Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki.problem

Czy w ciąży podróżujecie w pasach?

Polecane posty

Gość taki.problem

Oczywiście mam na myśli ciążę już widoczną, taką przy której nie dostanie się mandatu za jazdę bez pasów;) zastanawiam się czy wybrać bezpieczeństwo swoje, czy może nasze wspólne. Przecież gdyby doszło do jakiegoś nieszczęścia to ucierpię i ja i dziecko? Z drugiej strony wiem, że pasy są niewygodne, bo mnie po prostu cisną. Jaką decyzję podjęłyście?

oczywiście że jeździłam, można dać pas pod brzuch, kupić specjalny adapter itp. nie wiem po co głupio ryzykować życie swoje i dziecka. Dla wygody ?

Gość nie wyobrażam sobie
jazdy bez zapietych pasów niezależnie od tego, czy jestem w ciąży, czy nie

Gość Dziecko bez zapiętych pasów
nie ma żadnych szans. Trzeba robić wszystko, żeby unikać wypadków. Są taki elementy przytrzymujące pas poniżej brzucha. Ja w obu ciążach zawsze miałam zapięte pasy w samochodzie.

Gość 7miesiąc
zarówno jako pasażer i kierowca mam zapięte pasy zawsze i nie zauważyłam żeby było to niewygodne.

Gość taki.problem
właśnie ja jestem tego samego zdania i choć u mnie jeszcze nic nie widać, to koleżanka, która jest w 7 mc powiedziała, że ona jeździ w niezapiętych i trochę mnie to zdziwiło. Dzięki za odpowiedzi, czyli z moim myśleniem wszystko ok;)

Gość klaudia1617
w zaawansowanej ciązy nie nalezy jezdzic w pasach poniewaz w razie niewielkiego nawet przychamowania są uciski.-pas uciska brzuch.

Gość nie wyobrażam sobie
klaudia1617 przeciez można ułożyc pas POD brzuchem

klaudia - pas mozna dać pod brzuch, a w razie wypadku przy predkości 50 km/h bez pasów może się stać dużo gorszych rzeczy niż ściśnięty brzuch ;/

Gość 7miesiąc
lepiej i bezpieczniej w pasach - moim zdaniem. Jak sie ktoś boi uscisków itp. to można zrezygnowac ze samochodu ale wtedy co? - komunikacja miejska - chyba jeszcze gorzej. Trzeba zachowac rozsądek, na zakupach tez ktoś może nas udezyć w brzuch niechcacy, popchnąć czy inne rzeczy. Zarówno jazda w pasach jaki i bez przy wypadku lub kolizji może być niebezpieczna niestety.

tylkko w PL takie przekonanie na temat scisnietego brzucha itp. Normalnie zakladasz pas, dolny POD brzuchem, gorny tak aby przebiegal miedzy piersaimi i z boku brzucha. Mala rzecz a moze uratowac zarowno matke jak i dziecko

Gość inTime84
zawsze ,bezwzglednie trzeba jezdzic w pasach. jak nam sie cos stanie to dziecka tez nie uratuja.to slowa mojego lekarza.i zawsze najpierw ratuja zycie matki.

mozna kupic faktycznie nakładne zeby pasy nie cisnely. Wyobraz sobie ze w trakcie wypadku wylatujesz przez przednią szybę. Albo boczną. Albo tylną. Pod nadjezdzajace auto. Nic by nie zostało z ciebie ani z dziecka.