? widzialam na allegro ale nie chcialo mi sie wierzyc

My mieliśmy Roana Maritę. Moja córka urodziła się w czerwcu i była duża, a zależało mi na tym, żeby w zimę mogła jeździć jeszcze w gondoli. Używała jej do 74 cm i nie miała w niej ciasno. Pod spodem było tak dużo miejsca, że spokojnie mieściłam spore zakupy. Na rączce też mogłam sporo powiesić. Duże pompowane koła wspaniale sprawdziły się na śniegu, nawet na parkowych dróżkach i wybojach. Wielką zaletą tego wózka jest jego niesamowita amortyzacja, mam pewne porównanie z nowoczesnymi wózkami i niestety wymiękają przy Maricie. Gondola jest głęboka, wentylowana, ma podparcie pod plecy dla siedzącego malucha, budka sięga daleko. Wózek nie należy do lekkich, ale bez problemu wprowadzałam go na pierwsze piętro, bo to nie kwestia siły tylko techniki przecież. Kupując wózek brałam pod uwagę: - amortyzację (zależało mi, żeby córeczce było wygodnie i żeby nie dostawała wstrząśnienia mózgu na naszych wertepach) - głębokość i wielkość gondoli (lepszej niż w Maricie nie znalazłam) - pakowność pod spodem - tu Marita również nie ma sobie równych. Nieskrętne koła nie były dla mnie problemem, bo wózek świetnie podbija, jak wszystkie klasyczne konstrukcje. coś takiego: http://alejka.pl/roan-marita-elegance-wozek-gondola-spacerowka-fotelik-samochodowy.html Dla następnego dziecka też kupię gondolę Marity. Później jakiś czas jeszcze używaliśmy spacerówki, ale potem z uwagi na pracę męża wyjechaliśmy na kilka miesięcy zagranicę i sprzedaliśmy cały zestaw. Po powrocie nabyliśmy Quinny Freestyle 3xl. Na początku zupełnie nie umiałam go prowadzić. Niemiłym zaskoczeniem była też bardzo mizerna amortyzacja, która jak na nieklasyczny wózek i tak wymiata. Z czasem nauczyłam się tak jeździć po wertepach, żeby córka na tym nie ucierpiała. Plusem jest to, że można go rozłożyć zupełnie na płasko i wtedy dziecko ma bardzo dużo miejsca. Plusem jest bardzo duża budka, która faktycznie chroni dziecko przed wiatrem i deszczem. Plusem są duże pompowane koła, które sprawdziły się nawet na kołobrzeskiej plaży. Duże znaczenie miała dla mnie możliwość ustawienia dziecka buzią do mnie, bo wolę wiedzieć co się dzieje, a córka nie lubi tracić mnie z oczu. Reasumując - kiedy nauczyłam się prowadzić mojego Freestyle - okazało się, że to wspaniały wózek. tak wygląda: http://www.apolloraincovers.co.uk/index.php?action=full&id=127 Do centrum handlowego czy na krótkie wyjazdy używamy NUNA pepp - sprawdza sie swietnie jako walizka, łatwo składa do małych rozmiarów i jest wykonana z materiałów najwyższej jakości. o taki: http://www.nuna.eu/pepp