Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie - matka

Jak się dowiedziałam, że poroniłam to musiałam ukrywać swoją radość w gabinecie

Polecane posty

Gość Nie - matka

Tak jak w tytule, nie chciałam być w ciąży, wyszło inaczej, zastanawiałam się nad aborcją, ale wahałam się, na szczęście rozwiązanie przyszło samo, nie mogłam pokochać tego dziecka, z każdym dniem nienawidziłam go bardziej, nie wiem co by było gdyby natura nie zadziałała, czy któraś miała podobnie????

Gość olkjhcbn
Ja tak miałam i wspólczuje dziewczynom, które nie miały tyle szczęscia a na zabieg ich nie stać :(

Gość więcej więcej więcej
autorko---bardziej uważaj na przyszłość,zeby więcej nie było takich podbramkowych sytuacji.

Gość Nie - matka
Mnie akurat stać na aborcję, bo to niewielki wydatek, za opakowanie WOW z internetu musiałabym zapłacić ok 200-300 zł, i coś mi się wydaje, że gdyby nie poronienie to ja bym kupiła te tabletki, bo jak tylko się dowiedziałam o ciąży to moje życie nie przypominało życia, a wegetację, długo bym tak nie pociągnęła...

Gość Nie - matka
więcej więcej więcej - Mimo zabezpieczenia w postaci pigułek anty wpadliśmy, nie mam pojęcia jak to się mogło stać

Gość olkjhcbn
MNie tez stac na aborcje i byłam na nia juz zdecydowana ale samo sie rozwiązało. A jak zaszłam? Poprostu. Byliśmy pod namiotem gumki sie skończyly więc zaryzykowaliśmy mając swiadomośc, ze ciąża jest uleczalna :)

założ sobie wkładkę z miedzią --ja mam juz drugą( na 3 lata 0 i za każdym razem konczy we mnie. nie zawiodła mnie nigdy jeszcze. nie trujesz organizmu hormonami, i wkładka jest dużo tańsza niz pigułki--kosztuje 100 zł. a jaki komfort:P

Gość Verdis
Patologia !!!

Gość Nie - matka
olkjhcbn - No to miałyśmy szczęście ;) Boże, jak to dobrze, że ten koszmar się już skończył!

Gość Nie - matka
więcej więcej więcej - Ja właśnie słyszałam, że wkładki są mniej skuteczne od pigułek, a poza tym to chyba też jakieś hormony wydzielają do organizmu?

Gość Nie - matka
Verdis - Dlaczego patologia? Czy naprawdę każda kobieta MUSI skakać ze szczęścia na wieść o ciąży?

Gość autorka jest spoko
🖐️ nie kazda musi chciec dzieci, ja tez nie chce i pewno bym usunela jak by wpadla

Gość nie ciąży po tabletkach!
o ile brano je prawidłowo. Palisz? Pijesz? Bo nawet jedno piwo może mieć wpływ na działanie pigułek. Śmieszą mnie wypowiedzi,że ktoś wyjechał na tropikalne wakacje i przy zmianie klimatu tabletki przestały działać. Nie tabletki a myślenie jaśnie pani-słyszały o czymś takim jak zmiana czasu? A tabletki brały zgodnie z czasem jaki był na wakacjach a nie w kraju :O stąd i ciąża. Autorko nie chcę Ci źle wróżyć,ale skoro nie wiesz jak to się stało,że zaszłaś,to zajdziesz ponownie,bo popełniasz jakiś błąd. Więc albo zacznij się dodatkowo zabezpieczać,albo zbieraj kasę na skrobankę.

są 2 rodzaje wkładek: **z miedzią (miedź się uwalnia w macicy i zabija plemniki) **hormonalne nigdy przenigdy nie trułabym się hormonami--czy to z pigułek,czy z wkładki

Gość Nie - matka
nie ciąży po tabletkach! - No ale bez przesady żebym była kompletną abstynentką, mi też się coś należy. Myślę, że po prostu będziemy stosować pigułki plus stosunek przerwany, tj. on nie będzie kończył we mnie.

Gość Nie - matka
więcej więcej więcej - A to z miedzią nie ma żadnych skutków ubocznych? Czy może dojść do zakażenia albo jakichś zrostów?

Autorko na alkohol można sobie pozwolić w trakcie 7 dniowej przerwy.

Gość Nie - matka
nie ciąży po tabletkach! - Bez przesady ja piję kiedy jest okazja i mam ochotę, a nie kiedy mam wydzielone do tego specjalne dni, poza tym nie sadzę żeby alkohol na to aż tak wpływał, no chyba że bym się upiła i później miała kaca, a jak wiadomo każde osłabienie organizmu wpływa na działanie pigułek.

Gość cfghgjhkjkm, mbnvbhn
Ja myślę że autorka absolutnie nie jest patologią bo nie kazdy pragnie ciąży , jednak dziwi mnie jaranie się tym na kafe czy tez wogóle. Ja też byłam kiedyś w identycznej sytuacji. Zaszłam w ciążę stosując plastry anty i jak można sie domyślić nie byłam z tego powodu szczęśliwa jednak nie byłam też szczęśliwa z tego co się stało potem a już na pewno nie przyszło by mi do głowy się tym podnosić na duchu. Jak już coś jest i znika to mamy stratę, jakkolwiek by na to nie patrzeć a stratę traktuje się albo z ulgą ale bez zbędnej radości (przecież to nie wygrana w totka) albo z żalem .

Gość Nie - matka
cfghgjhkjkm, mbnvbhn - Ja się absolutnie tym nie "jaram", ale cholera, jest niedziela, mam trochę wolnego czasu i chcę sobie o tym popisać, a jak mi się wydaje forum jest własnie od tego. A co do poronienia to czułam niewyobrażalną ulgę, ale radość też była. Mimo, że nastolatką już dawno nie jestem, to przez myśl mi nie przeszło założenie rodziny, nie chcę dzieci i już, więc jak rozwiązanie problemu samo nadeszło to byłam przeszczęśliwa.

No to masz odpowiedź czemu byłaś w ciąży. Alkohol zaburza wchłanianie hormonów-nawet w małej ilości. Jest to rzadko spotykany problem ale jednak... stosuj inną antykoncepcję.

Gość napisałam ci--założ sobie
wkładkę z miedzią--jest skuteczna bardzo. tez uważam,ze powiinaś zmienic antykoncepcje--musisz pilnować godzin brania tabsów, poza tym alkohol,biegunki,wymioty zakłócają wchłanianie tabletek. a wkładkę zakładasz i na 3-4 lata masz święty spokój!!!!!!!!!!!!! ja nigdy nie zmienię sposobu antykoncepcji,zadych pigułek,gumek,plastrów itp. ŻADNYCH HORMONÓW!!!!!!!!!! Z tego są nowotwory.

Gość Nie - matka
napisałam ci--założ sobie & napisałam ci--założ sobie - Ok, chyba macie rację w sprawie tej zmiany antykoncepcji, zapytam swojego gina i wkładkę z miedzią

Gość kamilka m.
a ta wkładka z miedzią kosztuje tylko 100 zeta? "więcej więcej więcej" a ile czasu już ją stosujesz?

Gość Nie - matka
***napisałam ci--założ sobie & nie ciąży po tabletkach! - Ok, chyba macie rację w sprawie tej zmiany antykoncepcji, zapytam swojego gina i wkładkę z miedzią Tak miałam napisać, trochę zamieszania z adresatami ;)

będziesz tak zadowolona jak ja teraz. nie interesuje mnie nic--BIEGUNKI,WYMIOTY,GORĄCZKI,FAZY CYKLU ITP kochamy się kiedy mamy na to ochote. Boże jaki to komfort,mam 3 lata świętego spokoju. tylko jak pójdziesz do gina to zapytaj go o wkąłdki z miedzią(kosztują ok 100 zł + 100 zalozenie) uważaj,żeby nie polecił ci MIRENY z hormonami,bo ona kosztuje ok 1000 zł :P ja mam miedziankę . ten model: http://www.amed.net.pl/produkty/var/4,31,1

zakłada się na 3-5 lat ja mam juz drugą i kochamy się zawsze do końca,bo to uwielbiam i o taką forme antykocepcji mi chodziło--zeby mógł kończyc we mnie.

Gość kamilka m.
a zakladanie wkladki jest bolesne?

nie boli,nie bój się lekarz zakłada ci wziernik,rozszerza szyjkę i wsuwa aplikator i "wstrzela " ta wkładkę do macicy. nie bolało mnie nic. tak jak normalnie przy badaniu ginekologicznym wziernikiem. dla mnie to jest najcudowniejsza metoda. nie chcę zadnej innej. jest taki komfort,bo nie musisz o niczym pamiętać,