Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okropny problem

Sikanie do lozka- ktos moze mi pomoc?

Polecane posty

Gość okropny problem

Zabrzmi to pewnie zabawnie, ale mam wstydliwy problem. Pisze o tym w tym dziale poniewaz podejrzewam, ze sa tu mamy, ktore maja doswiadczenie z racji tego, ze moze przechodzily to ze swoimi starszymi dziecmi. otoz osttanio zdarzylo mi sie 3 razy juz zalatwic podczas snu (mam na mysli tylko sikanie), budze sie zazwyczaj po jakims czasie i przescieradlo jest mokre i dokladnie wiem co sie stalo. To znaczy nie pamietam momentu gdy sikalam, ale wiem, ze to zrobilam. Dzis dopiero rano jak sie obudzilam przescieradlo bylo wilgotne wiec pewnie musialo to sie zdarzyc w nocy i troche wyschlo. Zastanawiam sie jaka moze byc tego przyczyna, nie miewam zadnych koszmarow, nigdy wczesniej nie zdarzalo mi sie to. Nie mam tez problemow z pecherzem czy z nietrzymaniem moczu. Moze ktoras z was sie orientuje jakie moga byc powody tego mojego wstydliwego problemu?

Gość okropny problem
podniose, bo moze jednak ktos bedzie mogl mi pomoc

u dziecka to czesto oznaka nie radzenia sobie z emocjami czy nadmiarem bodzcow,ale dorosli sa juz zazwyczaj tak dojrzali emocjonalnie,ze w ten sposob wyraza sie nie musza,moze po prostu to nietrzymanie moczu,ktore ma podloze dla jakiejs choroby?ja zglosilabym sie z tym do lekarza,z poczatku internisty,skieruje Cie do odpowiedniego specjalisty bo nie wiem, jaki lekarz zajmuje się takimi problemami

Gość okropny problem
tylko, ze ja jeszcze niedawno mialam robione wszystkie badania, nawet bylam u kilku specjalistow i nic mi nie dolega, zadnych problemow z nerkami czy pecherzem. Zastanawiam sie czy u doroslych to moze miec tez podloze psychologiczne, a jesli tak to jakie moga byc przyczyny?

Gość kobieta szalona
idź do psychologa najlepiej skoro nie chodzi o fizyczny problem, proste.

Gość okropny problem
problem w tym, ze nie moge pojsc wlasnie do psychologa dlatego zastanawiam sie nad roznymi przyczynami by moze znalezc jedna u siebie i ja wyeliminowac

Gość pods. pyt
rodzilac naturalnie czy cc ??

Gość okropny problem
nie rodzilam w ogle;) Nie mam dzieci

Gość pods. pyt
moze to cos w rodzaju wysiłkowego nietrzymania moczu ?? jakis babol poporodowy.

Gość pods. pyt
niezle .... kup se w sklepie dla dzieciakow takie przescieradło z jednej strony materiał z drugiej folia .,.. przynajmniej wyrko bedize suche . ile masz lat ??

To ile Ty masz lat że się moczysz? Może masz na codzien jakiś stres nerwy.Często to się właśnie tak objawia.

Gość okropny problem
mam 25 lat dlatego wlansie ten problem zdaje sie nie powinien mnie dotyczyc. I dodam, ze zaczal sie on od niedawna, nie wiem czy jesli ma to podloze psychologiczne to czy moze miec na to wplyw, ze osttanio zmienilam miejsce zamieszkania i mam troche wywrocone zycie do gory nogami. No, ale z drugiej strony nie raz mialam ogromne problemy i nie zdarzalo mi sie to. Dziekuje za rade z tym przescieradlem to bylby naprawde dobry pomysl do momentu rozwiazania problemu.

Gość czarownicaaa
podobnno jak sie nasypie soli pod przescieradło komus to ten sie zaszcza ... nie wiem czy prawda zerknij czy ktos z rodziny nie zrobil ci psikusa.

Gość psycholog!!!!!!!
a czemu nie możesz iść do psychologa??? masz coś z psychiką-to nie fizjologia..

Gość psycholog!!!!!!!
poza tym nie rozumiem..to jest topik dla mam..ciężarnych...rodzących... czemu tu piszesz???

Gość lubie taki fetysz
jak kupujesz taka ceratke to zwroc uwage na to zeby było to zszyte ze materiału i ceraty. bo jak kupisz sama kolorowa cerate to sie bedizesz do niej przyklejac.

Gość okropny problem
nie przebywam obecnie w kraju dlatego nie moge pojsc do psychologa. Jak wroce do polski to pojde, ale nie ukrywam, ze wolalabym do tego czasu rozwiazac ten problem. Napisalam tu, bo wlasnie mamy maja problemy niekiedy z moczacymi sie starszymi dziecmi i myslalam, ze beda znaly moze jakies przyczyny oprocz nocnych koszmarow.

Gość lubie taki fetysz
a moze poprostu pocisz sie jak swinia przez sen ??

Gość gość
I co ? jak się potoczyły Twoje losy - a dokładnie "sikanie do łóżka"