Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona jest chyba dziwna phi

czy Paula i Paulina to to samo?

Polecane posty

Gość didi 2345
tak to 2 rozne imona, po drugie jak laska mowi zeby wolac na nia Paula to co sie upierasz przy paulinie, Mam kolezanke Joanne ktore nie lubi gdy sie wola na nia Aska, ona zawsze przedstwaia sie joanna i mowimy jej jaoanna. a twoja matka jaks niedouczona

A nawet jeśli mialaby na imię Paulina i rosiła by mówić do niej Paula to trzeba to uszanować. Ja we wakacje poznałam Paulinę, do której wszyscy znajomi mówili Ula i ona często tak isę przedstawia..

Gość tak to jaaaa
Mam na imię Paulina i różnie to bywa czasami ludzie mówią: Paulina a czasami: Paula. Ale ja wolę Paula bo jak moja kumpela mówi do mnie Paulina to mnie skręca że tak oficjalnie! Paula to takie kumpelske :P I dla znajomych jestem Paula! :)

Gość fdrdgesge
Ja mam corke Paule i do szewskiej pasji mnie doprowadza jak ktos wola na nia Paulina albo jak na Pauliny wolaja Paula. To sa dwa rozne imiona tak jak Kasia i Ola!!!!

Gość zosia niesamosia a inna
ja chciałam nazwać córkę Paula, ale mój mąż mówił że nie można i nazwaliśmy ją Paulina... on uważa że Paula to tylko skrót więc na córkę mówimy Paula, ale w dokumentach jest Paulina :)

Gość ależ Ty głupia
jesteś Zosia :/:/:/

Gość Czesio z Wrocławia
Gówno prawda Paula to Paulina, tak samo jak Chris to Krzysztof, albo Michelle - Michał.:classic_cool:

Gość Czesio z Wrocławia
*Odnośnie postu fdrdgesge

Gość ależ Ty głupia
Czesiu a skąd masz taką wiedzę ?

Gość i znowu gimgówno0
ten temat założyła pewnie jakaś sfrustrowana nastolatka. nudzi się budzi ludzkie emocje co do konkretnego imienia

Gość zazoziza
ja mam córkę Paulę niektorzy mówią Paulina juz zdążyłam się przyzwyczaic ale na początku poprawiałam teraz machnę ręką. Imię Paulina jest imieniem pochodnym od Paula czyli najpierw było Paula potem Paulina

Gość i znowu gimgówno0
a ta wyżej co mąż jej powiedział że nie ma takiego imienia to już mnie całkiem rozwaliła

Gość i znowu gimgówno0
dużo wyżej w sensie zosia nie samosia czy jakoś tak

Gość Paulaaatojaaaa
Ja się nazywam Paula i nie nawidze jak ktoś na mnie mówi paulina. NIe lubie nawet imienia paulina bez urazy dla tych co maja tak na imie. Gdy ktos powie na mnie paulina to ja odrazy wkurzona jestem i mówie ze PAula jestem a nie Paulina . Jak nauczycielki do mnie czasem powiedza paulina to ja lub moje przyjaciolki a nawet inni kolezu czy coś poprawiają je hahahaha :D Jestem jedyną Paulą w szkole reszta to paulinu.. hueheuhue

Gość Emilka233333
to są 2 różne imiona ,ale spotkałam sie też z tym ,że na dziewczynę o imieniu Paulina mówiono Paula

Gość Emilka233333
tzn w takim sensie ,że Paula używano jako skrótu od Paulina. Wielu ludzi myśli ,że to jedno i to samo imię więc nie dziw sie jak się czasem pomylą szczególnie ci starsi bo Paula to dość nowoczesne imie w Polsce

Gość gość
Też denerwuje mnie takie przekręcanie. Jestem Pauliną a często inni zwracają się Paula bo niby wygodniej, a nie podoba mi się to imię.

Gość gość
Paulina*

Gość polaaaa
u mnie taka sytuacja była, że mama chciała mnie nazwać Paula, ale ojciec poszedł zapisać i wpisał Paulina bo jemu to też było wszystko jedno. Teraz raczej ludzie się mnie pytają czy moją Paula do mnie mówić, ja im tłumaczę, że to inne imię ale jak im wygodniej to okej;)) poza tym, to znajomi najczęściej mówią do mnie po pseudonimie także nie zwracam uwagi. W ogóle popieprzone są to sprawy, w urzędach itp. bo jeszcze przecież jest drugie imię...maskracje:/ ja chce córkę nazwać Paula, mój chłopak mnie wyśmiał.

Gość gość
Powinien cię walnąć w łeb a nie wyśmiać, Paula córka Pauliny... pięknie kuźwa, już prędzej odwrotnie ale i tak śmiesznie :-)

Gość gość
I tak szczytem narcyzmu jest nadanie takiego samego imienia, przykład Iwona Wieczorek i jej matka, gdyby nie inny ojciec nazywałyby się tak samo

Gość gość
Miałam koleżankę, która miała na imię Paulina ale każe do Siebie mówić Paula.

Gość polaaaa
ale co jak mi się podoba ;d oj nie ważne, bo zanim będę w ciąży to siedem razy mi się zmieni :))) a po za tym, ktoś tam napisał, że"każe do siebie mówić", śmieszni są tacy ludzie ;d

Gość paula czy paulina

powiedz jej nastepnego dnia w szkole po prostu cześć paula a ona zda sobie sprawe z tego że zrozumiałaś ze jest paula a nie paulina. jak cos weż sobie przykład z gram (glam) pauli nazywa się paula i mówi że nie paulina

Gość laura

Formalnie to są dwa różne imiona, aczkolwiek w języku potocznym czesto na Pauliny mówi się Paula.

I odwrotnie na Paule mówi sie czasem Paulina, ale to już nie w formie jakiejś odmiany imienia, ale raczej przez pomyłkę, kiedy ktoś pomyśli, że to to samo imię.