Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszty jedzenia za granica

ile wydajecie na jedzenie na 1 os na tydzien tam gdzie mieszkacie?

Polecane posty

Gość piruetttt
UPC malo wiesz o prawdziwym USA

Gość misiokoala
UPC zabolao cie cos PROSTAKU?? buhahah...

Gość Tez usa
W usa mozna kupic dobre jedzenie ale jest ono sporo drozsze od jedzenia z Walmart.Najtaniej wychodzi od lokalnych farmerow ale to tylko w sezonie. W tzw sklepach organicznych nie wszystko jest organic.Trzeba czytac etykiety,przykladowo wiekszosc warzyw czy owocow nie jest organic,to tylko etykieta.

Gość ojojojjjjjjjj
Mamusia co niektórych nie wychowała widzę...

Gość afgty7ui
3 prawie doroslych facetow i ja- 120 na tydzien.

Gość usa la la
Tez w USA ---- skoro maja etykietete organic, to chyba raczej musza byc organic? My w zime placimy fortune za jablka, bo kazde z nas jedno dziennie musi zjesc ale tak jak piszesz, teraz jezdzimy do lokalnych farmerow i mamy swietne warzywa i owoce :) Znalezlismy tez lokalnego goscia, ktory hoduje drob - normalnie widac kury i indyki pasace sie na trawie - od jakiegos czasu tylko u niego kupujemy....

Gość Tez usa
No nie do konca,bo warzywa,owoce pochodzace z Chile czy z Mexico napewno sa pryskane zeby przetrwac w transporcie.Pomidor taki potem jeszcze przezyje z 2 tygodnie w lodowce i ma nienaturalny kolor,smak.W powownaniu z pomidorem od farmerow to ten pierwszy nawet kolo organic nie lezal.Pomidor organic jest soczysty,pachnie i ma super smak i kolor.Trzeba sprawdzac etykiety skad produkt pochodzi.Usa ma inne kryteria co do okreslania produktu organic.Wg mnie najblizej organic sa pomidory od farmerow lub z wlasnego ogrodka.W sklepach organic wiekszosc jest pryskana.Nie mowie ze wszystko ale wiekszosc.

Gość misiokoala
chccielibyscie miec dupcie taka jak moja:D:D ja wiem co jem ,jesli dla was nie ma zdrowego jedzenia w usa to wam bardzo wpolczuje buhahaha i zycze zdrowia na stare lata..

Gość misiokoala
usa lala - ja kupuje tylko od famrerow miesko ;) a pomidorki ,ogorki ,slatke,marchewke to mam u siebie w gorodku :) nie powiem bo chodze tez czasem do mc donalds..ale to raz na dluuugo okres..:D

Gość misiokoala
ogrodku ;)mialo byc

Gość ohhhhhhhhhhahhhhh
naucz sie pisac tlumoku jeden!