Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anabella Com

Czy wasze dzieci chodzą do anglojęzycznego przedszkola?

Polecane posty

Gość Anabella Com

Takiego w Polsce.Jestem ciekawa czy takie przedszkole faktycznie uczy języka aby dziecko potrafiło się porozumiewać w j.angielskim.Oczywiście mam na myśli przedszkole anglojęzyczne a nie zwykle a tylko z lekcjami angielskiego jak to jest prawie wszędzie.Podzielcie się swoimi opiniami.

moje chodzi w UK ok. 20h w tygodniu i jezyk sam mu wchodzi, czasem w zabawie nawet mowi do siebie po angielsku, z tym, ze dzieci tez tak mowia, wiec jest lepiej;

moja chodzi ale tylko dlatego ze nie umiala mowic po polsku jak przyjechalismy do kraju. Wiec w naszym przypadku musiala bo inaczej byloby ciezko. Przedszkole ma 2 programy polski i ang. Ma 2 nauczycielki jedna co mowi tylko po polsku a druga ktora na terenie szkoly ma obowiazek mowic tylko po angielsku. U nas sprawdzilo sie super, i po dzieciakach widze ze tez, moze nie mowia z automatu po angielsku ale jak nauczyciel sie do nich zwraca po angielsku to rozumieja wszystko.

Gość Anabella Com
Tylko że mi chodzi o dzieci które mówią tylko po polsku i chodzą do anglojęzycznego przedszkola w Polsce.To chyba spora różnica ;)

Gość Hej ! Czy nikt nie ma w Polsce
dziecka mówiącego tylko po polsku chodzącego do anglojęzycznego przedszkola właśnie w PL ?

Gość maryja sklodowska
Moj maz jest niemcem i w niemczech chodzil do przedszkola,a potem szkoly niemiecko-amerykanskiej. do matury. Po angielsku mowi tak samo dobrze jak po niemiecku -jak w jezyku macierzystym