Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deszcz za oknemmm

płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym?

Polecane posty

Gość deszcz za oknemmm

Czy można zalewać płatki kukurydziane mm?

Gość cvbnm,mjnhgfgbhnm
Dawałam takie córce jak byla malutka.

Gość deszcz za oknemmm
mój synek ma rok, mleko zwykłe mu szkodzi i zastanawiam się nad takim rozwiązaniem

Gość a po co muc chesz dawac
platki kukurydziane??? przeciez platki kukurydzine naleza do najbardziej niezdrowych sniadan

Gość Kurcze , przecież
Kukurydza, kaszki z niej i płatki należą akurat do najzdrowszych . Nie rozumiem, czemu masz problem żeby zalać je mlekiem mm, przecież modyfikowanym możesz wszystko zalać a nawet budyń na nim zrobić oraz naleśniki (mam przepisy w książce kucharskiej dla niemowląt i dzieci).

Gość Kurcze , przecież
Odpowiedź eksperta Dietetyk Katarzyna Szott Płatki kukurydziane są zdrowe, ponieważ zawierają węglowodany złożone, witaminę C oraz witaminy z grupy B. Ale spośród różnych rodzajów płatków są one najrzadziej polecane - zawierają bowiem najwięcej sodu (składnika, którego i tak jest w naszej diecie zdecydowanie za dużo), a najmniej wapnia, fosforu, żelaza, magnezu, witaminy E. Zdecydowanie więcej mają tych składników płatki owsiane oraz pszenne. Płatki kukurydziane z kolei zwierają więcej witamin z grupy B. A więc wszystko zależy od tego, w jakim celu się je stosuje - czy mają dostarczyć konkretnych składników odżywczych, czy wspomagać odchudzanie. Jeśli mają mieć formę jedynie składnika wspomagającego odchudzanie, to polecałabym otręby pszenne, płatki owsiane lub pszenne.

Gość ojtam ojtam
ja dawałam płatki kukurydziane, płatki kukurydziane jabłkowe które są z biedronki, płatki z bobovity - wszystkie 3 rodzaje - synek mleka nie chciał pić za nic, kaszki odmawiał - tylko tak jadł choć troche mm - o zwykłym mleku nie ma mowy bo wyszedł ze skazy i wstrzymuje się jeszcze